Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
@Ja-ah-qu-ub-el
Jeśli to do mnie to słucham również rocka.
A musze przyznać ze argumentacje masz z dupy, no sory, zestawienie tekstów doj***łeś fest
no kurwa, dojebałeś piosenkę gdzie koleś się chwali jaki to z niego zajebisty mc, bo taka jest tematyka rapu najczesciej, i co to ma być za przesłanie, ja pokazałem ci utwór, który jest ponadczasowy, porusza temat przemijania, który istnieje w literaturze od tysiącleci, który kawałek jest bardziej na poziomie twoim zdaniem?
no kurwa, dojebałeś piosenkę gdzie koleś się chwali jaki to z niego zajebisty mc, bo taka jest tematyka rapu najczesciej, i co to ma być za przesłanie, jaki pokazałem ci utwór, który jest ponadczasowy, porusza temat przemijania, który istnieje w literaturze od tysiącleci, który kawałek jest bardziej na poziomie twoim zdaniem?
Pojebali Ci sie autorzy postów
Ja nie rzucałem tytulami
Kolego, tylko zwróć uwagę na proporcje, 90% rocka jest ok a reszta to kał, a w rapie jest odwrotnie i tyle. Jako gimbus posłuchałem sobie trochę rapu poczynając od tego co było modne w tamtym momencie czyli 2 pierwsze wielkie płyty pezeta, debiut ostrego, tede trzymający jeszcze wtedy poziom no i jakieś 50 centy zza oceanu a kończąc na klasykach lat 90' typu dr dre, gangstarr czy kaliber i powiem ci, że ta muzyka nie dość, że nigdy nie była najwyższych lotów, to jeszcze się uwstecznia. Owszem został mi taki nawyk, że zawsze sprawdzę sobie co wydał ostr, ale to tylko ciekawość, bo zdaję sobie sprawę, że rap trudno nawet podciągnąć pod hasło muzyka. A typy takie jak gural to dla mnie kompletne dno. Koleś napierdala bez ładu i składu mając w dupie sens, byleby tylko rymy się zgadzały. Gdyby miał uboższy zasób słownictwa to by z tego wyszedł drugi Lech Roch Pawlak. Niestety czasy są takie a nie inne i nie mogę pochwalić się kolekcją winyli, ale kilka TB muzyki przesłucham w swoim życiu, i wiem, że rap nie jest niczym ciekawym, o otoczce kulturowej tej muzyki nawet nie chce mi się wypowiadać.
Moim zdaniem jest tyle samo syfu w obu gatunkach.
Z jednej strony są Hipsterki biegający z kubkami ze starbaksa,którzy znają stejrłej tu hewen Zeppelinów,i dark side of the moon floydów,i słuchają indie rocka Typu kings of leon(i nirvany smels lajk tin spiryt) , i chodzą natchnieni,i uważają że są alfą i omegą i tylko oni znają się na muzyce.
A z Drugiej strony mamy blokersów i gimbusów którzy słuchają Popka i innych tego typu wykonawców
A tak btw. to tu nie chodzi o muzykę bo muzyka nie jest niczemu winna,tylko o ludzi którzy jej słuchają.
I jest dużo naprawdę ambitnej muzyki i w rapie i w rocku.
I koniec tematu bo to się żałosne zaczyna robić.
LilL, sorki ale przyznaj, fokus nie ma startu do pink floydów
Przyznaje. Nie słucham fokusa, no na palcach jednej ręki moge zliczyc jego utwory które moge słuchać.
hipsterzy mają trochę więcej oleju w głowie od gimbusów i blokersów
Hipsterzy to żałosne pedałki, które chcą zaimponować swoją 'fajnością'.
gdyby ten debil nie strzelił sobie w łeb to nikt by o tym nawet nie pamiętał
Sad but true Sam Cobain stwierdził kiedyś, że nie wie czym ci ludzie się tak podniecają.
Ja uważam, że 90% twórczości L.U.Ca jest w stanie przebić to, co przytoczyłeś. Ale podkreślam, że to tylko moja opinia. Po prostu ja gustuję w takiej, a nie innej tematyce i formie.
Kurwa, kłócenie się o wyższość jednej muzyki nad drugą, to jak spieranie się ślepego z głuchym o to, czy lepsza jest gitara czy stroboskop. Nie widzę w tym temacie chyba nikogo zdolnego do rzeczowej rozmowy na jednakowej płaszczyźnie wzajemnego szacunku.
btw. ten jahkubel, to dobry awanturnik jest. Ledwie się pojawił, a już wszędzie krzyczy, że co jego, to lepsze
ps. Magik to dopiero cwel, robił rap, kwasu nawet nie spróbował, a odjebało mu przez trawkę i pobór do wojska, jakby z okna nie skoczył to by w ogóle nikt o nim nie pamiętał
Jestes idiota samym w sobie klocac sie na temat gustow muzycznych ludzi. Na chuj probujesz przekonywac na sile ludzi do swoich marnych teorii? Chuj cie to tak naprawde obchodzi co kto lubi i slucha. Kim ty kurwa jestes zeby tworzyc jakies podzialy ? Mi sie podobaja szczuple panny, a kumplowi grubsze, mam go za to zabic czy opluc? Jebnij sie w ten pusty leb pajacu bo ludzie ktorych nazywasz pustakami potrafia podac ludziom lepsze przekazy niz ty kiedykolwiek bedziesz potrafil. A w ogole branie tego fragmentu wywiadu jako jakikolwiek obraz sceny muzycznej jest tak kurwa glupi, ze az smieszny. Gowno wiesz, a sie wypowiadasz. Po prostu wypierdalaj, ograniczona lajzo.
A tak ogolnie, jesli uwazasz ze sluchales rapu bo sluchales za gimbusa 2 plyty pezeta, troche tedego i 50 centa i teraz prowadzisz polemike na temat gustow muzycznych, to blagam, nie kompromituj sie.
Gowno wiesz, a sie wypowiadasz. Po prostu wypie**alaj, ograniczona lajzo.
ziomuś detected
A tak ogolnie, jesli uwazasz ze sluchales rapu bo sluchales za gimbusa 2 plyty pezeta, troche tedego i 50 centa i teraz prowadzisz polemike na temat gustow muzycznych, to blagam, nie kompromituj sie.
pisałem przykładami, poza tym pominąłeś tę część gdzie pisałem o latach 90', zrobiłeś to celowo? wątpię, pewnie masz kłopoty z czytanie jak każdy chłopaczek spod bloku
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów