📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 22:27
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 5:19
Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Wszystko super świetnie, ale co będzie za 10 lat... Trzy turbiny i przy przebiegu 150-200 tysi, albo prędzej jak zaczną padać to pozrdo...
a według mnie w dieslu nie ciśnie się do samego końca.. ja bym zmienił bieg tak przy 4,5-5 tys. obrotów maks i powinno lepiej "iść".
wszystko pięknie, ale brakuje mi jednej rzeczy charakterystycznej dla BMW.
Gdzie jest to piękne ta ta ta ta ta wydobywające się z wydechu przy odcnince ?
To już nie jest MPower, to jest Dpower.
Diesle do traktorów !
Gdzie jest to piękne ta ta ta ta ta wydobywające się z wydechu przy odcnince ?
To już nie jest MPower, to jest Dpower.
Diesle do traktorów !
@dwakilo
Czy ładowarka bobcat też się liczy?
Czy ładowarka bobcat też się liczy?
Niebieski, czemu zmieniłeś kolor nicku na sraczko-buraczkowy?
diesel nadaje się jedynie do traktorów ,ciągników , pociągów , statków , dostawczaków , w życiu bym nie kupił osobówki w dieslu, śmieszne osiągi może i zadowolą starego dziadka o problemach w zimie juz nie wspomnę zamarzanie paliwa itp.
Samochody jeżdżą na benzynę, TIR-y i traktory jeżdżą na ropę, a na gazie się gotuje.
Też mnie to zdziwiło, poczułem się na tej stronie nieswojo, po raz pierwszy w historii.
BMWswap napisał/a:
nie cierpię diesli poza kombajnami i traktorami, ale jeżeli ma wgniatać w fotel i palić 5/100 to niech mu będzie
no dobra, z ciekawości obadałem dane techniczne z kilku stron bo nie dowierzałem:
Model M550d
Układ cylindrów / liczba R6
Pojemność 2993 cm3 !
Stopień sprężania 16,0 !
Moc kW / KM - Obr./min 280 / 381 - 4000 - 4400
Moment Obrotowy Nm - Obr./min 740 / 2000 - 3000 !
Przyspieszenie 0 - 100 km/h 4,7 s.
Skrzynia biegów steptronic, 8 biegów
Masa 1970 kg
Zużycie paliwa 6,3 l/100 km
drżyjcie kmiotki cisnące po BMW
Nie jestem zbyt zadowolony akurat z Mdiesla . Nie wróżę długich przebiegów temu silnikowi, jest zbyt wysilony, na pewno nie będzie mniej awaryjny niż V10, mam nadzieję, że lepszą skrzynię wprodukowali.
moonmaker05 napisał/a:
ze stajni Audi są lepsze.
Załamanych fanów vw przemilczmy...
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów