Dosyć świeże
📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 11:41
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
2024-11-02, 21:59
Dosyć świeże
a tekwondo takie rzeczy się zdarzają
Kto wybrzydza ten nie RUCHA !!
Jak już - to knock-down, a nie knock-out.
Wcale nie taka subtelna różnica.
jak zmienił nogi już przeczuwałem co wyjdzie
myślę, że nie podjął się dalszej walki, a więc K.O jednak ^^
Co najwyżej techniczny
eMJay8086 napisał/a:
Jak już - to knock-down, a nie knock-out.
Na chuj sie udzielasz pajacu.
Zaczerpniete z SJP , Nokaut - cios eliminujący rywala z dalszej walki.
eMJay8086 napisał/a:
Co najwyżej techniczny
jaki kurwa techniczny, weź idź się udzielaj w jakimś innym temacie, w którym masz jakiekolwiek pojęcie
Co oni te łapy tak nisko trzymają, po jajach się drapią czy co? Bez sensu...
IgorTL napisał/a:
Co oni te łapy tak nisko trzymają, po jajach się drapią czy co? Bez sensu...
W TKD dużo osób, szczególnie ci z wysokimi pasami, używa najczęściej nóg do atakowania. Ręce dochodzą tylko wtedy, kiedy jesteśmy na bliskim dystansie, dzięki czemu nabijamy punkty. Nogi chronią i trzymają na dystans (np. kopnięcia yop chagi czy ap chagi), więc wtedy ręce się opuszcza, żeby podczas uderzeń kontrolować równowagę. Niestety, ale kolega z niebieskim pasem popełnił błąd, bo podniósł niepotrzebnie nogę, chciał grać na dystans, ale tylko ją trzymał, nie wykonał żadnego kopnięcia. Drugi to elegancko wyczuł i wykorzystał. Niebieski pas powinien od razu wejść nogą i nie czekać w miejscu. Na turniejach jest ciężko, stres może kompletnie zdekoncentrować i popełnia się głupie błędy, wiem to z autopsji.
@revtech Ty baranie głupi na chuj się odzywasz jak nie wiesz. W tae-kwon do nie trzyma się gardy na poziomie twarzy ale na poziomie klatki piersiowej. Tae-kwon do to w 90% praca nóg które musisz blokować nie tylko na poziomie twarzy ale na całym ciele. Gdyby trzymał gardę na poziomie twarzy to by nigdy nie zdążył zablokować ciosu w nogi, uda, brzuch... Jedyne co zjebał to to, że nie przewidział tak oczywistego ciosu i nie zablokował twarzy. Dziękuję dobranoc. I nie, nie mam czarnego pasa. Tylko brązowy
chyba krok a nie pas
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów