Krótka kompilacja najstarszych zdjęć fotograficznych.
📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 22:27
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 5:19
Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Ale to było pięne... jak powrót w czasie... Gosciu... nie tu... prosze cie... Jak tak strasznie ci sie to spodobało to wrzuć sobie to na tablice na fb...
Nie chodzi o to by się wzruszać, czy coś. Są ludzie, których interesują takie filmy, dlatego pomyślałem, ze warto tu opublikować.
kaspersky16 napisał/a:
Ale to było pięne... jak powrót w czasie... Gosciu... nie tu... prosze cie... Jak tak strasznie ci sie to spodobało to wrzuć sobie to na tablice na fb...
Kup se odkurzacz bo ewidentnie Ci się kropki wysypały
up@up@up.
kaspersky16 Chętnie powiedziałbym ci 'wypierdalaj' ale jestem miły i mowie 'Pierdolisz'
kaspersky16 Chętnie powiedziałbym ci 'wypierdalaj' ale jestem miły i mowie 'Pierdolisz'
Zajebista wrzutka, dzięki! Niedawno właśnie szukałem takich początków, jeśli chodzi o fotografie, ale kilku z tych "zdjęć" nie widziałem. Dodam, że metoda, której użyto w przypadku tych najstarszych to dagerotypia (link - wiki) - obraz powstaje na metalowej płytce. Piwko!
Ja się tylko zastanawiam jak zrobili tą pierwszą fotkę z powietrza w 1858r. gdy pierwszy lot braci Wright był w 1903.
@Hiluluk & DarkBolo
Owszem, z balonu.
Przedmiotowe zdjęcie wykonali J.W. Black i Samuel Archer King 13 października 1860 roku.
Przedstawiona fotografia jest najstarszą, która przetrwała.
Pionierem fotografii lotniczej, już w 1858 roku, był Gaspard-Félix Tournachon (Nadar).
Owszem, z balonu.
Przedmiotowe zdjęcie wykonali J.W. Black i Samuel Archer King 13 października 1860 roku.
Przedstawiona fotografia jest najstarszą, która przetrwała.
Pionierem fotografii lotniczej, już w 1858 roku, był Gaspard-Félix Tournachon (Nadar).
Wydaje mi się, choć nie dam sobie nic uciąć, że pierwsze zdjęcie wykonane aparatem fotograficznym (zapewne otworkowym) przedstawiało takie ogromne okno. Naświetlało się z tego co pamiętam 3 czy 6 godzin. Poszperam trochę może znajdę.
A piosenka to Dla Elizy. Chyba, że Twój komentarz był żartem to uznaję go za kwaśny.
A piosenka to Dla Elizy. Chyba, że Twój komentarz był żartem to uznaję go za kwaśny.
zdjęć fotograficznych........hmmmmm a czy zdjęcie może być niefotograficzne?
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów