Co dwie prowadnice to nie jedna.
📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
41 minut temu
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 3:27
Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
fachowa robota
Trochę nie na ten portal. Generalnie tak jest jak się amator zabiera do roboty.
Łańcuch na bank był luźny. Prowadnica pewnie też słabo dokręcona.
Najpierw wycina się z odpowiedniej strony zawiasę - taką japę żeby kontrolować przechył drzewa i kierunek upadku.
Łańcuch na bank był luźny. Prowadnica pewnie też słabo dokręcona.
Najpierw wycina się z odpowiedniej strony zawiasę - taką japę żeby kontrolować przechył drzewa i kierunek upadku.
Jestem Rolnikiem i Jestem Ekspertem i wiedzę i ty się znasz na robocie jak prawdziwy polski fachowiec. Cieli od tej strony gdzie przechylało się drzewo (teoretycznie prawidłowo ale tak się robi na początku by wykonać nacięcie kierujące upadanie drzewa) i nawet nowy łańcuch by się zakleszczył bo drzewo swoim ciężarem naciska nie na ostrza a na boki łańcucha i prowadnice. Druga sprawa ich pilarki góra po 2-3 konie mocy. Do takiej pracy mimo to że jestem amatorem mam "Miśka" sthil 5,5 konia mocy (6tyś dałem ponad 10 lat temu) A żłop taki że 2 takie drzewa zetnie i zbiornik pusty. Ale za to robota miodek. no i jeszcze waga duża :/ Wyjście z tej sytuacji to trzeba było najpierw porobić nacięcia kierujące upadanie drzewa na głębokość prowadnicy bo i tak poleci na tamtą stronę i lecieć z drugiej strony na wylot podbijając kliny ale nie kurwa na bokach drzewa i jeszcze przechodząc do przodu . Ogromny plus że odpięli pilarki by je zabezpieczyć.
Nie chce mi się cytować komentarzy... Ale dojdziecie co i jak...
Zawiasa, japa ech Wycinamy klina i w środku drzewa pozostawiamy Zawiasę czyli nie dopił o grubość 1/10 średnicy drzewa...
Luźny łańcuch co ma to tego, że ścisnęło prowadnicę??? Jak na amatorów to wiedzą, że:
Da się odkręcić prowadnicę
Wyciąć drewniane kliny
Google mówią Sthil 029 4,1km
Czy amatorzy to się zastanawiam, rutyna i pewność siebie gubi pilarzy... Od Grudnia tamtego roku do marca tego roku 6 wypadków w tym 4 śmiertelne...
Zawiasa, japa ech Wycinamy klina i w środku drzewa pozostawiamy Zawiasę czyli nie dopił o grubość 1/10 średnicy drzewa...
Luźny łańcuch co ma to tego, że ścisnęło prowadnicę??? Jak na amatorów to wiedzą, że:
Da się odkręcić prowadnicę
Wyciąć drewniane kliny
Google mówią Sthil 029 4,1km
Czy amatorzy to się zastanawiam, rutyna i pewność siebie gubi pilarzy... Od Grudnia tamtego roku do marca tego roku 6 wypadków w tym 4 śmiertelne...
Czy ja przez pomyłkę nie wszedłem na kwejka ? Co to ma być... Ani krwi, ani latających butów ?
Na harda z tym
Teraz to z karata go.
nie wiedzialem ze na sadolu mamy tylu drwali , czekam az cos swojego wrzucicie na harda : dd
Tego nie mógł dokonać zwykły Janusz to musiał być John z juesej
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów