Porównanie Nokii Lumia 920 i iPhone'a 5. Fiński producent obiecywał, że wyświetlacz w jego smartfonie będzie można obsługiwać nawet w rękawiczkach. Sprawdzamy jak prezentuje się to rozwiązanie.
Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów.
Niestety sytaucja związana z brakiem reklam nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany Link do Zrzutki
Telefon powinien służyć do dzwonienia. Chuj mnie interesuje czy można go obsługiwać w rękawiczkach. Dla mnie to zabawki dla gimbazy ( coś w stylu przedłużenia kutasa ).
Do przedłużania kutasa kupił bym sobie mustanga GT , ale na szczęście nie muszę, więc wystarcza mi 407ka.
A telefony zwane mianem smartfonów, są dla ludzi inteligentnych którzy potrafią korzystać z pakietu office , arkuszy kalkulacyjnych ,przydatnych aplikacji jak endomondo itp. Więc już wiesz dlaczego nie możesz pojąć obsługi innego telefonu poza swym ukochanym c25.
Telefon powinien służyć do dzwonienia. Chuj mnie interesuje czy można go obsługiwać w rękawiczkach. Dla mnie to zabawki dla gimbazy ( coś w stylu przedłużenia kutasa ).
Śmieszą mnie tacy ludzie. Jak się nie podoba to nie kupuj i uszanuj zdanie innych. Ciekaw jestem z czego się to bierze?
Psycholog by pewnie powiedział, że to głęboko ukrywana zazdrość i chęć posiadania tego, ale ja powiem, że to zwykła zawiść polaczków co dopiero się ze wsi urwali i nie potrafią się pogodzić z postępem techniki, ale co ja tam wiem...
nie wiem kurwa jak Ty, ale ja po 4 latach w technikum mechatronicznym wiem, że pojemność mierzy się w czym innym niż opór (rezystancje) i tak jest wszędzie, więc zastanawiam się, kto tu jest głupi. Wiem jedno, na pewno nie ja.
Mam dla ciebie smutną wiadomość , chyba jednak jesteś głupi skoro nie potrafisz czytać ze zrozumieniem.
Do przedłużania kutasa kupił bym sobie mustanga GT , ale na szczęście nie muszę, więc wystarcza mi 407ka.
A telefony zwane mianem smartfonów, są dla ludzi inteligentnych którzy potrafią korzystać z pakietu office , arkuszy kalkulacyjnych ,przydatnych aplikacji jak endomondo itp. Więc już wiesz dlaczego nie możesz pojąć obsługi innego telefonu poza swym ukochanym c25.
A po chuj tobie office w mc Donaldzie jak buły składasz ?
bo jak już starasz się pokazać swoją wiedzę nt. telefonów to pisz to jakoś składnie, bo twój post wygląda tak, jakbyś niektóre znaki interp. i słowa ustawiał za pomocą rzutów kostką.
damian12091988
a Ty to co najwyżej możesz skoczyć po bułki do sklepu, kapciu. Co to wgle za określenie, z gimbazy wyniosłeś?
Z innych ciekawostek - telefon będzie miał Qi oraz NFC, co oznacza dość prosto tyle, że nie będzie potrzeba żadnych kabli do ładowania - wystarczy mata, a nawet zwykły głośnik, z którym nokia łączy się przez BT
Ktoś pytał kiedy wchodzi - z info które dostałem wczoraj od przedstawiciela Nokii na mój region, ma być w sprzedaży około połowy listopada, na ten moment tylko w Plusie, jeśli idzie o sieci komórkowe ( akurat w Plusie pracuję ).
Cenowo, po cenie detalicznej, ma być podobno około 2500, ale to nieoficjalne info
To tyle wiem na ten moment, reszta wyjdzie w praniu
" Na podczerwień " OPOROWY się piszę .
Digitizery są pojemnościowe (rezystancyjne ) i oporowe.
żaden z nich nie ma wyświetlacza oporowego.
Nie wiem jak w wypadku telefonu ale takie wyświetlacze które działają nawet w rękawiczkach w tabletach to porażka - byle jakie muśnięcie rękawem albo ubraniem i już masz losowanie na ekranie.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów