18+
Ta strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich.
Zapamiętaj mój wybór i zastosuj na pozostałych stronach
Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia (3) Soft (1) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Forum Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Wojna na Ukrainie Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Wczoraj 18:08
📌 Konflikt izrealsko-arabski Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: 2024-11-02, 21:59
Miód na moje oczy...
Salieri16000 • 2020-10-31, 22:27
...ten wasz ból dupy w komentarzach do filmików tego typu

W południe, 31 października, ruch armeńskich pojazdów wojskowych z personelem, w kierunku azerskich pozycji był obserwowany z powietrza.

Okazało się, że grupa dywersyjno-rozpoznawcza armeńskich sił specjalnych próbowała zbliżyć się do linii obronnej azerskich wojsk, w celu dokonania prowokacji.

Pojazd terenowy został zniszczony jednym pociskiem, a rozproszona grupa dywersyjno-rozpoznawcza zaczęła uciekać. Zaobserwowano, że żołnierze z tej grupy wsiedli do ciężarówki „Kamaz”, aby opuścić teren. Pojazd wypełniony uzbrojonymi żołnierzami, także został zniszczony bezpośrednim trafieniem:

Zgłoś
marcinbobek 2020-10-31, 22:33 3
Trzeba być masochistą żeby pakować się do ciężarówki jak przed chwilą ich Jeep został zbombardowany. Kuźwa na piechotę był wracał.
Zgłoś
Z................w 2020-10-31, 22:34
to a te wypadki na motorach
to jest nudne
Zgłoś
McQurwa 2020-10-31, 23:02 16
Jebać azerów, kozojebców

We know they are lying.
They know they are lying.
They know that we know they are lying.
We know that they know that we know they are lying.
And still they continue to lie.

Zgłoś
ZgRyZ 2020-10-31, 23:38
tak to właśnie ameryka testuje swoje dronki. nie, nie usasusa nie pomagają islamowi, przecież walczą z isis, którą zbroją za własne pieniążki. armeniaków nie stać na broń z rosji, więc jak słyszę, lub czytam wypociny "polackiego" fachowca, który od razu rozpoznaje rosyjskie drony u azerów, ku.wa po zapachu chyba, to rzygać mi się chce. ku.wa, jeżeli nie rozpoznajesz flag niedo.ebany rycerzu chry.tusa, sprawdź w sieci.
Zgłoś
~mg_schutze 2020-11-01, 0:40 4
ZgRyZ napisał/a:

tak to właśnie ameryka testuje swoje dronki. nie, nie usasusa nie pomagają islamowi, przecież walczą z isis, którą zbroją za własne pieniążki. armeniaków nie stać na broń z rosji, więc jak słyszę, lub czytam wypociny "polackiego" fachowca, który od razu rozpoznaje rosyjskie drony u azerów, ku.wa po zapachu chyba, to rzygać mi się chce. ku.wa, jeżeli nie rozpoznajesz flag niedo.ebany rycerzu chry.tusa, sprawdź w sieci.

Przecież to są tureckie i izraelskie drony...

minds.com/Konflikty/
Zgłoś
BigDaddyD 2020-11-01, 0:58 5
Jak widzę te filmy, to tak sobie myślę, że oni nie myślę w ogóle. Wystarczyłoby, gdyby poruszali się na piechotę w dużym rozproszeniu, tamci tylko czekają, aż się zbiorą w kupkę, by nie marnować drogich i deficytowych rakiet........
Zgłoś
Juzwa 2020-11-01, 8:01 1
BigDaddyD napisał/a:

...tamci tylko czekają, aż się zbiorą w kupkę, by nie marnować drogich i deficytowych rakiet........

Masz trochę racji, ale kiedyś w końcu muszą się zebrać "w kupkę", taka jest specyfika wojska...

Rób tak, żeby TOBIE było dobrze, bo innym nigdy nie dogodzisz.
Zgłoś
sokol358 2020-11-01, 9:29 2
Wkurwiają mnie tego typu filmiki, tak samo jak wypadki z kamer samochodowych
Zgłoś
Janusz_k 2020-11-01, 9:39 6
UP! To nie oglądaj, zmusza Cię ktoś? ale daj innym obejrzeć.
Zgłoś
suchysongoful 2020-11-01, 10:45 2
Te drony to jednak skurwysyństwo. Po co szkolić się ćwiczyć jeżeli nie ma się najmniejszych szans z 13 który całe dnie napierdala w strzelanki i dobrze joystickiem operuje
Zgłoś
Maras0803 2020-11-01, 10:56 6
sokol358 napisał/a:

Wkurwiają mnie tego typu filmiki, tak samo jak wypadki z kamer samochodowych

A mnie wkurwiają takie dzbany ja ty i nie marudzę.
Zgłoś
z................e 2020-11-01, 11:02 1
z jakiej odległosci ten dron strzela?
Zgłoś
Dupaapud 2020-11-01, 11:44 2
z0neee napisał/a:

Dron nie strzela Dron namierza cel. Strzela artyleria, naprowadzanym pociskiem.

Dupa apud
Zgłoś
Salieri16000 2020-11-01, 12:43 3
z0neee napisał/a:

Drony Bayraktar TB2 mają 6,5 m długości i 12 m rozpiętości skrzydeł. Maksymalna masa startowa to 630 kg, mogą osiągać prędkość 222 km/godz. i pułap maksymalny ponad 8200 metrów (pułap praktyczny to 6750 m). Ich maksymalny zasięg to ponad 150 km, przy długotrwałości lotu 24 godziny (prędkość przelotowa – 130 km/godz.). Drony te mają ładowność 55 kg i mogą przenosić m.in. kierowane bomby naprowadzane laserowo ogólnego przeznaczenia MAM-L i MAM-C produkcji Roketsan o zasięgu do 8 km, najpewniej także przeciwpancerne pociski kierowane dalekiego zasięgu UMTAS/Mizrak-U.

Tak widzi atak operator uzbrojenia:

Dupaapud napisał/a:

Dron nie strzela Dron namierza cel. Strzela artyleria, naprowadzanym pociskiem.

Nie znasz się, to się nie udzielaj.

Powyższe nagranie- jak i wszystkie inne wrzucone tu przeze mnie, zostały nagrane z dronów Bayraktar TB2, który jest "samowystarczalny" jeśli chodzi o namierzanie i niszczenie celów naziemnych.

Dron ten na czterech podwieszeniach, może przenosić inteligentną amunicję naprowadzaną laserowo, z możliwością przenoszenia kombinacji:
- L-UMTAS (System pocisków przeciwpancernych dalekiego zasięgu)
- MAM (inteligentna mikro amunicja)
- Roketsan Cirit (system rakietowy 70 mm)
- Rakiety naprowadzane laserowo Tubitak-Sage Bozok

Poniżej; Dron Bayraktar TB2 z podwieszonym uzbrojeniem:

Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.

Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów