18+
Ta strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich.
Zapamiętaj mój wybór i zastosuj na pozostałych stronach
Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia (2) Soft Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Forum Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Wojna na Ukrainie Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Wczoraj 23:56
📌 Konflikt izrealsko-arabski Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: 2024-11-10, 18:32
🔥 Problem z drabiną - teraz popularne
Zmarł członek załogi Jaka-40, który lądował w Smoleńsku godzinę przed katastrofą Tu-154. Wojskowy, który kwestionował wyniki polskich i rosyjskich badań tragedii z 10 kwietnia, najprawdopodobniej popełnił samobójstwo.

Mężczyzna zginął dziś w nocy. Policjanci z Komendy Stołecznej wstępnie stwierdzili, że było to samobójstwo i wykluczyli udział osób trzecich. W rozmowie z naszym reporterem aspirant Mariusz Mrozek stwierdził, że zgon mężczyzny bada już prokuratura w Piasecznie.

Kilka miesięcy po katastrofie mężczyzna publicznie twierdził, że kontrolerzy ze Smoleńska złamali przepisy. Rosjanie mieli wydać załogom jaka, tupolewa i rosyjskiego iła komendy schodzenia nie na 100, ale na niedopuszczalną na smoleńskim lotnisku wysokość 50 metrów. Mężczyzna mówił też o tym, że przed katastrofą tupolewa słyszał dwa wybuchy. Nie umiał jednak powiedzieć, jaka była ich przyczyna.
Prokuratorzy zajmujący się badaniem katastrofy smoleńskiej już w 2010 roku zabezpieczyli nagrania z magnetofonu pokładowego Jaka, które rzekomo mają zawierać zapis sprzecznych z przepisami komend. Do tej pory nie przedstawili jednak żadnych wyników badań tych taśm.
Gdyby okazało się, że Rosjanie rzeczywiście wydawali komendy mówiące nie o 100, ale o 50 metrach, rzuciłoby to nowe światło na badanie przyczyn katastrofy. Co więcej, świadczyłoby to również o tym, że stenogramy rozmów załogi tupolewa z wieżą kontroli lotów zawierają błąd. Zdanie wypowiadane przez kontrolera brzmi w nich bowiem: "A, polski sto jeden, i od stu metrów być przygotowanym do odejścia na drugi krąg."

Popełnili mu samobójstwo
Ciekawe czy nasi czy Rosjanie

Materiał bezczelnie ukradziony z: rmf24.pl
Zgłoś
torro 2012-10-28, 22:04 1
Jak tak czytam te posty na Sadolu, a już zwłaszcza pod tym tematem, to coraz bardziej podzielam uczucie Stanisława Lema (wiem, że większość z was nie wie kto to jest, nie mówiąc by przeczytała jakąś jego książkę), który powiedział:

„Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów”

"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów." Stanisław Lem
Zgłoś
kamiljot 2012-10-28, 22:11
Treść komentarza został ukryta - użytkownik otrzymał ostrzeżenie za ten wpis.
maniiiek 2012-10-28, 22:14 2
torro napisał/a:

(wiem, że większość z was nie wie kto to jest, nie mówiąc by przeczytała jakąś jego książkę)

Kolejny, któremu się wydaje, że jest inteligentniejszy od reszty i oświecony a reszta to durnie Po czyjej stronie byś nie stanął tak się właśnie prezentujesz.

Jedyną przyczyną zła na świecie jest skurwysyństwo.
Zgłoś
achujciwcycki 2012-10-28, 22:26
@torro

to żeś teraz pierdolnął cytatem, ho, ho, założę się że suki szczają z podniecenia oglądając zdjęcia Twojej biblioteczki na fejsiku
Zgłoś
contowsky 2012-10-28, 22:28
tak czy siak, nikt z nas, zwykłych obywateli, nigdy się nie dowie jaka była prawda.

Najebać tysiąc postów i na emeryturę.
Albo dwa.
Trzy i więcej nie będzie.
Cztery, ostatnie słowo.
Zgłoś
Pan_Generał 2012-10-28, 22:34 1
contowsky, ludzie tak samo mówili o Katyniu.... Prawdziwi Polacy muszą dojść do władzy aby to wyjaśnić.

Anything in life worth doing is worth overdoing. Moderation is for cowards.
Zgłoś
Pan Mularz 2012-10-28, 22:35
maniiiek napisał/a:

W celu?

Chyba raczysz żartować.
I ty mi zarzucasz problemy z myśleniem przyczynowo-skutkowym...
Dla hecy ich tam nie wybili.
Przeczytaj sobie:
katyncrime.pl/Zbrodnia,katynska,516.html

maniiiek napisał/a:

Cały czas o tym piszę.

Nie bardzo rozumiem co masz na myśli.

maniiiek napisał/a:

A co mieli powiedzieć? Tak, to był zamach? Wiesz do czego mogłoby to doprowadzić? Czytałeś całość? Jasno tam było, że to musiał być wybuch, bo zderzenie z drzewem wyglądałoby inaczej. I tak wg mnie to co zrobili to szaleństwo. Pewnie za kilka-kilkanaście miesięcy zaczną popełniać samobójstwa ale wg Ciebie to związku nie będzie miało.

Czytałem całość.
Napisałeś na początku:
maniiiek napisał/a:

udowodniono, iż nastąpiła na skutek eksplozji

Nic nie udowodniono. Dani eksperci wygłosili jedynie swoje opinie przemawiającą za teorią zamachu.

Uczepiliście się tych Ruskich, jak rzep psiego ogona. Już bardziej widziałbym w tym wszystkim rolę WSI.
Zgłoś
Pan_Generał 2012-10-28, 22:36 1
Pan Mularz, skomentuj moje zdjęcia Czemu tak bardzo się nasz rozwalił, co innego niż eksplozja mogła tutkę tak zniszczyć?

Zgłoś
contowsky 2012-10-28, 22:40
Stryjek napisał/a:

contowsky, ludzie tak samo mówili o Katyniu.... Prawdziwi Polacy muszą dojść do władzy aby to wyjaśnić.

a kto jest tym "prawdziwym" Polakiem?

Albo dwa.
Cztery, ostatnie słowo.
Zgłoś
Pan_Generał 2012-10-28, 22:42 1
contowsky, ten który dba o Ojczyznę, obywateli itd... Ktoś jak Piłsudski bądź Dmowski...

Zgłoś
contowsky 2012-10-28, 22:46
a z żyjących osób Stryjek? Błagam, nie mówmy więcej o osobach, które już dawno zjadły robaki

Albo dwa.
Cztery, ostatnie słowo.
Zgłoś
maniiiek 2012-10-28, 22:49 1
Pan Mularz napisał/a:

Chyba raczysz żartować.

Nie, ja Cię tylko próbuję na coś nakierować.
Pan Mularz napisał/a:

Nic nie udowodniono. Dani eksperci wygłosili jedynie swoje opinie przemawiającą za teorią zamachu.

Czyli jeśli widzisz zgliszcza to teoria o pożarze jest wg Ciebie abstrakcyjna i głupia tak?

Zgłoś
Pan_Generał 2012-10-28, 22:50 2
contowsky, zależy tak naprawdę kto jaką partię popiera. Może to być Kaczyński, Marian Kowalski bądź ktoś z wojskowych (Polko?).

Zgłoś
maniiiek 2012-10-28, 22:51
contowsky napisał/a:

a z żyjących osób Stryjek? Błagam, nie mówmy więcej o osobach, które już dawno zjadły robaki

Ja bym zaczął od kogoś kto ma Polskie a nie żydowskie korzenie oraz nie ma powiązań z komunistami i jednocześnie nie jest idiotą. W sumie jestem zwolennikiem technokracji.

Zgłoś
contowsky 2012-10-28, 22:54
Stryjek napisał/a:

contowsky, zależy tak naprawdę kto jaką partię popiera. Może to być Kaczyński, Marian Kowalski bądź ktoś z wojskowych (Polko?).

a jakby tak nie dzielić polaków tylko wybrać jednego porządnego? Nie da się, bo nigdy wszystkich nie zadowolisz czyimś zdaniem, decyzją, chociażby była to najmądrzejsza wypowiedź i najmądrzejsza decyzja. Tak samo jest ze sprawą Smoleńska. Wszystkich nie zadowolisz ogólnie przyjętymi wnioskami.

Albo dwa.
Cztery, ostatnie słowo.
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.

Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów