"z powodów socjo-ekonomicznych"
"z powodów socjo-ekonomicznych"
Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów.
Niestety sytaucja związana z brakiem reklam nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany Link do Zrzutki
Po kilku dniach od ostatniego, udanego polowania malpa czujac glod wychodzi na zer. Tym razem jednak niepozorna ofiara okazuje sie zdeterminowana i podejmuje zdecydowana walke. Malpa oslabiona glodem i srodkami odurzajacymi nie moze sobie z nia poradzic. Niestety nagranie urywa sie w trakcie zazartej walki, ktorej konca mozemy sie tylko domyslac. Osobiscie mam nadzieje, ze w poblizu przechodzil hycel z tragazami i uspokoil malpe, pakujac jej kilka pieciogramowych pastylek w czarny leb. Koniec.
Mamy też nadzieję, że w Polsce dalej będzie rządzić prawica i nie dojdą do władzy komuniści z lewicy bo inaczej będziemy mieć zoo w Polsce.
Mamy też nadzieję, że w Polsce dalej będzie rządzić prawica i nie dojdą do władzy komuniści z lewicy bo inaczej będziemy mieć zoo w Polsce.
Nie wiem, czy to sarkazm, czy Ty tak na powaznie. Pis ma tyle wspolnego z prawica, co dziwka z cnota. Wpuszczaja teraz wszystkich, jak leci. W statystykach jestesmy chyba pierwsi w UE i nie chodzi o ukrow.
Nie wiem, czy to sarkazm, czy Ty tak na powaznie. Pis ma tyle wspolnego z prawica, co dziwka z cnota. Wpuszczaja teraz wszystkich, jak leci. W statystykach jestesmy chyba pierwsi w UE i nie chodzi o ukrow.
A pokazałbyś te statystyki?
Widzę żeś upośledzony więc postaram się to prosto napisać.
Jest duża różnica pomiędzy uchodźcą, nielegalnym imigrantem a imigrantem.
- imigrant zostaje legalnie zaproszony do danego kraju przez państwo, bądź rodzinę, która ma obowiązek zapewnić mu utrzymanie. I może wtedy starać się o pozwolenie na pobyt oraz pracę.
- nielegalny imigrant ucieka ze swojego kraju ze względów ekonomicznych, i bardzo często pracuje i przebywa na terenie innego kraju "na czarno".
- uchodźca ucieka se swojego kraju ze względów bezpieczeństwa. Z tym że, zgodnie z obowiązującymi przepisami o status uchodźcy można się ubiegać w PIERWSZYM!! bezpiecznym kraju, a nie wybierać sobie kraj docelowy jak z menu w maku.
W chwili kiedy osoba starająca się o azyl opuści kraj uznawany za bezpieczny, po to żeby dostać azyl w innym bogatszym państwie, staje się już nie uchodźcą tylko nielegalnym imigrantem.
Obecnie w Europie uchodźców mamy tylko wojennych z Ukrainy i ewentualnie politycznych z Białorusi oraz Rosji. Dlatego że tylko z tymi państwami, uznawanymi za niebezpieczne, Europa bezpośrednio graniczy. Reszta, którzy przybywają przez Morze Śródziemne bądź z Turcji przez Grecję to zwykli nielegalni imigranci.
Teraz do sedna sprawy.
Od dekad nasi rodacy emigrują zarobkowo po całym prawie świecie. Z tym że w obecnych czasach mniejszy jest odsetek Polaków, który przebywają i pracują za granicą nielegalnie, tak jak to było zanim UE otworzyła w pełni rynki pracy dla Polaków.
W Europie Zachodniej imigranci z reguły wykonują te prace, które są mniej opłacalne dla tubylców.
W Polsce, dzięki PiS, stale zmniejsza się przepaść zarobkowa z bogatszymi krajami Europy. Co ma też ten negatywny skutek, że stajemy się państwem coraz bardziej atrakcyjnym dla imigrantów zarobkowych.
A skoro obecne pokolenie mieiniasów ma wszystko lewe, zarówno łapy do pracy jak i skrzywienie umysłowe, więc nic dziwnego że musimy szukać siły roboczej poza granicami Polski.
Nie ma w Europie kraju rozwijającego się, który w większym bądź mniejszym stopniu nie korzystał z imigrantów jako siły roboczej. Z tym że jest różnica, pomiędzy tym czy tych imigrantów Państwo kontroluje czy nie.
Dlatego Polska ZAPRASZA!! imigrantów do pracy w Polsce. A nie że pozwala na to żeby po Polsce szwendali się nielegalni imigranci.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów