📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
31 minut temu
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
4 minuty temu
Ja mam o wiele lepszą metodę, wystarczy dużo jeść.
Tylko szkoda, że jak na kacu zażyje któryś z tych składników to i tak je wrzygam
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
up nawet klina??
Ej... w tekście kilka razy przewija się słowo "metanol". Wiecie co pijecie?
Roxann napisał/a:
Ej... w tekście kilka razy przewija się słowo "metanol". Wiecie co pijecie?
Ten tekst po prostu został wymyślony przez debila.
Do tego większość to bujda..
Widzę, że nawet tak zdawałoby się bliski sercu każdego Polaka temat, jakim jest alkohol stanowi dla was wiedzę tajemną. Otóż spieszę was uświadomić, że niewielkie ilości metanolu zawarte są w każdym napoju alkoholowym, tak jak to jest napisane na powyższym zestawieniu. Nie jest on tak bardzo szkodliwy, gdyż jest rozcieńczany etanolem i konkuruje z nim o prawo bycia metabolizowanym przez nasz organizm. Przy okazji mam radę, zapamiętajcie ją sobie, może kiedyś komuś uratujecie życie.
W przypadku spożycia metanolu należy oczywiście jak najszybciej udać się na oddział toksykologiczny szpitala, ale przedtem polecam wypicie możliwie dużej dawki alkoholu etylowego. Jest on inhibitorem (spowalniaczem) metabolizmu metanolu i jego nadmiar nie dopuści do uszkodzenia nerwu wzrokowego przez aldehyd mrówkowy - produkt przemiany metanolu.
Drugim składnikiem alkoholi są tzw. fuzle. fuzle to produkty uboczne fermentacji, głównie wyższe alkohole, ketony, aldehydy i estry. Są odpowiedzialne za wyjątkowo uporczywy ból głowy i zatrucie nimi jest główną składową wyjątkowo ciężkich kaców. Część z nich nie jest metabolizowana i odkłada się w jelitach. Dlatego dobrze się ich pozbyć dzień po imprezie waląc tzw. kac kupę. Zarówno fuzle jak i metanol są oddzielane od etanolu na drodze rektyfikacji czyli wielokrotnej destylacji. Dlatego po polskim spirytusie rektyfikowanym kaca prawie nie ma, w przeciwieństie do ruskiego szajsu robionego po kosztach.
Alkohol odwadnia, tym samym wypłukując z organizmu sole mineralne i witaminy rozpuszczalne w wodzie (B,C). Ich poziom należy uzupełnić, im wcześniej, tym lepiej.
W przypadku spożycia metanolu należy oczywiście jak najszybciej udać się na oddział toksykologiczny szpitala, ale przedtem polecam wypicie możliwie dużej dawki alkoholu etylowego. Jest on inhibitorem (spowalniaczem) metabolizmu metanolu i jego nadmiar nie dopuści do uszkodzenia nerwu wzrokowego przez aldehyd mrówkowy - produkt przemiany metanolu.
Drugim składnikiem alkoholi są tzw. fuzle. fuzle to produkty uboczne fermentacji, głównie wyższe alkohole, ketony, aldehydy i estry. Są odpowiedzialne za wyjątkowo uporczywy ból głowy i zatrucie nimi jest główną składową wyjątkowo ciężkich kaców. Część z nich nie jest metabolizowana i odkłada się w jelitach. Dlatego dobrze się ich pozbyć dzień po imprezie waląc tzw. kac kupę. Zarówno fuzle jak i metanol są oddzielane od etanolu na drodze rektyfikacji czyli wielokrotnej destylacji. Dlatego po polskim spirytusie rektyfikowanym kaca prawie nie ma, w przeciwieństie do ruskiego szajsu robionego po kosztach.
Alkohol odwadnia, tym samym wypłukując z organizmu sole mineralne i witaminy rozpuszczalne w wodzie (B,C). Ich poziom należy uzupełnić, im wcześniej, tym lepiej.
Ja polecam na kaca zapalić jointa nie znam lepszego i szybszego sposobu.
Po metanolu jest kac? Myślałem, że w najłagodniejszym przypadku ślepota...
Loaloa, zasłużyłeś na dawkę Etanolu
W domu pichcisz narkotyki? Musk z chemi jest czas to wykorzystać.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.Cytat:
Jak można tak okaleczyć polszczyznę? Ty chyba nie masz "musku".
aaa... i chemii się pisze przez dwa "i".
BrunerOvned napisał/a:
Po metanolu jest kac? Myślałem, że w najłagodniejszym przypadku ślepota...
Czytanie ze zrozumieniem u Ciebie leży, koment powyżej pomoże.
Co do bimbru nigdy w życiu więcej, znak akcyzy na butelce to coś więcej niż jebane myto
zibicool napisał/a:
Jak można tak okaleczyć polszczyznę? Ty chyba nie masz "musku".
aaa... i chemii się pisze przez dwa "i".
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów