📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 18:08
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 5:23
🔥
Spowodowała kolizję i uciekała
- teraz popularne
Stać przed linią pik :/
Zamysł był chyba taki, że scena będzie przedstawiać atak na tego pierwszego kolesia więc musi stać odrobinę wysunięty żeby konny wiedział na kogo atakować i miał miejsce żeby go bezpiecznie ominąć - a kamera kręcąca to ujecie i tak będzie stała w takim miejscu, że perspektywa będzie zachowana i będzie się wydawało, że pieszy stoi ledwo krok, może pół kroku przed innym - niestety koń miał inny plan na rozwój ten sceny
forza nostra legge
To z filmu "Król" (jest na Netflixie). Tam naprawdę był jeden rycerz przed pikinierami, on im przewodził. Ta pierwsza fala jeźdźców pojechała szybciej, ponieważ konie zostały spłoszone przez strzały, a ucieczka za linię pik w ponad 30 kg zbroi nie należy do przyjemności, więc postanowił przyjąć pozycję, co jak widać na nagraniu nie skończyło się dobrze
Najazd odbywal sie na Kopie/lance a nie z mieczem w lapie. Jezeli rycerz konny byl zmuszony walczyc mieczem to zrzucał/sciagal helm lub w wiekach pozniejszych podnosil przyłbice
Prawie jak Husaria... Nieźle pierdolnął... Niech mu wpiszą, że miał choroby współistniejące, bo jeździec może mieć problemy z prokuraturą.
fajne komentarze - eksperci niczym spece od wypadkow
joeblacktwo napisał/a:
Magia kina. Pewnie zauważyłeś, że mają patyki, a nie włócznie/piki.
Eksperci od kamer i efektów przerobią to w taki sposób, że gość będzie stał w pierwszej linii z dzidą i dostanie piękne zbliżenie, jak chwyta za śróddzidzie i próbuje uderzyć przeddzidziem.
Ja, nieosoba niechcąca dwójmyśleć co dzień popełniam myślozbrodnię. Jedynym dwa plus słusznym plusczynem jest użycie nowomowy zamiast staromowy w opisie.Aktualnie czekam na zatwierdzenie z Miniprawd i dalsze instrukcje od Wielkiego Brata.
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów