to właśnie takim jak ty wmawia się, że nie jest ok, a wpierdalanie zieleni nas uratuje. i jeszcze to oryginalne nazewnictwo tych papek z soi: schabowy, piersi, stek, łosoś, kiełbasa itd. skoro mięso to zło to po chuj przywołuje się mięsne nazewnictwo?
czego też nie rozumiesz, w tym, że myśliwi zabijają dla mięsa? wyrywasz fragment wypowiedzi i okraszasz go jakimś bezsensownym emotikonem, bo nie potrafisz znaleźć kontrargumentu..
Ile myśliwi "produkują" mięsa? A ile przemysł mięsny? Porównaj liczby. Ja się zesrałem ze śmiechu.
Myśliwi są kompletnie nie potrzebni i stanowią zagrożenie dla ludzi. Zabijają ludzi - średnio 1-2 osoby rocznie - ale co tam - biznes to biznes.
A to bezsensowny emotikon->
o kurwa, kolejny bambinista! część robi to dla przyjemności, pełna zgoda, ale to jest margines, natomiast większa część zabja zwierzęta zwyczajnie dla pokarmu, bo dziczyzna jest najzdrowszym mięsem, zabijają tak samo jak setki rzeźników tysiące sztuk trzody każdego dnia! i nie napierdalają wszystkiego do ostaatniej sztuki, bo odstrzał zwierzyny jest ściśle kontrolowany, ale co ty możesz o tym wiedzieć wpierdalając "schabowego" z soi, popijając to sojowym latte.
a kolejnym razem to tacy jak ty powinni płacić odszkodowania rolnikowi za to, że dziki rozpierdolą mu pole, albo wataha wilków rozpierdoli pół zagrody! tak, związki łowieckie wypłacają za to odszkodowana!
Żartujesz sobie, dziczyzna najzdrowszym mięsem? To mit. Dzikie zwierzęta jedzą śmieci, piją zanieczyszczoną chemikaliami i ściekami wodę i mają mnóstwo pasożytów.
Dziękuję bardzo, wolę szprycowaną antybiotykami wieprzowinę, przynajmniej wiem, co w niej jest.
A myśliwi naprawdę zabijają dla przyjemności, bo niby po co? Do tego, koła łowieckie robią na myślistwie niezły biznes, miałem w rodzinie takiego, opowiadał mi ile im płacili Niemcy i Belgowie za prawo do odstrzelenia każdego zwierzęcia. A jak Niemcowi polowanie się udało to i hojny napiwek można było złapać.
Więc nie pierdol i nie dorabiaj do polowań ideologii. To biznes i sport, nic więcej. I wcale tego nie potępiam, ale wkurwia mnie hipokryzja myśliwych.
Żartujesz sobie, dziczyzna najzdrowszym mięsem? To mit. Dzikie zwierzęta jedzą śmieci, piją zanieczyszczoną chemikaliami i ściekami wodę i mają mnóstwo pasożytów.
Dziękuję bardzo, wolę szprycowaną antybiotykami wieprzowinę, przynajmniej wiem, co w niej jest.
A myśliwi naprawdę zabijają dla przyjemności, bo niby po co? Do tego, koła łowieckie robią na myślistwie niezły biznes, miałem w rodzinie takiego, opowiadał mi ile im płacili Niemcy i Belgowie za prawo do odstrzelenia każdego zwierzęcia. A jak Niemcowi polowanie się udało to i hojny napiwek można było złapać.
Więc nie pierdol i nie dorabiaj do polowań ideologii. To biznes i sport, nic więcej. I wcale tego nie potępiam, ale wkurwia mnie hipokryzja myśliwych.
masz pojęcie o zdrowej żywności jak kot o kwaśnym mleku! dzikie zwierzęta to nie psy, które wpierdalają gówno spod siebie! nie nie jedzą śmieci i byle czego. ale jak wolisz to sklepowe to droga wolna, nawet nie masz pojęcia co tracisz. że jeszcze zapytam, ten z rodziny naopowiadał ci tego, co jedzą i piją dzikie zwierzęta? koła łowieckie sprzedają prawa do polowań tzw. dewizowcom, bo z czegoś muszą opłacać szkody, a ze składek to nawet na dokarmianie nie starczy.
w dzisiejszych czasach wielu nowobogackich traktuje myślistwo jako sport dla snobów i owszem, wielu zabija dla przyjemności, wręcz nawet kłusuje, ale to jest margines, z resztą nie mam zamiaru nikogo bronić.
na koniec, możesz mi wymienić te mnóstwo pasożytów? poza tym mięso, zanim trafi na stół jest badane, dokładnie jak w ubojniach. ja jeszcze nie spotkałem się, żeby wyrzucono truchło, bo coś wykryto, a jem dziczyznę od ponad 30 lat!
[ Dodano 2024-08-14, 20:24 ]
Ile myśliwi "produkują" mięsa? A ile przemysł mięsny? Porównaj liczby. Ja się zesrałem ze śmiechu.
Myśliwi są kompletnie nie potrzebni i stanowią zagrożenie dla ludzi. Zabijają ludzi - średnio 1-2 osoby rocznie - ale co tam - biznes to biznes.
A to bezsensowny emotikon->
jesteś za głupi, żeby zrozumieć, że myśliwi nie są producentem mięsa, tylko zabijają na własne potrzeby, dokładnie tak, jak niegdyś rolnik hodowaną przez siebie świnię.
I tak od zarodka wam wmawiają ze jedzenie mięsa jest ok to takie normalne co nie?
a nie jest ?
Lepsze to niż zachodnie przedszkola z tęczowymi aktywiszczami.
Drobna poprawka z pedofilami.
Zgadzam się, od małego uczą się istotnych rzeczy.
Dokładnie , zapytaj gimba skąd się mięso bierze, to ci kurwa powie że z marketu!
Z jednej strony dobrze z drugiej wytłumacz tym ciapatym że taka śmierć to wiekszy ból dla zwierzęcia niż strzał z tłoka w głowę. W sumie ja ich traktuję jak zwierzęta więc mordowałbym ich tak jak oni zwierzęta.
Chuja się znasz. Jak podrzynasz gardło w ciągu kilku sekund gaśnie film z powodu niedotlenie coś jakbyś zasypiał zaś jebniecie w łeb czy prąd powoduje skurcz mieśni i bardzo duży ból
[ Dodano: 2024-08-15, 11:25 ]
Sam się zaorałeś - czyli myśliwi są nie skuteczni i nie potrzebni. Tak samo jak zwierzęta w lasach. Myślistwo to BIZNES - nic więcej.
I co to za argument? Wymień mi inne metody uśmiercania - bardziej "humanitarne".
Biznes to wgrywanie do takich zakutych lewackich łbów jak ty propagandy
Lepsze to niż tik tok i Fortnite kurwa
mam nadzieję że Angel to facet bo jak okaże się że schowałeś się za kobietą...... LOL