Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Teraz będzie aktywnie blokować łóżko w szpitalu
Nie będzie leków zażywać bo przecież na zwierzętach testowane
ewentualnie na strzelnicę i niech robią za dzika lub zająca w przebiegu
Jakoś mi ich nie szkoda. A tacy ynteligentna i moralna była...
Przypuszczam, że w tym trafieniu doszło do otwartego złamania z przerwaniem tętnicy udowej. Może się mylę, ale jestem pewien, że w takim przypadku jedyna reakcja, którą tu widać (i'm callin an ambulance) nie wróżyłaby dobrych rokowań tej ekozjebce.
Tak sobie możesz przypuszczać. Z resztą podstawową rzeczą o jakiej należy pamiętać przy udzielaniu pierwszej pomocy (poza oczywiście własnym bezpieczeństwem) jest właśnie wezwanie pomocy w postaci pogotowia ratunkowego czy innych służb
Przypuszczam, że w tym trafieniu doszło do otwartego złamania z przerwaniem tętnicy udowej. Może się mylę, ale jestem pewien, że w takim przypadku jedyna reakcja, którą tu widać (i'm callin an ambulance) nie wróżyłaby dobrych rokowań tej ekozjebce. Z resztą, ogół ludzi nie pyta czy ktoś potrafi prawidłowo udzielić pomocy i mam to gdzieś, póki sam jej nie potrzebuję. Każdy sam może sobie zatamować krwawienie w kulasach, o ile nie ma połamanych rączek i po prostu to rozumie.
Jakoś mi ich nie szkoda. A tacy ynteligentna i moralna była...
Kolega widać humanista.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów