📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
56 minut temu
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 5:23
Po czymś takim da na tacę, odpali pentagram, złoży dziecko w ofierze bogom słońca, ciemności i odwiecznego Cthulhu - i komu tam jeszcze można za coś takiego podziękować.
Jakby mi to ktoś opisał, to bym nie uwierzył.
Jakby mi to ktoś opisał, to bym nie uwierzył.
I po to w motorach zakłada się stabilizator aby nie było takiego czego.
Miał dobrego nauczyciela
Niby motopizda, ale żeby takiego tricka odjebać to jaja trzeba mieć.
EdmundKemper napisał/a:
Niby motopizda, ale żeby takiego tricka odjebać to jaja trzeba mieć.
Nie jaja, tylko gówno we łbie
Co byłoby w sumie prawdą, bo mózgu motopizdy nie mają na pewno. No i zanim jakaś obrażona motopizda będzie mi chciała dojebać: Motocyklista =/= Motopizda.
Sejons napisał/a:
I po to w motorach zakłada się stabilizator aby nie było takiego czego.
Takiego czego, nazywa się efekt shimmy
Amortyzator skrętu pomaga do pewnego momentu. Jak zacisnął ręce na kierownicy w chwili kiedy przednie koło łapało i traciło przyczepność to miotało nim a on dalej całym motocyklem. Powinien rozluźnić łapy i nic by się nie stało a i amortyzator skrętu byłby niepotrzebny.
Jebaniec wykorzystał farta całej swojej rodziny 3 pokolenia w przód
Piwko
Piwko
Więcej szczęścia niż rozumu....
Piuriel napisał/a:
Amortyzator skrętu pomaga do pewnego momentu. Jak zacisnął ręce na kierownicy w chwili kiedy przednie koło łapało i traciło przyczepność to miotało nim a on dalej całym motocyklem. Powinien rozluźnić łapy i nic by się nie stało a i amortyzator skrętu byłby niepotrzebny.
Piwko
Odpuścić gaz, nie panikować i zaprzeć ręce na kierownicy. Walczyć nie ma co, ale rozluźnienie też nie pomoże, usztywnić ręce najbardziej jak się da. A najlepiej dbać o dobry stan techniczny motocykla i samego ogumienia, bo znakomita większość przyczyn Shimmy to zużyte łożysko główki, lub złe ciśnienie w gumach. Amortyzator skrętu pozwala łatwiej opanować motocykl zmniejszając częstotliwość odbijania kierownicy, przez co ruch sinusoidalny motocykla jest znacznie mniej gwałtowny, bardziej przewidywalny i łatwiejszy do opanowania.
Czytając sadolowe mądrości znowu śmiać mi się chce. Motocykliści od siedmiu boleści.
Najładniej pachną kwiaty na grobach wrogów.
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów