📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 13:51
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 5:23
Jeden poszedł do ziemi, drugi na 22 lata do pierdla.
Jednego z nich szkoda
Jednego z nich szkoda
W sumie jego dokonania życiowe to takie, że jego imię i nazwisko pewno mogłoby być takie "hollywodzkie", był czarny, no i zabił go biały... światu odjebało
Gitrix napisał/a:
Serio ten czarnuch ma swój pomnik?
No aby można było mu banany dawać, za darmo tak jak lubi.
Floyd. Człowiek, którego największym osiągnięciem było wzięcie większej dawki fentanylu przed śmiercią.
Nie wiem czy zauważyliście, ale resuscytacja jest błędnie przeprowadzona, według wytycznych robi się 30 uciśnięć i dwa oddechy ratownicze jeżeli jest się samemu. Jeżeli są dwie osoby to jedna uciska mostek a druga pompuje powietrze co 6s. Tutaj naliczyłem ok 32 uciśnięcia i żadnego wdechu ratowniczego, a medykom się nie śpieszy bo założenie worka ambu to kwestia kilku sekund
Już z 10lat nie ma potrzeby wykonywania wdechów. Teraz wg. podręcznika robi sie sam masaż.
Prawidłowo - w rytm "Stayin' Alive".
To dotyczy osób niemedycznych, nie musisz robić usta-usta, ba nawet nie musisz uciskać klatki, za pierwsza pomoc uznaje się już wezwanie pogotowia. Masz algorytmy basic life support oraz advance life support czyli tzw ALS i BLS
Nawet imię dla małpy pasuje dzordz w pewnej bajce nawet świnia się tak nazywa.
grubycwa napisał/a:
Prawidłowo! Nawet rąk sobie nie kaleczyli dotykając brudasa! Szkoda tylko że urządzenie do wyrzucenia, albo oznaczyć że testowano na małpie.
Test zaliczony pozytywnie.
Trzeba więcej takich urządzeń.
Mam nadzieję, że oznaczyli później tę maszynę, że już jest przeznaczona "tylko dla smoluchów"? Żaden biały nie chciałby być reanimowany taką.
aaaaaaaaaaaaaa napisał/a:
U nas w mieście też jest taka ławeczka, tylko z kimś zasłużonym....
Turek☺
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów