18+
Ta strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich.
Zapamiętaj mój wybór i zastosuj na pozostałych stronach
Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia (2) Soft (2) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Forum Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Wojna na Ukrainie Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 18:17
📌 Konflikt izrealsko-arabski Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 0:14
🔥 Co za ksenofil...😁 - teraz popularne
Moja wycieczka
f................8 • 2012-11-02, 12:32
Ogólnie to mam małe pojęcie o fotografowaniu, ale lubię czasem popstrykać. Nie nazywam się, jak byle jaki kutas z lustrzanką fotografem i nie wpierdalam wszędzie fotek, ale przed chwilą przeczytałem tutaj o nawiedzonych miejscach i tak się składa, że niedawno odwiedziłem ciekawe miejsce, oczywiście nawiedzone tylko przez srające koty i szczające psy, ale klimat dość ciekawy.

Opuszczona część winnicy Achaia Claus z XIX wieku. Okolice Patras - Grecja. Szukałem niedaleko grobu Tholosa, ale to inna opowieść.

Reszta jak coś w komentach
Zgłoś
i................e 2012-11-02, 23:18
Zdjęcia spoko, niektóre może rzeczywiście lepiej by wypadły w kolorze
Ale czwarte z pierwszego posta jest dla mnie zajebiste, zafascynowana żem.
Zgłoś
f................8 2012-11-03, 1:01
EvilPenguin napisał/a:

@Fryca88, gratuluję ciekawych zdjęć, ogólnie jak dla mnie świetne, bo i ostrość i kadry ... wszytko na miejscu. Polecam Ci założyć sobie photobucket'a lub deviant art'a i tam wrzucać albumy z co lepszymi fotami.
btw. Jakim sprzętem robiłeś - puszka+szkło?

D90+Nikkor 18-200mm
Zgłoś
komanczewa 2012-11-03, 5:54 1
Ch... z tym, jakie sa zdjęcia, czy b&w czy "w barwach sraczki". Klimat. Mam to miejsce zaznaczone na mapie.
Zgłoś
ZiomZaZiomem 2012-11-03, 7:22 1
Piwko za chęci i za niezłe zdjęcia PS czarno białe nadają tylko klimatu głąby więc nie wiem po ch*j się go czepiacie
Zgłoś
masabitumiczna 2012-11-03, 8:29 1
nie znam się to się wypowiem:

Te zdjęcia w kolorze byłyby chujowe!

pozdrawiam!
Zgłoś
Kawagawa 2012-11-03, 10:34 3
Również nie jestem jakimś asem fotografii i również uważam że zdjęcia bardzo fajne, sam lubię robić dokładnie w takich klimatach.

BTW. Mamy obecnie do czynienia z ciekawym zjawiskiem, gdy spojrzymy na nie szerzej- nie tylko w fotografii.

Otóż. Kiedyś czarno biała zdjęcia były niszowe i ktoś kto je robił był zazwyczaj kimś kto zdjęcia robi niezłe. A przynajmniej wkłada dużo pracy w to żeby dobre zdjęcia robić i to było widać. Nagle, jak to dzieje się zazwyczaj- wszyscy zaczęli robić zdjęcia czarno białe, żeby być niszowym i naśladować tych dobrych.

Zrobiło się tłoczno, jak to przy każdej modzie. No i teraz pojawia się masa "ekspertów" i jadą po każdym kto robi zdjęcia czarno białe. Tacy właśnie hejterzy nie mają zbyt dużego pojęcia o tym co krytykują, jadą jedynie schematem- jeżeli coś jest mejnstrimowe to trzeba po tym pojechać bo z mejnstrim to ch***.

Otóż nie szanowni państwo. Mejnstrim to nie ch***. Ch**** jest w tedy, gdy robisz coś nie w taki sposób jaki ciebie najlepiej wyraża, a w taki żeby wylizać dupę komentatorom.

Zdjęcia bardzo sympatyczne, bardzo spodobało mi się to, że patrzę na nie i czuję jakbym był kimś innym patrzącym na te wszystkie obiekty. O to właśnie chodzi w fotografii, że czuję klimat miejsca oczami autora( a tak mi się przynajmniej wydaje, ale coś czuję na pewno .
Zgłoś
f................8 2012-11-03, 11:27 1
@Kawagawa

Cieszy mnie to co piszesz. Każdy kto robi fotki wie, że ostrość i kompozycja są ważne, reszta to obróbka w cyfrowej ciemni. Te zdjęcia wyglądają tak, bo tak zadecydowałem, może i nie jest to trafna decyzja, może komuś się nie podobać, ale tak jest ze wszystkim, dlatego mam to gdzieś. To nie forum dla fotografów, a ja nie próbuję przekonać innych, że moje fotografie są dobre. Podejrzewam, że gdyby tu wrzucił zdjęcia doświadczony fotograf i tak rzesze "specjalistów" nazwałyby je tandetnymi.

Podrzucam jeszcze kilka zdjęć przyrody BW z tamtej okolicy

Poniżej jedno ze zdjęć gdzie bawiłem się czasem otwarcia przysłony, nastawiłem długi czas przy fotografowaniu obiektu w ruchu, co nadało spadającej ze skał wodzie taki efekt, bez obróbki w LR

Zgłoś
killerZeWsi 2012-11-03, 14:45 1
OJP kurwa, niesamowite te foty robisz, zajeeeebisty jesteś. Skałki, kwiatek - O JA PIERDOLĘ ale świetne zdjęcia.

Pochwaliłeś się, tylko kurwa za specjalnie nie ma czym... Bez urazy, ale chmurki, drzewo czy widoczek... Portret dobry umiesz zrobić?
Zgłoś
f................8 2012-11-03, 16:09
killerZeWsi napisał/a:

OJP kurwa, niesamowite te foty robisz, zajeeeebisty jesteś. Skałki, kwiatek - O JA PIERDOLĘ ale świetne zdjęcia.

Pochwaliłeś się, tylko kurwa za specjalnie nie ma czym... Bez urazy, ale chmurki, drzewo czy widoczek... Portret dobry umiesz zrobić?

Nie, tylko gołe pizdy, ale jak ogolone to nie bardzo, bo mi się światło z lampy odbija
Zgłoś
DonKarton 2012-11-03, 18:00
Światła poprzepalane, ogólnie dynamika z dupy. Typowy problem cyfrówek i ich operatorów, co to histogramu w życiu na oczy nie widzieli. No ale może się mylę. Zdjęcia tematycznie ani kompozycyjnie nie zachwycają, a ich obecność na sadistic'u jest już całkiem dyskusyjna... No ale vox populi, vox Dei...
Zgłoś
f................8 2012-11-03, 19:50
DonKarton napisał/a:

Światła poprzepalane, ogólnie dynamika z dupy. Typowy problem cyfrówek i ich operatorów, co to histogramu w życiu na oczy nie widzieli. No ale może się mylę. Zdjęcia tematycznie ani kompozycyjnie nie zachwycają, a ich obecność na sadistic'u jest już całkiem dyskusyjna... No ale vox populi, vox Dei...

Chcesz żebym podesłał RAW? Zobaczysz sobie histo w LR, mistrzu obiektywu, większość po środku skali, co przy dość ciemnym obiektywie, a dokładnie f/3,5-5,6, nie wypada i tak źle. Wysoki kontrast to efekt zastosowanego presetu, który wcześniej przygotowałem do innych celów, bo tak chciałem i tak zrobiłem.
Zgłoś
DonKarton 2012-11-04, 0:29
fryca88 napisał/a:

Chcesz żebym podesłał RAW? Zobaczysz sobie histo w LR, mistrzu obiektywu, większość po środku skali, co przy dość ciemnym obiektywie, a dokładnie f/3,5-5,6, nie wypada i tak źle. Wysoki kontrast to efekt zastosowanego presetu, który wcześniej przygotowałem do innych celów, bo tak chciałem i tak zrobiłem.

No to jak już miałeś RAW-y, to trzeba było jakiś delikatny HDR zrobić... Poprzepalane foty wyglądają naprawdę słabo, w chuj daleko od jakości kliszy cz-b...
Zgłoś
f................8 2012-11-04, 4:11 1
DonKarton napisał/a:

No to jak już miałeś RAW-y, to trzeba było jakiś delikatny HDR zrobić... Poprzepalane foty wyglądają naprawdę słabo, w chuj daleko od jakości kliszy cz-b...

Nie bawi mnie to, jakoś ostatnio wszyscy z presetów wyciągają HDR i myślą, że jest ok, ja wolę pobawić się czasem naświetlania i filtrem polaryzacyjnym, poza tym to nie miały być fotki BW i takimi nie są. Mój pomysł i tak zostanie, jeśli mi się zechcę siądę i w LR zrobię z nimi co innego.

Tu masz przykład mojej zabawy w składanie HDR

Zgłoś
killerZeWsi 2012-11-07, 11:39
Cipotografie, ale ja serio się pytałem, czy potrafisz zrobić ładne zdjęcie czegoś bardziej żywego niż twój ostatni partner seksualny...
Zgłoś
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.

Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów