Pereze87 napisał/a:
Oj ruskie psy sie uaktywniły ostatnio i to bardzo .. nic dziwnego bo dostają wpierdol na froncie i zaczeli jesc wlasne gowno aby przezyc .. bolszewików koniec jest bliski ! CHWAŁA WIELKIEJ UKRAINIE !
Dla wszystkich debili:
Jestem Polakiem, mieszkam w Polsce, chciałbym aby Polacy byli gospodarzami w swoim kraju, oraz by nikt nie zmuszał mnie, moich rodaków do KOLEKTYWIZMU - czyli pomaganiu komuś z PRZYMUSU. Jeśli nie wiesz czym jest kolektywizm to zapytaj BOLSZEWIKÓW WŁAŚNIE.
ps.
„Totalitaryzm to nic innego jak konsekwentny kolektywizm, bezwzględne egzekwowanie zasady, że 'całość staje przed jednostką' i kierowanie wszystkimi członkami społeczeństwa przez jedną wolę, która ma reprezentować 'całość'.
- Friedrich August Von Hayek (Nagroda Nobla 1974)
„Nie można mówić zbyt często – w każdym razie nie mówi się tego zbyt często – że kolektywizm nie jest z natury demokratyczny, ale wręcz przeciwnie, daje tyrańskiej mniejszości takie uprawnienia, o jakich hiszpańscy inkwizytorzy nigdy nie śnili”.
- George Orwell
„Zmierzamy teraz w kierunku pełnego kolektywizmu lub socjalizmu, systemu, w którym wszyscy są zniewoleni przez wszystkich”.
- Ayn Rand
„Kolektywizm oznacza podporządkowanie jednostki grupie – czy rasie, klasie czy państwu nie ma znaczenia. Kolektywizm utrzymuje, że człowiek musi być przykuty do zbiorowego działania i zbiorowego myślenia w imię tego, co nazywa się „dobro wspólne”.
- Ayn Rand
Także ja Ci nie bronię pomagać, ale nie zmuszaj innych do tego, zawsze możesz pomóc Polakom w pierwszej kolejności - no chyba że Polakiem nie jesteś.