18+
Ta strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich.
Zapamiętaj mój wybór i zastosuj na pozostałych stronach
Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia (7) Soft (5) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Forum Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Wojna na Ukrainie Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 13:51
📌 Konflikt izrealsko-arabski Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 5:23
ZlyMike 2020-08-04, 11:18 5
Jak w jakimś filmie z godzillą

Deska deska deska
Zgłoś
Barnellini 2020-08-04, 11:20 23
To jest tzw "pierun siarczysty"

Fuck lefties!!!
Zgłoś
N................y 2020-08-04, 11:30 55
Halman napisał/a:

głos ma ekspert...

Oto jestem. Pokazuję i objaśniam.
Jak wszystkim wiadomo wyładowanie porusza się po linii najmniejszego oporu (poprawione ) do ziemi.
W tym przypadku padło na jakiś przewód który stawiał najmniejszy opór i był rozwieszony miedzy szczytem budynku a ziemią.
Jednak nie był w stanie przenieść tak dużego ładunku i uległ zniszczeniu.
A jego resztki efektownie rozsypały się po okolicy.
Nie musicie dziękować
Zgłoś
wertuqq 2020-08-04, 11:33 5
Nie uziemiony piorunochron. Często widzi się takie i u nas (dolna końcówka wesoło sobie dynda metr nad ziemią). Na filmiku widać, że wieje dość silny wiatr, który odchylił całość piorunochronu od pionu i stąd ten malowniczy efekt.
Zgłoś
kolosasz 2020-08-04, 11:35
CGI robione przez gimbów w Adobe premiere

Ja jestem patriotą! A ty kim jesteś?

tvn24.pl/tvnwarszawa/najnowsze/sedzia-uczy-oskarzonego-czym-jest-patri...
Zgłoś
Barnellini 2020-08-04, 11:38 2
Niezwyciężony napisał/a:

Jak wszystkim wiadomo wyładowanie porusza się po najmniejszej linii oporu do ziemi.
W tym przypadku padło na jakiś przewód który stawiał najmniejszy opór i był rozwieszony miedzy szczytem budynku a ziemią.
Nie musicie dziękować

Jestem pewien, że się mylisz i jako ekspert upieram się, że to był tzw. pierun siarczysty

Fuck lefties!!!
Zgłoś
wertuqq 2020-08-04, 11:41 4
Niezwyciężony napisał/a:

Jak wszystkim wiadomo wyładowanie porusza się po najmniejszej linii oporu do ziemi.
Nie musicie dziękować

Pokazuję i objaśniam.
Nie ma czegoś takiego jak "najmniejsza linia oporu" jest - linia najmniejszego oporu.
Zgłoś
Xaka 2020-08-04, 12:35 1
Krótko zwięźle i na temat: ale jebło!
Zgłoś
Salieri16000 2020-08-04, 13:33
Wideo nakręcone w mieście Shenyang w prowincji Liaoning 3 sierpnia, pokazuje kulę ognia po tym jak piorun uderzył w linie wysokiego napięcia- ot i zagadka rozwiązana...
Zgłoś
DonKutassinio 2020-08-04, 13:41
Niezwyciężony napisał/a:

[...]

chuj tam, perun zapierdolił i dobrze kurwa cwelom w pobliżu.

Piszę raz i nie wracam, chuj mnie interesuje twoja odpowiedź. Jak chcę pogadać z kimś inteligentnym do gadam do siebie.
Zgłoś
S................z 2020-08-04, 13:52
Zacznijcie gromadzić jedzenie, zaczęło się.
Zgłoś
Adrian649 2020-08-04, 14:12 1
Ale pierdolicie. Toż to Mag na 90lvl rzucił Kulę Ognia.
Zgłoś
Janusz_k 2020-08-04, 14:16 1
Salieri16000 napisał/a:

Wideo nakręcone w mieście Shenyang w prowincji Liaoning 3 sierpnia, pokazuje kulę ognia po tym jak piorun uderzył w linie wysokiego napięcia- ot i zagadka rozwiązana...

Wcale nie, nie ma błysku pioruna, a jest snop iskier i metal sypiący się na domy, widać to w 30 sek.
Wg mnie to piorunochron urwany przy ziemi dyndał sobie z tego wieżowca i dotknął tej linii WN.
A że na wieżowce robi się kilka zwodów i są połączone równolegle to 'góra' jest w miarę dobrze uziemiona dlatego spłonął tylko ten dyndający a inne nie.
Zgłoś
ddss 2020-08-04, 14:28
Niezwyciężony napisał/a:

Jak wszystkim wiadomo wyładowanie porusza się (poprawione ) do ziemi.
Nie musicie dziękować

Ja też jestem ekspertem, i mówię że to Godzilla
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.

Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów