Cavity wall czyli ściana trójwarstwowa. Najbardziej popularny typ ścian zewnętrznych na wyspach.
Murarze zapomnieli lub celowo zapomnieli o wall tie czyli kotwach łączących obie warstwy ściany. Wiatr dostał się do szczeliny prawdopodobnie przez zerwaną fascia board- taka listwa wieńcząca dyndająca na flmie u szczytu dachu lub poprzez szpary na łączeniu sidingu ściany frontowej ze ścianą boczną i rozdął ją elegancko. Jak by były kotwy skończyło by się na drobnej reperacji.
jesli sie nie myle to jest anglia. angielscy specjalisci maja 2 lewe rece i potrafia tylko narzekac, ze polacy przyjechali, robia 2x szybciej i są tansi...
To samo w cebulandii. Przyjedzie jakiś murzyn albo arab co ma większego fiuta i rucha wasze cebulowe baby 2x lepiej a wy narzekacie.
Murarze zapomnieli lub celowo zapomnieli o wall tie czyli kotwach łączących obie warstwy ściany. Wiatr dostał się do szczeliny prawdopodobnie przez zerwaną fascia board- taka listwa wieńcząca dyndająca na flmie u szczytu dachu lub poprzez szpary na łączeniu sidingu ściany frontowej ze ścianą boczną i rozdął ją elegancko. Jak by były kotwy skończyło by się na drobnej reperacji.
Obrazek
jak chuj stawiasz ściany w UK tylko teraz pytanie: czy też robisz tak chujowo? bo troszkę zbyt profesjonalnie się wypowiedziałeś
jak chuj stawiasz ściany w UK tylko teraz pytanie: czy też robisz tak chujowo? bo troszkę zbyt profesjonalnie się wypowiedziałeś
12 lat stawiałem. Od trzech miesięcy jestem już w Pl na stałe i jem cebulę
To samo w cebulandii. Przyjedzie jakiś murzyn albo arab co ma większego fiuta i rucha wasze cebulowe baby 2x lepiej a wy narzekacie.
Velture, chodźbyś nie wiem jak się starał , dla rodowitych Brytoli będziesz tym samym czym jest dla rodowitego Polaka, ukrainiec - śmieciem , ktory przyjechał ze wschodu ...
ale malutki hihihi :*:*Nie jest to sciana trójwarstwowa, tylko jakaś przymurówka. Przy scianie trójwastwowej odstęp pomiędzy warstwą konstrukcyjną a elewacyjną jest jakieś 15-20 cm (razem z termoizolacją) i na tym dystansie stosuje się takie kotwy. W tym przypadku rzeczywiście brakuje rozwiązania w postaci kotew (na pewno nie takich jak pokazałeś na zdjęciu) lub spięcia betonowymi wieńcami i słupami. Moim zdaniem jest to błąd projektanta który odsuną ścianę elewacyjną na ponad metr odległości zostawiając pustą przestrzeń nie wiadomo do czego służącą i nie zakotwieniu jej w elemencie nośnym.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów