A oto inne, rzetelne nie-mainstreamowe źródło:
aszdziennik.wordpress.com/2013/11/11/to-tecza-zaczela-na-monitoringu-w...
Jak to nie należeli, oczywiście, że należeli problem w tym, że się odłączyli.
Organizatorzy spieprzyli sprawę, straż marszu nie była w stanie poradzić sobie z grupami tych idiotów lecz to było to przewidzenia. Jasne, że wiele osób szło spokojnie, spokojniej niż rok czy dwa lata temu, ale jednak te kilkaset osób, które spowodowały zniszczenia powinny być pod kontrolą organizatorów, tak nie było.
Może trzeba było dogadać się lepiej z policją?
@wiesiors4
Wiesz, może i mógłbym się z Tobą zgodzić, ale powiedz mi, dlaczego zawsze jest tak, że "to nie my, to oni"?
Przecież ten Marsz Niepodległości z zasady nie jest pokojowym. Niech ktoś mi powie, że kibole w kominiarkach idą tam w celu pokojowym? Nie róbcie z ludzi idiotów. Ja wiem, że wielu było tam normalnych ludzi, może i cele niektórych były podniosłe, no ale wyszło, jak zawsze. Totalna żenada.
Powiem wam szczerze, pochodzę z Suwałk studiuję w Warszawie, w ten weekend byłem w domu, ale z racji tego, że mam dużo pracy, dziś o 5 rano wyjechałem do stolicy. W pociągu podsłuchałem zdanie jednego typka, który mówił je do swoich kolegów, standardowe suwalskie ryje (kocham to miasto i jestem z niego coraz bardziej dumny, ale kurwa jest za dużo dresiarstwa):
- Ojciec do mnie, tylko się nie bijcie z nikim, a ja do niego, a myślisz, że po co tam jadę? - I śmiech
Powiem tak, na pohybel lewactwu, ale kurwa takich patriotów to ja nie chcę.
Ja wiem, że nie wszyscy są tacy, a i pewnie nawet nie jedna piąta, ale kurwa, wiadomo, że w mediach nigdy nie powie się "lewaccy aktywiście sprowokowali patriotów z marszu niepodległości", więc jeśli naprawdę przyświeca temu chamstwu jakaś idea. To jak dla nas (prawicowców, konserwatystów, patriotów) lepiej żeby byli takimi lewakami jakimi są patriotami.
Chamstwo, które wychodzi z polską flagą i skanduje hasła, których nie rozumie, a neofaszyści (jebać faszyzm) walczą o system, który za ich zachowanie by ich wystrzelał.
Jeśli mamy unifikować, to uogólniajmy mniejszość do większości. W tym przypadku 300 kretynów było tylko 0,5% uczestników marszu (jeśli już liczyć ich jako uczestników bo dla mnie nimi nie byli). Nie wiem, czemu 50 tysięcy osób ma odpowiadać za bandę 300 idiotów?
Marsz jak najbardziej jest pokojowy, ale działania niektórych osobników nie. Widzisz, to nie tak. Dlaczego patrzysz na NORMALNYCH uczestników marszu przez pryzmat 300 idiotów?
O kurwa sadole ale jaja! Na narodowo-katolickim portalu karachuj.ogr ktoś wrzucił zdjęcia. I na jednym objawiło się WIDMO papieża polaka Jana Pawła 2!!! Niech no jakiś uczony powie co to może oznaczać!