18+
Ta strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich.
Zapamiętaj mój wybór i zastosuj na pozostałych stronach
Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia (4) Soft (2) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Forum Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Wojna na Ukrainie Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Wczoraj 18:08
📌 Konflikt izrealsko-arabski Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 5:23

Subskrybuj: youtube.com/user/sietra
Wejdź na FB: facebook.com/sietra.urbex

W dzisiejszej eksploracji towarzyszą mi Alone Walker:
bit.ly/2usCxw1
oraz Krzysztof.

Tym razem pod osłoną nocy zwiedzamy XIX- wieczną kamienice, która ze względu na zły stan techniczny została wysiedlona.
Od kilku lat trwa spór o to, czy kamienica powinna zostać wyburzona, czy też nie. Do sporu włączyły się nawet władze miasta, ale ostateczna decyzja jeszcze nie zapadła.
W kamienicy w dalszym ciągu można natknąć się na rzeczy ludzi, którzy mieszkali tu jeszcze dwa lata temu. Widać, że budynek zabezpieczono, jednak na wiele się to nie zdało. Wszędzie napotykamy ślady szabrownictwa i wandalizmu.

PS: specjalnie nie podaję nazwy obiektu, ani jego lokalizacji. Podawanie ich w komentarzu będzie kończyć się banem!
#akcjalokalizacja

#urbextoniewandalizm
facebook.com/Urbextoniewandalizm

Muzyka:
epidemicsound.com
Abandoned Bahnhof - Anders Ekengren
Absinthe Minded Piano 2 - Bo Järpehag
Abandoned Wires - Rannar Sillard
Alternative Analysis 3 - Patrik Almkvisth
Anxious Viola 10 - Martin Gauffin
Bad Place To Be In 1 - Jonatan Järpehag

Day Of Recon - Max Surla
Deep Space - Audionautix
Kevin MacLeod: Long Note Two – na licencji Creative Commons Attribution (https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/)
Źródło: incompetech.com/music/royalty-free/index.html?isrc=USUAN1100176
Wykonawca: incompetech.com/
Zgłoś
bloodwar 2017-07-06, 11:56 2
Nie oglądać, nic ciekawego (no chyba, że ktoś ma fetysz na stare obdrapane tynki)

"Multikulturowość jest dobra!" - Elin Krantz
Zgłoś
Modrzew88 2017-07-06, 13:05
Mam pytanie do autora. Co powoduje, że tego typu eksploracje starych mieszkań po jakiejś patologii dają wam satysfakcję? Pytanie nie jest złośliwe, ciekawi mnie po co to robicie? Czujecie wtedy emocje, adrenalinę? Interesujecie się architekturą? Macie nadzieję, że znajdziecie coś niespotykanego? Robicie to z nudów? Wiem, że są różne rodzaje zainteresowań, nie mam zamiaru krytykować waszego, gdyż raczej nikomu tym nie szkodzicie, ale ciekawi mnie co was do tego popycha i motywuje.
Zgłoś
naczelny1 2017-07-06, 13:20 2
Modrzew88 napisał/a:

Mam pytanie do autora. Co powoduje, że tego typu eksploracje starych mieszkań po jakiejś patologii dają wam satysfakcję? Pytanie nie jest złośliwe, ciekawi mnie po co to robicie? Czujecie wtedy emocje, adrenalinę? Interesujecie się architekturą? Macie nadzieję, że znajdziecie coś niespotykanego? Robicie to z nudów? Wiem, że są różne rodzaje zainteresowań, nie mam zamiaru krytykować waszego, gdyż raczej nikomu tym nie szkodzicie, ale ciekawi mnie co was do tego popycha i motywuje.

Ja Ci odpowiem: po pierwsze, nikt nie liczy na super fanty, bo nic nie zabierasz. Take only photos, leave only footprints.
Po drugie, babranie się w cudzej przeszłości, która za chwilę szczeźnie na zawsze, odnajdowanie strzępków cudzych dramatów i radości, malutkich, pozbawionych znaczenia kawałków historii - plus oczywisty fun włażenia na cudze drzewo - mnie to daje estetyczno-emocjonalny haj taki, jakbym się w przeddzień apokalipsy włamał do Luwru i przez jedną ostatnią noc bawił w kustosza. Tylko mniejszy.
Zgłoś
k................x 2017-07-06, 16:32
jak robicie to dla siebie to sie tym nie chwalcie, bo nie robicie nic dobrego. w ogole powinien byc zbiornik na te wszystkie urbexy
Zgłoś
Machol 2017-07-29, 7:29 1
Po szczegółach na zdjęciu widać że to Wrocław prawdopodobnie. Niby nie podawać lokalizacji, ale sami proszą się żeby zgadywać.

Rzeczy trudne dają się rozłożyć na prostsze. Rzeczy proste nie dają się dalej rozbijać i musimy w nie po prostu uwierzyć albo chrzanić je.
Zgłoś
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.

Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów