Indywidualista napisał/a:
Nie, to nie był fejk rosyjskiej TV, podejrzewam że to była Turecka TV prędzej
Oczywiście, znana turecka stacja telewizyjna Rossija-1. Z komentarzem znanej tureckiej prezenterki telewizyjnej Olgi Skabiejewej.
Ale na podstawie innego zdarzenia nie możesz stwierdzić lub przyjąć jako dowód że w tym znalezisku to jest fejk.
Mogę jednakże racjonalnie podejrzewać, że to może być fejk, jeśli filmik wrzucił ktoś, kogo już poprzednio przyłapałem na wrzuceniu fejka i to fejka z zakresu tej samej agendy politycznej. Gra tu rolę Twoja nadszarpnięta reputacja.
Jeśli chcesz wejdź na telegrama, tam nie ma cenzury takiej jak na FB, Tweeterze, Reddicie a na pewno zobaczysz wiele rzeczy które mogą być sprzeczne z Twoim światopoglądem. Polecam bardzo.
Aha, i może mam jeszcze sobie regularnie oglądać "Wieczór z Włodzimierzem Sołowiowem"? Tam z pewnością zobaczę (i usłyszę) wiele rzeczy sprzecznych z "moim światopoglądem". I zdrowym rozsądkiem też. Chłopie, jeśli Ty jesteś na etapie TV, FB, Telegrama i Redditu, to nie mamy o czym rozmawiać.
możesz zweryfikować ten film skoro Ci tak bardzo zależy na "nieskazitelności" Ukraińców. Ja bardzo bym chciał bo lubię prawdę. Ten film pochodzi z FB (nie wiem czy na pewno
Rozumiem. "Ja mogę" zweryfikować ten film, ale szczegółów mi nie podasz. Ty sam go nie zweryfikujesz, chociaż bardzo byś chciał, bo lubisz prawdę. Lubisz prawdę, więc wrzucasz fejki bez weryfikacji. Lubisz prawdę, więc piszesz, że film pochodzi z FB - mimo że nie wiesz tego na pewno. Aha.