Wszystko robiło za plac zabaw.
No ale teraz niebezpiecznie jak się dzieciak wywali i kolano zedrze.
Drzewa wyjebane pod nowe biedronki i inne chuje muje.
Trawa be bo kosic trzeba i nakurwiaja tą kosiarką co sobotę.
Drzewa be bo liście na jesieni lecą i ki chuj to zarabiał będzie.
Zajebiscie że społeczeństwo dąży do samoraorania w którym to beton będzie jedyną alternatywą dla TV i internetu.
,
Buduje ten kto jest inwestorem a tu może być prywatny deweloper, TBS gdzie głównym udziałowcem jest miasto/gmina, Spółdzielnie mieszkaniowe, ZBM, spółka gminna itp.
Miasta np w ramach rewitalizacji przestrzeni osiedli mieszkaniowych na co pozyskują dotacje z UE budują place zabaw, siłownie, parkingi itp więc mowa, że miasta nie budują płacy zabaw na osiedlach jest nieprawdą. Twoja teoria dotyczy tylko osiedli deweloperskich a pominąłeś całą resztę miejskich inwestycji budownictwa mieszkaniowego na które można pozyskać dotację z UE.
Angel.
Z całym szacunkiem, ale na tkance miejskiej sie troszku znam i wiem, KTO buduje takie miniaturowe gówna wynikające z chorych przepisów.
Takich żadne miasto nie buduje, szczególnie duże.
Rewitalizacja to co innego, wiem, bo zyje w dużym mieście.
Ale owszem ,cuda czasem się zdarzaja
Podaję jako ciekawoskę
finanse.wp.pl/kladka-znikad-donikad-inwestycja-z-gatunku-mis-na-miare-...
Ale kieszonkowe place zabaw to zabawka deweloperów.
Zabawka, bo to groszowe inwestycje.
Raczej zainteresuj sie, czemu czasami mają takie pojebane kształty.
Czasem ich płoty przypominają chory sen naćppanego i niespełnionego architekta
Podpowiem Ci , skąd to sie bierze - ZACIENIENIE i NASŁONECZNIENIE (też przepisy - konkretnie § 40 pkt. 2 Rozporządzenia Ministra Infrastruktury z dnia 12 kwietnia 2002 r. w sprawie warunków technicznych, jakim powinny odpowiadać budynki i ich usytuowanie (Dz. U. 75, poz. 690).
Dla dewelopera liczy sie metr powierzchni działki, a nie wyposażenie.
Takie małe gówna z tzw małej archotektury budują wyłącznie deweloperzy (TBS też, przepisy sa te same )
Pozdrawiam
A skąd Ty taki obeznany w temacie? Hę?
Wejdź na bazękonkurencyjności i zobacz jakie cuda tam wymyślają
Pewnie dofinansowany ze środków UE w kwocie 60 000 zł + wkład własny miasta 25 000 zł nie licząc kosztów projektu w kwocie 15 000 zł.
Prywatny deweloper postawił na swoim osiedlu w którym sprzedaje mieszkania , więc już nie wymyślaj , podobno niedaleko jest osiedlowy plac z prawdziwego zdarzenia , co nie zmienia to faktu że trawnik obok jest większy od tego wybiegu dla psów
No to zrobił.
Nowe osiedle przy ulicy Pakosławskiej na wrocławskim Poświętnem.
jak się bawić to się bawić
Śmiejscie się, ale to kwestia obowiązujących przepisów.
W Krakowie na nowym osiedlu jednego dewelopera w Nowej Hucie na kilkaset mieszkań jest "plac zabaw" może 3 x większy niż ten na zdjęciu
A wiecie, jak się zwiększa wymagana przepisami "zieleń"? Np parkingi robi się z ażurowej kostki z dziurami, w której można zasiać trawę. 1 m2 takiego parkingu jest traktowane jako 1/3 m2 "zieleni"
podobnie zwiększana jest powierzchnia biologicznie czynna przez tzw "zielone dachy" - ot taka kreatywna fikcja u mnie na osiedlu był taki wymóg i zrobili w ten sposób, teraz na 5 piętrze ludzie mają trawniki ciekawe kto im tą trawę będzie kosił i śnieg odgarniał
Teraz i tak dzieciaki siedzą przed tabletami, nikt z domu nie wychodzi. Plac zabaw zrobiony pod obecne czasy. Po co większy?
Po to żeby dzieciaki miały powód do nie siedzenia przed tabletami.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów