o kurwa, kolejny bambinista! część robi to dla przyjemności, pełna zgoda, ale to jest margines, natomiast większa część zabja zwierzęta zwyczajnie dla pokarmu, bo dziczyzna jest najzdrowszym mięsem, zabijają tak samo jak setki rzeźników tysiące sztuk trzody każdego dnia! i nie napierdalają wszystkiego do ostaatniej sztuki, bo odstrzał zwierzyny jest ściśle kontrolowany, ale co ty możesz o tym wiedzieć wpierdalając "schabowego" z soi, popijając to sojowym latte.
a kolejnym razem to tacy jak ty powinni płacić odszkodowania rolnikowi za to, że dziki rozpierdolą mu pole, albo wataha wilków rozpierdoli pół zagrody! tak, związki łowieckie wypłacają za to odszkodowana!
To jest najłagodniejsza forma uśmiercania zwierząt.
I nie pierdol.
Najgorsza forma zabijania to jest to co kochają myśliwi i pewnie walą konia przy tym.
[ Dodano 2024-08-14, 18:52 ]
Technikum weterynarii, 4 lata na rzeźni w Guterloh ale chuj tam, ty wiesz lepiej.
dla mnie fajna sprawa , później jest ze dorosli ludzie nie potrafią ryby wypatroszyć
W sumie to do tego się nadają. Dodałbym jeszcze struganie cebuli, ale to po studiach.
Lepsze to niż zachodnie przedszkola z tęczowymi aktywiszczami.
Nie będziemy wybierać pomiędzy islamem a tęczowymi, obydwa do pieca.
zabja zwierzęta zwyczajnie dla pokarmu
a kolejnym razem to tacy jak ty powinni płacić odszkodowania rolnikowi za to, że dziki rozpierdolą mu pole, albo wataha wilków rozpierdoli pół zagrody
Sam się zaorałeś - czyli myśliwi są nie skuteczni i nie potrzebni. Tak samo jak zwierzęta w lasach. Myślistwo to BIZNES - nic więcej.
[ Dodano 2024-08-14, 19:21 ]
Technikum weterynarii, 4 lata na rzeźni w Guterloh ale chuj tam, ty wiesz lepiej.
I co to za argument? Wymień mi inne metody uśmiercania - bardziej "humanitarne".
I tak od zarodka wam wmawiają ze jedzenie mięsa jest ok to takie normalne co nie?
A co mam jeść? Kotlety z roślin i soji?
Sam się zaorałeś - czyli myśliwi są nie skuteczni i nie potrzebni. Tak samo jak zwierzęta w lasach. Myślistwo to BIZNES - nic więcej.
I co to za argument? Wymień mi inne metody uśmiercania - bardziej "humanitarne".
a czym takim się zaorałem? argumentów brakuje to pierdolisz jakieś frazesy o samozaoraniu! myśliwy to nie opiekunka dla zwierząt, a jak sama nazwa wskazuje zwierzęta są dzikie, poza kontrolą, nie żyją w zagrodach, a myśliwi nie chodzą za nimi o nie pilnują cudzego dobytku. czego jeszcze nie rozumiesz?
czego też nie rozumiesz, w tym, że myśliwi zabijają dla mięsa? wyrywasz fragment wypowiedzi i okraszasz go jakimś bezsensownym emotikonem, bo nie potrafisz znaleźć kontrargumentu... weź lepiej już nic więcej nie pisz, bo póki co to sam siebie orzesz!
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów