Grom czy Srom... EA się stacza... Battlefield 3 to była porażka... to wierna kopia BF'a 2 tylko z lepszą grafiką i wciskana za grube pieniądze na dodatek z tymi samymi dodatkami co poprzednik, już pomijam fakt tego, że jest tak nierealistyczny, że to aż boli (tryb single ok ok może historia nie zachwyca ale zrobiony jest cudnie, czemu nie mogli zrobić tego samego w MP? Kiedy zagra się w single a w MP to zupełnie jakby się grało w dwie różne gry) Coraz więcej kolorowych znaczników, map, pasków życia i niedługo braknie monitora na samą rozgrywkę. Seria Battlefielda to była dla mnie odskocznia od tych gówien typu CoD czy innych pseudo militarnych gimbazyjnych gier. Szczerze? Moim zdaniem bardzo wyszło im bad company 2 i na serio wolę grać w bad company 2 niż w BF'a 3, ale mam wrażenie, że stworzyli tą grę tylko jako test dla silnika frostbite, dali marny dodatek typu vietnam i nara a ma wielki potencjał EA powinno się trzymać historii "złej kompanii" wojny pół żartem pół serio a nie robić grę która ma z założenia być poważna a wychodzi jak połączenie CoD'a z operą mydlaną.
A Warfighter? Cóż grafika nie zachwyca to raz, dwa... kwestia trybu MP ekhm... jak to ma wyglądać wszystkie super jednostki świata napierdalają się na mapie 16 vs 16? Przecież to jest chore i jeszcze gorsze niż ten CoD który jakoś ciągnie się tak samo od zarania dziejów (jedyne słuszne call of duty to było call of duty 2).
Warfighter moja ocena 2/10 dwa punkty za grafikę i mimo wszystko... Grom (nie wiem czym pozytywnym lub negatywnym zaskoczy mnie single)
Battlefield bad company 2 - 10/10 za całokształt, zajebistość, klimat i humor, oraz genialny tryb MP
Battlefield 3 - 4/10 - dobra grafika,fajny tryb single, i aż 6 karnych kutasów za wciskanie mutacji BF'a 2 z CoD'em
czekam na Battlefield 4, mam cichą nadzieje, że będzie to grafika BF'a 3 i klimat bad company 2
Aktualnie za część trzecią karny kutas na czoło dla gości z EA!
pozdrawiam wszystkich fanów serii battlefield