SteinarBjorgvinsson napisał/a:
Ile razy wyjebałeś papier, puszkę, śmiecia nie do śmietnika?
Nie jestem społeczniakiem amebo, tylko porządnym człowiekiem. Po co mam sobie robić pod górkę dzieciaku, wyrzucając śmieci tu i uwdzie. U mnie w gminie segreguje się śmieci i to robię. Moja niespełna dwuletnia córeczka już też potrafi sama wyrzucić poszczególny "śmieć" do pojemnika wg kategorii, a WY dorosłe matoły nadal tego nie potraficie. Wiecie czemu tak łatwo się u nas zachowuje porządek? Bo takie jest wychowanie człowieka i świadomość, że bałaganem nic nie ugramy.
Chcesz przykład? Kontenery na odpady u mnie w gminie są oznakowane wg właściciela. Ci którzy segregowali jak należy płacą za śmieci zmieszane 30% mniej i aż 80 % mniej za odpady BIO. Ci którzy nie potrafili zrobić mają takie same procenty, ale zwyżek. I nie ma zmiłuj.
Idę do lasu? Zjem wafelka, czy wypije napój? Papierek do kiesznie, butelka w rękę lub plecak i wyrzucam najczęściej u siebie w domu. TAKA KULTURA MATOLE! Ale Tobie się będzie ciężko nauczyć, bo już się nie da. Czym skorupka za młodu nasiąknie...Dalej chyba znasz. Jak nie to napisz, odpowiem.
Zapraszam do siebie do gminy, jak znajdziesz śmieci na ulicy dostaniesz kratę piwa, jak nie to wypierdalasz w podskokach na pieszo całą drogę przez Niemcy, aż do siebie to śmieciowioski.