mi przeszkadza to ze wszedzie jej pelno i od najmlodszych lat ludziom ta ciemnote wciskaja pierdolony pseudo monoteizm zamiast 30 bogow macie boga i 29 swietych tfu
Po pierwsze - nie "macie", ponieważ nie jestem (surprise!!) osobą wierzącą.
Po drugie - Tobie zapewne też za młodu wciskali, jak i wielu Tobie podobnym, którzy tak szczekają...
Po trzecie - napisałem coś o fanatyzmie... Należy nadmienić, że fanatyzm to nie tylko domena religii i nie tylko ten religijny jest niebezpieczny... Przykład? Ot rewolucja komunistyczna...
Nie bronię tu religii, po prostu wyznaję zasadę, że każdy ma prawo wierzyć (lub nie) w co chce, do momentu jeśli nie zacznie tego narzucać innym, a od jakiegoś czasu widzę, że takie wojujące ateisty próbują narzucać swoją niewiarę...
Skoro boli i denerwuje Cię sama obecność religii, to raczej z Tobą jest coś nie tak, bo ja mam po prostu wyiebane.
... Na koniec zacytuję klasyka: "Wiara jest jak penis. jeden ją ma inny nie. Ale nie należy jej pokazywać wszystkim do okola. A już na pewno nie można jej wpychać do gardeł dzieciom!"
No to pocisnąłeś tym cytatem połowie komentujących podobne tematy- werbalnym ekshibicjonistom, niezależnie od tego, czy mają "penisa", czy też nie
Przecież katolicy nie włażą Wam do mieszkań i nie każą wieszać krzyży. Dlaczego więc Wy chodzicie wszędzie i każecie je zdejmować. Ba, skoro na ścianie wisi krzyż, a obok nic nie ma, to przecież to miejsce w którym nic nie wisi jest symbolem Waszej wiary w to, że nic nie ma.
Nikt Wam nie każe wierzyć. Dlaczego więc Wy oczekujecie, że inni skończą wierzyć zgodnie z Waszym oczekiwaniem? Zachowujecie się jak nie przymierzając muzułmanie: Wchodzicie tam gdzie nie jest Wasze miejsce, na przykład w prywatne sprawy innych ludzi, i oczekujecie, że będą się dostosowywać do Was. Błąd. Nie będą. Zachowujecie się jak homoseksualiści, próbujący udowodnić że przetykanie odbytu jest czymś naturalnym. Nie, to nie jest naturalne. Nie możecie wejść drzwiami, więc wyważacie okna...
Twoja choroba, że Cię tak boli?
Nie przeszkadza mi to, że przybijają siebie. Przeszkadzało by mi, jakby chcieli przybijać innych...
Gdy jakiś baran piercinguje całe ciało z góry na dół, ale tak, że już na serio szpeci, tylko żeby "fajnie" wyglądać, to by Cię tak nie kuło w oczy...
Wrzuć na luz, bo chorobą jest głupota i fanatyzm zagrażająca innym.
Polecam filmik na youtubie: /watch?v=RopvPNiPiT0 (wrzucam link, bo filmik po rusku i na forum nie przetworzy napisów.) Trochę odbiegający od tematu, ale też dobry: Masz tutaj dokładnie mój i bardzo wielu innych punkt widzenia - wszystkie religie to głupota stworzona by znaleźć odpowiedzi, na pytania, których jeszcze nie rozumieliśmy, potem nawet by przy okazji na tym zarobić. A że z czasem zamieniła się w chorobę, jak to kolego nazwał, bo każdy w to uwierzył, nawet ci, którzy to zapoczątkowali, to inna bajka. W dzisiejszych czasach, od dawna nie powinno nawet istnieć takie słowo jak 'religia'. Proszę, teraz możesz mi powiedzieć, że jestem potępiony i diabeł będzie mnie kuł trójzębem w dupsko.
Masz tutaj dokładnie mój i bardzo wielu innych punkt widzenia - wszystkie religie to głupota stworzona by znaleźć odpowiedzi, na pytania, których jeszcze nie rozumieliśmy, potem nawet by przy okazji na tym zarobić. A że z czasem zamieniła się w chorobę, jak to kolego nazwał, bo każdy w to uwierzył, nawet ci, którzy to zapoczątkowali, to inna bajka. W dzisiejszych czasach, od dawna nie powinno nawet istnieć takie słowo jak 'religia'. Proszę, teraz możesz mi powiedzieć, że jestem potępiony i diabeł będzie mnie kuł trójzębem w dupsko.
Polecam filmik na youtubie: /watch?v=RopvPNiPiT0 (wrzucam link, bo filmik po rusku i na forum nie przetworzy napisów.) Trochę odbiegający od tematu, ale też dobry:
i co jeszcze internet ci pokarze ?? hmmm może człowiek nie był na księżycu albo Atlantyda istnieje hmmm może Walt Disney żyje
i co jeszcze internet ci pokarze ?? hmmm może człowiek nie był na księżycu albo Atlantyda istnieje hmmm może Walt Disney żyje
Akurat nie o filmik tutaj chodzi, on ma tylko pomóc zrozumieć mój punkt widzenia Trochę ci ten hejt nie wyszedł.
Nikomu krzywdy tym nie robią.
śmieszne to jest.. tyle tu taki mądrych że jest czy nie ma... ale wszyscy jutro rano do stołu jak do koryta siądą, a na świecie głód, smród, choroby, bezdomne dzieci..
wesołych !
zdrowa zasada.. mamy wolność wyznaniową!!!! więc jeden drugiemu się nie powinien wpierdalać w paradę...
a mnie śmieszy tylko to, że choć sam jestem ateistą.. tak wielu jest niewierzących tylko mało który przeszedł przez apostazje !!!
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów