Opuszczona część winnicy Achaia Claus z XIX wieku. Okolice Patras - Grecja. Szukałem niedaleko grobu Tholosa, ale to inna opowieść.
Reszta jak coś w komentach
@Fryca88, gratuluję ciekawych zdjęć, ogólnie jak dla mnie świetne, bo i ostrość i kadry ... wszytko na miejscu. Polecam Ci założyć sobie photobucket'a lub deviant art'a i tam wrzucać albumy z co lepszymi fotami.
btw. Jakim sprzętem robiłeś - puszka+szkło?
OJP kurwa, niesamowite te foty robisz, zajeeeebisty jesteś. Skałki, kwiatek - O JA PIERDOLĘ ale świetne zdjęcia.
Pochwaliłeś się, tylko kurwa za specjalnie nie ma czym... Bez urazy, ale chmurki, drzewo czy widoczek... Portret dobry umiesz zrobić?
Światła poprzepalane, ogólnie dynamika z dupy. Typowy problem cyfrówek i ich operatorów, co to histogramu w życiu na oczy nie widzieli. No ale może się mylę. Zdjęcia tematycznie ani kompozycyjnie nie zachwycają, a ich obecność na sadistic'u jest już całkiem dyskusyjna... No ale vox populi, vox Dei...
Chcesz żebym podesłał RAW? Zobaczysz sobie histo w LR, mistrzu obiektywu, większość po środku skali, co przy dość ciemnym obiektywie, a dokładnie f/3,5-5,6, nie wypada i tak źle. Wysoki kontrast to efekt zastosowanego presetu, który wcześniej przygotowałem do innych celów, bo tak chciałem i tak zrobiłem.
No to jak już miałeś RAW-y, to trzeba było jakiś delikatny HDR zrobić... Poprzepalane foty wyglądają naprawdę słabo, w chuj daleko od jakości kliszy cz-b...