Nauczyciele z kwalifikacjami zarabiają nawet powyżej 4k per miesiąc na rękę (dyrektorzy nawet koło 5 - 6 k). Całkiem niezłe pieniądze.
Człowieku, co ty za głupoty pierdolisz? Gdzie takie zarobki?
A co do samego wyglądu, nie wiem gdzie wy macie oczy ale ona jest zwyczajnie kiepska.
Bo podkreślanie "ę" i "ą" to błąd językowy - hiperpoprawność. Tak więc to, że cię to wkurwia, jest uzasadnione.
Człowieku, co ty za głupoty pierdolisz? Gdzie takie zarobki?
W Polsce. Oczywiście mówiąc ponad 4 k wliczam do pensji dodatki: staż (powyżej 15 lat uczenia masz chyba już maksymalny dodatek), dyplomowe + dodatki motywacyjne. Jeśli jeszcze wyszkolisz gówniarzy na olimpiadę, twoja pensja może być i o 50 % większa.
Teoretycznie nauczyciel-dyrektor ze wszelkimi możliwymi dodatkami (łącznie z prezydenckim, od miasta), i koło 9 - 10 k na rękę mógłby zgarniać. I nauczyciele w czołowych liceach PUBLICZNYCH zgarniają sobie po te 5k.
Choć fakt, na start zarabiasz jako nauczyciel koło 1800 zł.
W Polsce. Oczywiście mówiąc ponad 4 k wliczam do pensji dodatki: staż (powyżej 15 lat uczenia masz chyba już maksymalny dodatek), dyplomowe + dodatki motywacyjne. Jeśli jeszcze wyszkolisz gówniarzy na olimpiadę, twoja pensja może być i o 50 % większa.
Teoretycznie nauczyciel-dyrektor ze wszelkimi możliwymi dodatkami (łącznie z prezydenckim, od miasta), i koło 9 - 10 k na rękę mógłby zgarniać. I nauczyciele w czołowych liceach PUBLICZNYCH zgarniają sobie po te 5k.
Choć fakt, na start zarabiasz jako nauczyciel koło 1800 zł.
Znam nauczyciela z ponad 30 letnim stażem. Jest nauczycielem dyplomowanym i przy pełnym wymiarze godzin nie zarabia nawet 3k miesięcznie, więc nie gadaj głupot.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów