📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 20:05
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 20:49
Brawo. Bierze przykłąd z oryginałów. Odwzorowanie nie tylko zewnętrzne ale i taktyki ataku
Halman napisał/a:
Model miga trzydziestego piątego...wszystko tak jak w oryginale...
rostyty45 napisał/a:
Brawo. Bierze przykłąd z oryginałów.
Nie ma się co śmiać.
Na wyposażeniu Polskich Sił Powietrznych są dużo starsze MiG-29 .
Modele RC dosyć ładnie latają:
Tutaj kacapski pokaz prawdziwego MiG-29, na YT są polskie, ale kopcą jak stary Diesel. pewnie silniki dojebane:
TOP GUN!
Czy to jest muzeum lotnictwa czy sadistic?
Miałem jednego kolegę modelarza. To co odpadło i wygląda jak kółko (małe, czarne) to zapewne ciężarek balansujący środkiem ciężkości samolotu - bez tylnego obciążenia dziób od razu pikuje w dół. A dowiedziałem się o tym, bo jak kolega latał tym swoim modelem, to nagle coś koło nas spadło (było słychać głuche jebnięcie o trawę), znajomy po wylądowaniu, oznajmił, że 100g ołowiany ciężarek musiał spaść ze 100m koło nas, bo się urwał z modelu.
Rozkurwil się jak prawdziwy kacapski nad Kijowem. To się nazywa realistyczny model
-Ernest Hemingway
Ale Ty sobie zdajesz sprawę, że te "modele" to jest render 3d? Bo chyba nie xDDD
Lecz się.
Wygenerowanie tej sekwencji wideo, przy zachowaniu prezentowanej fizyki i oświetlenia, w Studiu Pixara, zajęłoby około miesiąca i kosztowałoby w granicach 10-15 mln USD.
Na YT masz cały projekt budowy tych modeli i ćwiczenia pilotażu.
No takiej propagandy u kacapów jeszcze nie ma. żeby renderować, za takie pieniądze, modele RC tylko i wyłącznie ma potrzeby YT.
Tam, zresztą jak i u nas, takich budżetów nie mają produkcje kinowe.
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów