89 mieszkań w dwóch budynkach, a pod blokiem "plac zabaw". Cudzysłów nieprzypadkowy. Na jednym z wrocławskich osiedli powstało właśnie miejsce, w którym jednocześnie może się bawić... dwoje dzieci. Reszta co najwyżej usiądzie na ławce
📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 18:08
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 5:23
Pewnie dofinansowany ze środków UE w kwocie 60 000 zł + wkład własny miasta 25 000 zł nie licząc kosztów projektu w kwocie 15 000 zł.
W Krakowie na nowym osiedlu jednego dewelopera w Nowej Hucie na kilkaset mieszkań jest "plac zabaw" może 3 x większy niż ten na zdjęciu
A wiecie, jak się zwiększa wymagana przepisami "zieleń"? Np parkingi robi się z ażurowej kostki z dziurami, w której można zasiać trawę. 1 m2 takiego parkingu jest traktowane jako 1/3 m2 "zieleni"
W Krakowie na nowym osiedlu jednego dewelopera w Nowej Hucie na kilkaset mieszkań jest "plac zabaw" może 3 x większy niż ten na zdjęciu
A wiecie, jak się zwiększa wymagana przepisami "zieleń"? Np parkingi robi się z ażurowej kostki z dziurami, w której można zasiać trawę. 1 m2 takiego parkingu jest traktowane jako 1/3 m2 "zieleni"
To nie jest "plac zabaw". Po wpuszczeniu dzieci, to będzie "mimi-zoo"
W budżecie miasto miało tylko 50tys, więc dobrze, że dzieci coś dostały ZA DARMO.
Kurwa ważne, że kwit się zgadza, premie przyznane i wszyscy się po ramieniu poklepali.
Nie pamiętacie już tej popierdolonej ustawy gdzie monopolowy nie mógł być bliżej niż X metrów od kościoła/szkoły? Zajebisty przepis dla chuj wie kogo który w praktyce wprowadził element labiryntu przed wejściem do sklepu. Kościół 30 metrów od sklepu? No to przed wejściem 70 metrów dojścia rozłożone czasami na 2-3 okrążenia wokół toru.
Powodzenia w dawaniu mi łatki.
Nie pamiętacie już tej popierdolonej ustawy gdzie monopolowy nie mógł być bliżej niż X metrów od kościoła/szkoły? Zajebisty przepis dla chuj wie kogo który w praktyce wprowadził element labiryntu przed wejściem do sklepu. Kościół 30 metrów od sklepu? No to przed wejściem 70 metrów dojścia rozłożone czasami na 2-3 okrążenia wokół toru.
forza nostra legge
Teraz i tak dzieciaki siedzą przed tabletami, nikt z domu nie wychodzi. Plac zabaw zrobiony pod obecne czasy. Po co większy?
Plac zabaw o zaostrzonym rygorze
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów