18+
Ta strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich.
Zapamiętaj mój wybór i zastosuj na pozostałych stronach
Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia (4) Soft (8) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Forum Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Wojna na Ukrainie Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Wczoraj 20:05
📌 Konflikt izrealsko-arabski Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Wczoraj 20:49
MichaU 2013-08-16, 13:10
dionizodoros napisał/a:

Nauczyciele z kwalifikacjami zarabiają nawet powyżej 4k per miesiąc na rękę (dyrektorzy nawet koło 5 - 6 k). Całkiem niezłe pieniądze.

Człowieku, co ty za głupoty pierdolisz? Gdzie takie zarobki?

Zgłoś
d................s 2013-08-16, 16:26
SZAJBAAA napisał/a:

A dla mnie jest strasznie wkurwiająca.
Nikt tak nie mówi jak ona.
To akcentowanie każdego ą czy ę brzmi nienaturalnie i po prostu odrzuca od danej osoby.

A co do samego wyglądu, nie wiem gdzie wy macie oczy ale ona jest zwyczajnie kiepska.

Bo podkreślanie "ę" i "ą" to błąd językowy - hiperpoprawność. Tak więc to, że cię to wkurwia, jest uzasadnione.

msnrc napisał/a:

Człowieku, co ty za głupoty pierdolisz? Gdzie takie zarobki?

W Polsce. Oczywiście mówiąc ponad 4 k wliczam do pensji dodatki: staż (powyżej 15 lat uczenia masz chyba już maksymalny dodatek), dyplomowe + dodatki motywacyjne. Jeśli jeszcze wyszkolisz gówniarzy na olimpiadę, twoja pensja może być i o 50 % większa.

Teoretycznie nauczyciel-dyrektor ze wszelkimi możliwymi dodatkami (łącznie z prezydenckim, od miasta), i koło 9 - 10 k na rękę mógłby zgarniać. I nauczyciele w czołowych liceach PUBLICZNYCH zgarniają sobie po te 5k.

Choć fakt, na start zarabiasz jako nauczyciel koło 1800 zł.
Zgłoś
Eresol 2013-08-16, 16:38
Jak ja kurwa nie lubię polonistów nawet jeśli mają cycki -.-
Zgłoś
MichaU 2013-08-16, 18:24
dionizodoros napisał/a:

W Polsce. Oczywiście mówiąc ponad 4 k wliczam do pensji dodatki: staż (powyżej 15 lat uczenia masz chyba już maksymalny dodatek), dyplomowe + dodatki motywacyjne. Jeśli jeszcze wyszkolisz gówniarzy na olimpiadę, twoja pensja może być i o 50 % większa.

Teoretycznie nauczyciel-dyrektor ze wszelkimi możliwymi dodatkami (łącznie z prezydenckim, od miasta), i koło 9 - 10 k na rękę mógłby zgarniać. I nauczyciele w czołowych liceach PUBLICZNYCH zgarniają sobie po te 5k.

Choć fakt, na start zarabiasz jako nauczyciel koło 1800 zł.

Znam nauczyciela z ponad 30 letnim stażem. Jest nauczycielem dyplomowanym i przy pełnym wymiarze godzin nie zarabia nawet 3k miesięcznie, więc nie gadaj głupot.

Zgłoś
d................s 2013-08-16, 19:47
Ja mam do czynienia bardzo (baaaarrrddzzzoo) dużo z pewnym nauczycielem - przez niego zaś z innymi. 4 koła to standard dla dobrego (z wynikami) nauczyciela (a to już jest pensja doktora habilitowanego na etacie uniwersyteckim).
Zgłoś
teken 2013-08-16, 20:23
Tylko mnie ona wkurwia ?

Zgłoś
Myzdrael 2013-08-16, 20:32 1
Ja rozumiem i popieram bronienie poprawnej polszczyzny, ale przecież jak zacznę mówić 100% polszczyzną to większość rodaków mnie nie zrozumie.

Piwko za fajne cycki!
Zgłoś
DuckDodgers 2013-08-16, 20:39
Myzdrael napisał/a:

Ja rozumiem i popieram bronienie poprawnej polszczyzny, ale przecież jak zacznę mówić 100% polszczyzną to większość rodaków mnie nie zrozumie.

To jest w chuj smutne.
Zgłoś
zibill 2013-08-16, 23:34
Weź tu fapaj do tego ...
Zgłoś
solight 2013-08-17, 1:13
Z voldemortem mi ta dziewczyna sie kojarzy -_- nic nie poradze :<

PS czemu ona sie tak kurwa wije jak murzynski kutas podczas wzwodu?
Zgłoś
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.

Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów