📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 22:27
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 3:27
Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Pewnie ma jakies akulary na podczerwien czy cos i widzi go na niebie
Takie cos byłoby zajebiste do szmuglowania dragów. Myśle że paczuszke 10-20g spokojnie by przeniósł, najwyżej odbiłoby to sie na predkosci. Ustawić sie 10km po niemieckiej stronie granicy, przyczepić paczke, odpalic odrzutowiec, a 20km dalej po polskiej stronie granicy byłoby lądowisko. 10 takich kursów dziennie i już ma się kase na nowe bmw.
@up jakiej niemieckiej granicy ? jedziesz i nikt cie nie zatrzymuje przecież !
Noo ale pomysł fajny. A najlepiej to jeszcze dwóch lub trzech kolesi z radiami nadającymi na tej samej częstotliwości. Rozstawieni co parę kilometrów i tak jeden kieruje samolot do drugiego, drugi do trzeciego...
Noo ale pomysł fajny. A najlepiej to jeszcze dwóch lub trzech kolesi z radiami nadającymi na tej samej częstotliwości. Rozstawieni co parę kilometrów i tak jeden kieruje samolot do drugiego, drugi do trzeciego...
arturplpl napisał/a:
Suszarka do włosów
U kumpla w robocie jest suszarka "do włosów" która generuje temperaturę 600 stopni Celsiusza.
marvolo napisał/a:
@up gratuluje wiedzy pewnie się tym interesujesz
ja bym chciał taki odrzutowy silniczek bym sobie go podłączył do mojego polo 1.0 w benzynie w końcu może bym rwał na niego dupy no i bym poprawił osiągi chyba ;]
Gratuluje braku wiedzy. Taki silniczek ma kilka kilogramów ciągu więc co najwyżej byś sobie mógł do opony przyczepić
cliffster napisał/a:
Takie cos byłoby zajebiste do szmuglowania dragów. Myśle że paczuszke 10-20g spokojnie by przeniósł, najwyżej odbiłoby to sie na predkosci. Ustawić sie 10km po niemieckiej stronie granicy, przyczepić paczke, odpalic odrzutowiec, a 20km dalej po polskiej stronie granicy byłoby lądowisko. 10 takich kursów dziennie i już ma się kase na nowe bmw.
Cóż, granica jest otwarta a tak czy siak mogą Ci przeszukać auto czy tam inne gówno. Więc już lepiej od początku wieść to autem i nie pierdolić się z miniodrzutowcami.
Ta linka jest cały czas przyczepiona do samolotu, to zwykły spust by samolot nie odleciał z zbyt małą prędkością i nie rozbił się o ziemie dwa metry od "pasu startowego".
@up jak byś przeczytał posty a nie tylko przeglądał to na każdą twoją odpowiedź juz ktoś inny wcześniej napisał w sumie to samo...
@Everizon
Ten biały paseczek to po prostu izolacja, która zamyka klapkę od elektroniki.
Co do sterowania to wydaje mi się, że gość primo: ma 15 lat doświadczenia, secundo: ćwiczył kilkanaście godzin na symulatorze nawroty i robi to mechanicznie. Nie widzę innej możliwości przy takim zasięgu i prędkości.
Ten biały paseczek to po prostu izolacja, która zamyka klapkę od elektroniki.
Co do sterowania to wydaje mi się, że gość primo: ma 15 lat doświadczenia, secundo: ćwiczył kilkanaście godzin na symulatorze nawroty i robi to mechanicznie. Nie widzę innej możliwości przy takim zasięgu i prędkości.
@up. Chyba najwygodniej jak by miał gps z zapisem śladu. Można wtedy na kompie policzyć prędkość, pozycję, przyśpieszenie... a nawet zobaczyć symulację z pozycji "pilota" ! Zna ktoś inny sposób ? jakiś "naziemny" ?
w 500km/h+ wątpię. Nawet w 400km/h wątpię. Zbyt duże przeciążenia, zbyt elastyczna konstrukcja. Dodatkowo te kabelki przysilniku przy takiej prędkości raczejby powyrywało.
ja tylko powtórzyłem informacje znalezione przy filmiku. BTW prędkość podobno zmierzono laserowo.
Prędkość jest jak najbardziej prawdopodobna w tym przykładzie. Żadne wielkie mi halo. Nie wiem co sobie wyobrażacie że 500km/h to jaka szalona prędkość jest ? Samolot świecić się będzie od tego jak meteor czy coś? Struktura i profil samolotu pozwoliłaby uzyskać pewnie 2 razy tyle. Natomiast te kabelki wystające nad silnikiem, to fakt, trochę niepokoją. Burzą symetryczny profil. Ale końcówki wpięte w silnik na pewno już nie bo znajdują się tak blisko silnika który ma profil na krawędzi zmniejszający znacznie ciśnienie przy powierzchni. Niskie ciśnienie - mały opór. A 500km/h to naprawdę nic oszałamiającego przy takim profilu. No i silniczek ma taką moc w stosunku do masy że latałby sam bez reszty samolotu. Tylko kierować by się nie dało.
Ja bym wywiercił dziurkę w kokpicie z przodu i dał kamerkę 720p są takie dla sportowców na baterie do kasku przyczepiane.
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów