Tutaj ma 4,5 roku. Jego idolem jest Michael Phelps i chcę być taki jak on
Tutaj ma 4,5 roku. Jego idolem jest Michael Phelps i chcę być taki jak on
Tak powiedziawszy... Mój syn ma 8 miesięcy i od 4 miesięcy chodzę z nim na basen. Nigdy nie zrobiłbym tego co ta kochająca mamusia. Chyba do końca sama nie wi co robi. dziecko odczuwa to inaczej, a sądząc po minie bobasa nie za bardzo jest zadowolony. No ale fakt dziecko przecież Pływać umi...
żal
Ach, wiedziałem, że trafi się obrońca "biednego" dziecka. Cóż, jako rodzic powinieneś wiedzieć, że jak małemu dziecku się coś nie podoba, czegoś się boi, albo coś mu zdecydowanie przeszkadza, to daje o tym znać bardzo szybko i bardzo głośno.
Zawiodłem się piwa nie będzie...
Oj tam pitolicie. Ja tam czekałem, aż woda zacznie robić się brązowa a "kochająca" mamusia zacznie spitalać z prędkością dźwięku z basenu.
Zawiodłem się piwa nie będzie...
jak zostaniesz ojcem to dowiedz się o istnieniu pieluch do stosowania w basenach
Do 6 miesiąca życia dzieci mają odruch na nurkowanie, potem trzeba go wyrabiać przez ćwiczenia. Polega to na wstrzymaniu oddechu przy zanurzeniu twarzy (śluzówki nosa) oraz zmianie w ukrwieniu narządów. Generalnie krew dostaje mózg i mięśnie, zabierane jest przewodowi pokarmowemu. Ten odruch mają foki, wydry itp
fajny motyw też przy porodzie w wodzie, dziecko podłączone do pępowiny pobiera z niej tlen (pofc przez krew) i może w wodzie być bez wynurzania ;d