You shall not pass!nie rozumiem
no po prostu jak jesteś chrzestnym to musisz sobie później kupić quada, takie zasady opisane przez św. Jana
Ale co tu ma bierzmowanie do rzeczy?
"sorry nie mam bierzmowania" rozwiązuje problem bycia potencjalnym chrzestnym
Odpowiednie "co łaska" rozwiązuje powyższy problem
Odpowiednie co łaska rozwiązuje powyższy problem
Dobre, dobre
łomatkoboskoczęstochowskoMam w rodzinie właśnie takich zastaw się a pokaż się. Wszyscy wiemy o co chodzi. Chrzestnym ich dziecka został pewien Francuz. Nie ciapaty, żaden inżynier z pontonu. Przyjaciel rodziny. Człowiek bardzo w porządku. Rok temu była komunia. Chrzestna wydała kupę pieniędzy na jakieś gadżety. On dał dla dziecka biblię (jakieś spacjalne wydanie oprawione w skórę itp) oraz medalik. Rodzice dziecka nieco się zdziwili. Dopiero później przy polskiej wódeczce musiałem wyjaśnić żabojadowi o co chodzi w części polskich komunii. Obiecał, że na osiemnastce chrześniaka nadrobi zaległości
Wszyscy rozumiemy o co chodzi (no poza eclipse), ten Francuz to się właśnie właściwie zachował. Quad/motocykl/laptop czy inne to gruba przesada, ale wystarczy, że się kilku jełopów szarpnie i już szczyl patrzy z pretensją "ile to dostał kolega z ławki, bo go bardziej kochają".
Mam w rodzinie właśnie takich zastaw się a pokaż się. Wszyscy wiemy o co chodzi. Chrzestnym ich dziecka został pewien Francuz. Nie ciapaty, żaden inżynier z pontonu. Przyjaciel rodziny. Człowiek bardzo w porządku. Rok temu była komunia. Chrzestna wydała kupę pieniędzy na jakieś gadżety. On dał dla dziecka biblię (jakieś spacjalne wydanie oprawione w skórę itp) oraz medalik. Rodzice dziecka nieco się zdziwili. Dopiero później przy polskiej wódeczce musiałem wyjaśnić żabojadowi o co chodzi w części polskich komunii. Obiecał, że na osiemnastce chrześniaka nadrobi zaległości
Bo taka jest niestety mentalność większości tych, co się chrześcijanami nazywają. Do Kościoła pójdą z tradycji, sakramenty dzieciom zapewnią, bo będą imprezki, bo dzieciaki będą miały fajne prezenty i tak tworzy się kościelna patologia, która na dzień dzisiejszy zdaje się być liczniejsza od prawdziwych wyznawców wiary rzymsko-katolickiej, zakopywane są wartości i przesłania religijne w imię konsumpcjonizmu i materializmu, swoją drogą, to się niestety tyczy też dużej ilości duchownych
You shall not pass!A ja mam wrażenie, że najsłynniejszy łowca sadistica wrócił z wygnania na jakimś nadupiu - i stąd ten nick.
A co ci nie leży w moim nicku panie czepialski?
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów