Jak trudne jest życie biednego zboczeńca?!
Jak poniżać, gdy sam jesteś na dnie??
W filmie to pieniądze i uroda ją uwiodły. Głupia kurwa. Teraz wiem, czemu tak dużo dziewczyn chciało by takiego Grey'a - zwykłe dziwki.
Nie oglądałęm filmu, poczytałem streszczenia (niezły paradoks). Nie zmywam naczyń, nie robię zakupów, nie gotuję i nie sprzątam w ogóle. Biorę prysznic i szoruję kły codziennie, bo inaczej nie byłoby bzykanka. Piję piwo prawie codziennie, w weekendy uderzam w większe procenty. Prawie nie kupuję jej kwiatów, nie mówię że ładnie wygląda. Wiecie dlaczego jeszcze mnie kobieta nie pogoniła? To jej mieszkanie, ma prawo mnie wygnać, ale nie zrobi tego. Czasami zabieram ją na miły spacer nad wodę, zawsze naprawiam cieknące krany i inne felery w domu, ale to może zrobić każdy facet który nigdy nie nosił rurek. Ja pracuję i ona pracuje. Przyczyna jest taka, że moje pieniądze są nasze, a jej pieniądze są jej. Miesiąc w miesiąc płacę rachunki, jak trzeba kupić nowe sprzęty do domu, to kupuję. Jak mi się flota skończy a trzeba zmienić wahacz w aucie - to ona mi pożycza, muszę potem oddać. Jak jej auto klęknie, też ja płacę. Ja nie chcę innej kobiety. Lubię jeść obiad w domu i mieć uprasowane ciuchy. Za to płacę pieniędzmi i ten układ jest dobry. To całe równouprawnienie to głupota jest. Moi rodzice tworzyli związek na tej samej zasadzie, dziadkowie też. Facet sypie forsę, kobieta sprząta i gotuje i jak będzie chciała mieć dzieci to niech je sobie wychowuje, facet płaci. Nie wyobrażam sobie życia w równym związku, comiesięcznej zrzucie na rachunki, czy obieranie ziemniaków, zmywanie naczyń i dźwiganie zakupów bez których mógłbym się obejść. Niby wtedy więcej szmalu mi zostaje w kieszeni, ale wtedy nie byłoby zależności utrzymującej nasz związek i byśmy się rozstali. Miłość trwa pierwsze dwa trzy miesiące. Jak nie uzależnicie się od siebie nawzajem to potem wychodzi lipa i stąd te związki trwające rok, półtora. 35 letni ludzie, którzy mają przebieg po kilkunastu i więcej partnerów... Coś musi trzymać związek, jak miłość zgaśnie. Dlatego kobiety genetycznie lubią pieniądze, a faceci czyste gacie, ciepłe żarcie i zimne piwo przed telewizorem