Wrzucam konkretny Material dotyczacy Swobodnego Posiadania Broni w USA i jego Regulacjach.
Dla lewakow i gowna - czyt. gejow Material sie nie spodoba.
Ja tez jestem za. Najwyzej jak wprowadza kiedys to sie debile powystrzelaja i po klopocie. Ale jak narazie trzeba zmienic prawo dot. obrony siebie. Znajomy wlasnie posiedl siedziec bo polamal reke nacpanemu bandycie z nozem ktory chcial od niego i jego dziewczyny 50zl wymusic. A to tylko dlatego ze trenowal jakas sztuke walki i jego rece potraktowali jako bron biala.
ja jestem przeciw broni każda pizda z pistoletem zgrywa twardziela jak by siedziała, na kompie i komentowała na sadisticu, żeby kogoś obić lagą czy sprzedać kosę trzeba mieć jednak troszkę więcej chęci i jaj, po za tym łatwiej się przed tym obronić choćby ucieczką
ja jestem przeciw broni każda pizda z pistoletem zgrywa twardziela jak by siedziała, na kompie i komentowała na sadisticu, żeby kogoś obić lagą czy sprzedać kosę trzeba mieć jednak troszkę więcej chęci i jaj, po za tym łatwiej się przed tym obronić choćby ucieczką
może nie rozumiecie wytłumaczę to dokładniej, od czasu do czasu w takim Krakowie zdarzy się kibicom wisły czy to krakowii potraktować kogoś maczetą, wyobraźcie sobie co by było gdyby zamiast takiej maczety, miał półautomat, strzelał w dodatku jak murzyni z filmów, z miejsca jest ranionych kilka osób postronnych, wysokość kara nie ma wpływu na wysokość przestępczości, ma na nią wpływ wykrywalność i stan ekonomicznosocjalny
Zastanawia mnie skąd biorą się tacy ignoranci, sami sobie udowadniający bycie debilami. Gdybyś choć trochę znał się na temacie, lub przynajmniej ruszył dupę i posprawdzał informację wiedziałbyś, że:
- pseudokibice to tak naprawdę gangi narkotykowe
- dawno posiadają broń
- broń jest nielegalna i głównie nielegalną broń posiadają i jest ona nawet automatyczna
- maczety można nosić po mieście, więc glina się nie przyczepi, a spełnia efekt psychologiczny - gorzej jest zginąć będąc ćwiartowanym, niż dostać kulkę
- statystyki dowodzą, że po wprowadzeniu ogólnodostępnej broni (czyt. dla praworządnych i zdrowych psychicznie obywateli) ilość przestępstw drastycznie spada lub przynajmniej utrzymuje się na podobnym poziomie
- pistolety to tzw. "półautomaty" czyli w Polsce wedle kretyńskiej nomenklatury broń samopowtarzalna
- w Polsce ilość posiadaczy broni (także posiadaczy karabinów - znajomy posiada AKS 47, Beryla i Glocka 19) wzrasta, mimo to przestępstwa (nawet z udziałem broni palnej) spadają
- jest broń czarnoprochowa od 2004 roku - dostępna bez zezwoleń i od ręki, jakoś nie ma nawet statystyk policyjnych dot. tego oręża ze względu na marginalność tego zjawiska
- ta twoja nieuchronność kary to możliwość dostania kulki w łeb od potencjalnej ofiary, więc sam poparłeś właśnie dostęp do broni
Więc wielki chuj wam w oczy lewaki. Boicie się własnego cienia nawet, więc pewnie jeszcze światło zdelegalizujecie?
Taka jest prawda, że zakazami nikt nie złagodzi ludzkiej agresji, pychy, nienawiści, zazdrości, czy niechęci - a "zło" zawsze znajdzie środki - ludzka kreatywność jest prawie nieograniczona.
Dla lewakow i gowna - czyt. gejow Material sie nie spodoba.