18+
Ta strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich.
Zapamiętaj mój wybór i zastosuj na pozostałych stronach
Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia (4) Soft (2) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Forum Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Wojna na Ukrainie Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Wczoraj 18:08
📌 Konflikt izrealsko-arabski Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 5:23
Dlaczego we wczorajszym głównym wydaniu "Wiadomości" TVP1 jako "news dnia" puszczany jest 15 minutowy reportaż o księdzu, domniemanej pedofilii i kościele katolickim w Polsce? Nie ma innych ważniejszych spraw dotyczących Polski i Polaków?

Otóż nic bardziej mylnego. Tego samego dnia:
1. Szwedzki dziennik "Svenska Dagbladet" ujawnił, że w zakończonych kilka dni temu rosyjskich manewrach wojskowych, podczas których ćwiczono atak na Polskę, uczestniczyło nie 22,5 tys., a 70 tysięcy żołnierzy.
2. Wg badania "Diagnoza Społeczna 2013" - 60 proc. Polaków nie posiada żadnych oszczędności.
3. Z raportu Europejskiego Biura Śledczego OLAF wynika, że korupcja przy przetargach publicznych w Polsce może dotyczyć aż 23 proc. przypadków.
4. GPC ujawnia, że to premier Donald Tusk po katastrofie smoleńskiej wydał zgodę na podjęcie współpracy z rosyjską Federalną Służbą Bezpieczeństwa.
5. DGP ujawnia, że rząd zablokuje projekt przewidujący likwidację bankowego tytułu egzekucyjnego.
6. Rząd chce po raz drugi ograniczyć dostęp obywateli do informacji publicznej.

Zajebane z fejsbuka
Zgłoś
2................d 2013-10-05, 18:22 3
6. - a wydawało mi się, że już od dawna ograniczają...
Zgłoś
Chleb razowy 2013-10-05, 18:39 3
Piwo za to, że mówisz jak jest...
Zgłoś
Extraordinary_Gentleman 2013-10-05, 18:52 30
Tak tak:

i Kasia Tusk kupiła mercedesa s klasy i mieszkanie za bańkę a urzędnikom zabronili o tym mówić,
i wszystkim popełniają samobójstwa,
i zła policja znowu bije biednych i dobrych kibiców,
i dziadek w wehrmahcie,
i wzrost cen paliw,
i podatek kastralny,
i w Islandii mają lepiej,
i ACTA sracta,
i bankierzy z OFE nas okradają,
i zamach
i przymusowe szczepienia....

"A media milczom!"

I pierdolnijcie się wszyscy kurwa w głowę.

Znowu tona gównianych informacji bez pokrycia przefiltrowana przez czyjąś pierdoloną paranoje którą nakładł do głowy 18 letniemu młokosowi.

Nikt oczywiście nie wpadnie na pomysł że prawda może być trochę bardziej skomplikowana ale co mi tam, skoro ktoś tak mówi to przecież tak jest?

Poza tym, spierdalać z polityką z sadola.
Zgłoś
_................_ 2013-10-05, 18:53 4
Ja tam czerpię wiedzę z pudelka, więc chuj w dupę mediom, nie ważne czy to gazety, tv, prasa, portale internetowy, czy "oświeceni" idioci z yt którzy pierdolą brednie pod publiczkę.

Pudelek.pl kurwa, jedyne rzetelne źródło informacji, których treść naprawdę dotyka czytelnika. Bo co mnie kurwa interesuje jakiś gwałciciel dzieci z Dominikany, który spierdolił przed sprawiedliwością do Polski, albo jakaś katastrofa. Ważniejsze dla mnie jest życie celebrytów.
Zgłoś
Alien_12 2013-10-05, 19:19 88
GustaV napisał/a:

Tak tak:

i Kasia Tusk kupiła mercedesa s klasy i mieszkanie za bańkę a urzędnikom zabronili o tym mówić,
i wszystkim popełniają samobójstwa,
i zła policja znowu bije biednych i dobrych kibiców,
i dziadek w wehrmahcie,
i wzrost cen paliw,
i podatek kastralny,
i w Islandii mają lepiej,
i ACTA sracta,
i bankierzy z OFE nas okradają,
i zamach
i przymusowe szczepienia....

"A media milczom!"

I pierdolnijcie się wszyscy kurwa w głowę.

Znowu tona gównianych informacji bez pokrycia przefiltrowana przez czyjąś pierdoloną paranoje którą nakładł do głowy 18 letniemu młokosowi.

Nikt oczywiście nie wpadnie na pomysł że prawda może być trochę bardziej skomplikowana ale co mi tam, skoro ktoś tak mówi to przecież tak jest?

Poza tym, spierdalać z polityką z sadola.

Poza tym, gdzie tu masz politykę idioto? To przegląd wydarzeń o których w mediach cicho a o których każdy Polak (nie polaczek jak ty) powinien wiedzieć.
Zgłoś
p................y 2013-10-05, 19:23 5
Jak ten pudelek brzmi, nie wiem czy są tam rzetelne informacje, ale z nazwy to można tylko poczyta o gwiazdach, tak bynajmniej ja kojarzę "pudelek".

Co do "1. Szwedzki dziennik "Svenska Dagbladet" ujawnił, że w zakończonych kilka dni temu rosyjskich manewrach wojskowych, podczas których ćwiczono atak na Polskę, uczestniczyło nie 22,5 tys., a 70 tysięcy żołnierzy."

To szczerze się zaniepokoiłem, bo manewry to się robi z udziałem państw przeciwnych, a rosja robiła manewry bez udziału Polaków. Wyczytałem również, że manewry na Białorusi oficjalnie miały symulować wspólną akcję w wypadku konfliktu religijno-etnicznego i zagrożenia terrorystycznego. Nasuwa mi się pytanie, dlaczego w tych manewrach użyto : bombowców, podwodnych okrętów atomowych i rakiet dalekiego zasięgu, czyli środków, których nie stosuje się w operacjach antyterrorystycznych, a co lepsze w konflikcie religijno-etnicznego ?, ciekawi mnie odpowiedź na niej.
Pozdrawiam.
Zgłoś
Alien_12 2013-10-05, 19:26 2
panpowazny napisał/a:

(...) tak bynajmniej ja kojarzę "pudelek"(...)

Naprawdę sorry za czepialstwo, ale bynajmniej =/= przynajmniej.
Co do reszty, masz rację.
Zgłoś
Tarvil 2013-10-05, 20:37 24
To musi być zabawne, mieć manię mocarstw nastających na nasz piękny kraj, żydowskiego rządu, masonerii i "lewactwa" (czymkolwiek to to jest). Skoro większość użytkowników sadola umila w ten sposób czas swój i innych .

Cytat:

1. Szwedzki dziennik "Svenska Dagbladet" ujawnił, że w zakończonych kilka dni temu rosyjskich manewrach wojskowych, podczas których ćwiczono atak na Polskę, uczestniczyło nie 22,5 tys., a 70 tysięcy żołnierzy.
2. Wg badania "Diagnoza Społeczna 2013" - 60 proc. Polaków nie posiada żadnych oszczędności.
3. Z raportu Europejskiego Biura Śledczego OLAF wynika, że korupcja przy przetargach publicznych w Polsce może dotyczyć aż 23 proc. przypadków.
4. GPC ujawnia, że to premier Donald Tusk po katastrofie smoleńskiej wydał zgodę na podjęcie współpracy z rosyjską Federalną Służbą Bezpieczeństwa.
5. DGP ujawnia, że rząd zablokuje projekt przewidujący likwidację bankowego tytułu egzekucyjnego.
6. Rząd chce po raz drugi ograniczyć dostęp obywateli do informacji publicznej.

1. Rosja non stop odwala takie akcje, panikowanie i deklaracja gotowości bojowej a'la pewien polski prezydent-bliźniak najwyżej pokaże im że takie deklaracje siły się opłacają.
2. Nic nowego, tego typu diagnozy pojawiają się od dawna, nie ma tu nic z "wiadomości dnia"
3. j.w.
4. Ach ten zły Tusek, powinien był zerwać kontakty dyplomatyczne i ruszyć na Moskwę na czele bandy kibiców-patriotów
5. Jak zablokują to będzie o czym dyskutować, od kiedy newsem jest że "coś pewnie się stanie"?
6. Dopiero po raz drugi?
Zgłoś
Marcellotinio007 2013-10-05, 20:43
@Tarvil - gadasz dobrze, ale mimo wszystko warto czasami zmusić ludzi do myślenia... szkoda jedynie, że (chyba) nigdzie nie można znaleźć obiektywnych informacji :/

Rozwój płciowy - 66 cm
Udar - 20(suwy/sec.)
Jurność - 86%
Zgłoś
isotop 2013-10-05, 20:55 8
Oglądam czasem Fakty TVN i muszę autora zasmucić, ale ostatnio słyszałem o punkcie pierwszym i czwartym właśnie z tego "żydomasońskiego spiskowego" źródła. Zresztą dość obszernie to wałkowali. Nie zdziwiłbym się jakby pozostałe też przewinęły się przez co bardziej mainstreamowe media.
To, że Polacy nie robią oszczędności to żadna nowość. Korupcja przy przetargach... proszę Cię, spadłeś z drzewa? Poza tym korupcja nie miałaby się w Polsce tak dobrze gdyby w społeczeństwie nie istniało przyzwolenie na nią. Koperty, bombonierki, alkohole, aby komuś wleźć w dupę, aby coś utargować, aby wyszło na nasze... wszyscy wszędzie dają w łapę i tylko oficjalnie mówi się, że jest to złe. Problem korupcji to nie wina rządu, a społeczeństwa jako ogółu, które w głębi duszy nie ma nic przeciwko niej... dopóki skutkuje ona na naszą korzyść.
Zgłoś
SuperMarioBros 2013-10-05, 21:06 5
"1. Szwedzki dziennik "Svenska Dagbladet" ujawnił, że w zakończonych kilka dni temu rosyjskich manewrach wojskowych, podczas których ćwiczono atak na Polskę, uczestniczyło nie 22,5 tys., a 70 tysięcy żołnierzy."

Cwiczenia byly przeprowadzone na wypadek zagrozenia religijnego, terrorystycznego, badz etnicznego. Wieksza czesc cwiczen stanowily ataki ofensywne. Rosja zglosila do NATO, ze w cwiczeniach wezmie udzial 22,5tys, a wzielo udzial minimum dwa razy tyle(szacuje sie, ze bylo to ok.70tys). Kraje nadbaltycke sa zaniepokojone i postrzegaja te cwiczenia jako przygotowania wojenne przeciwko nim. Cwiczenia nosily nazwe "Zapad 2013" (Zachod 2013). Przeprowadzone byly rowniez cwiczenia ataku na kraje nadbaltyckie, w tym Polske.
W lipcu byly przeprowadzone podobne cwiczenia, w ktorych wzielo udzial 160tys. osob.

http://www.svd.se/nyheter/utrikes/har-siktar-ryska-styrkor-mot-jas-gripen_8576542.svd
Zgłoś
togi 2013-10-05, 21:18 2
że korupcja przy przetargach publicznych w Polsce może dotyczyć aż 23 proc. przypadków

chyba NIE DOTYCZYĆ
Zgłoś
feranos 2013-10-05, 21:18
Ja ogólnie się zgadzam, ale jednak co do punktu 4 to chyba każdy debil wie, że Tusk powiedział, żeby ruscy wyjaśniali sprawę, boo... chuj wie czemu. Niby jeśli zdarzy się wypadek lotniczy, to kraj na którego terytorium ów wypadek się wydarzył ma wyjaśniać, tyle że dotyczy to lotów cywilnych, a nie wojskowych. Przecież to stary news z dokładnie kwietnia 2010.

www.feranos.eu
Zgłoś
Wuk 2013-10-05, 21:26 3
O rosyjskich manewrach było, mogę się mylić o jeden dzień, w czwartek. To ilu Polaków ma oszczędności mnie nie obchodzi bo co mi do portfela sąsiada? Gdyby Doniu się nie zgodził na współpracę to do dzisiaj nie mielibyśmy wraku i nie dostalibyśmy tak szybko ciał. Ktoś musiał im powiedzieć "tak", padło na premiera a nie na Bronka. Punkty 2 i 5 to domniemanie, a takich rzeczy się w głównym wydaniu nie mówi, chyba że trzeba dać jakąś informację rzędu "zapchajdziura". Pkt 6 to tzw pisanie nieprawdy ;]
Gimbazy dobrał się do klawiatury. Och te nie dobre media, papkę nam z mózgu robią, zamknąć ich wszystkich, zlikwidować, żeby żadnych mediów nie było, kłamczuchy jedne, łobuzy! Informacje będziemy czerpać z kwejka!
Media trzeba umieć czytać lub słuchać. W głównym wydaniu masz krople w morzu informacji. Kup sobie gazetę, posłuchaj radia, przeczytaj portale informacyjne. Jak to zrobisz to zastanów się co jest NAPRAWDĘ ważne, na co są POWAŻNE dowody i wyciągnij wnioski. Podpowiem, że Ważne wydarzenia puchną. Czyli na początku w necie masz małą wzmiankę z PAP, później lekkie rozwinięcie, pojawiają się zdjęcia, filmy amatorskie, wreszcie znajduje się reporter na miejscu i później cisza. Wtedy szukasz dalszego ciągu wydarzeń w prawdziwych mediach zagranicznych takich jak np: Le Monde, Le Figaro - jedne z najlepszych ekip na świecie. Lub zobacz co piszą o Polsce w Helsingin Sanomat.
Błagam przestańcie pierdzielić o mediach jakbyśmy byli jakimiś Chinami czy Koreą Północną :/ Bez przesady. Odrobina samodzielności i znajdziecie prawdę.
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.

Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów