18+
Ta strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich.
Zapamiętaj mój wybór i zastosuj na pozostałych stronach
Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia (2) Soft Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Forum Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Wojna na Ukrainie Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Wczoraj 23:56
📌 Konflikt izrealsko-arabski Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: 2024-11-10, 18:32
North Korea vs South Korea
atomus • 2013-03-31, 20:45
Jak myślicie która strona by wygrała wojnę?

"Ludzie byli sobie kiedyś bliżsi, broń nie niosła tak daleko."

"Po co mam się kłócić z człowiekiem jeśli mogę go zabić?"
Zgłoś
slec21 2013-03-31, 23:29
@up Przypadkiem nie rypli go z naszych rakiet grom ;d?
Zgłoś
POW667 2013-03-31, 23:30
@slec21
Nie wiem czy do mnie
100 mln to raczej nie, no chyba, że zbieracza ryżu lub pasterza z kałachem (albo ryczej Type-ileśtam ) można nazwać żołnierzem ;].
Wydaje mi się, że Chinom trochę się interwencja zbrojna nie opłaca, zwłaszcza, że ich główną siłą jest właśnie ekonomia. Mogą się bać o stratę swojej strefy wpływów, jaką jest Korea Płn, ale chyba nie jest ona na tyle wartościowa, by zrywać stosunki dyplomatyczne z członkami NATO. Dlatego pewnie wymuszą na aliantach wstrzymanie się z jakimiś atakami wyprzedzającymi, ale z drugiej strony nie będą bronili Północy, gdy ta zaatakuje pierwsza.

Ten sam przypadek prezentuje Rosja, która nie interweniowała w przypadku wojny domowej w Syrii (a która to niewątpliwie popierała Asada)
Zgłoś
h................s 2013-03-31, 23:32
@slec21
wystawić to oni sobie mogą kutasa do obciągu. 100 mln żołnierzy to 100 mln potrzeb - sprzęt, amunicja, żywność, paliwo, logistyka, organizacja itd. Nikt by tego nie ogarnął, a jakby wystawili taką armię na trochę dłuższy okres to pozostałe 1,9 mld rodaków by zjechało do piachu żeby ją utrzymać.
Zgłoś
Miki6830 2013-03-31, 23:33 2
gin napisał/a:

3:40 To nie jest czasem nasza haubica krab?

K9 Thunder
Zgłoś
Dr0mg 2013-03-31, 23:34
slec21 napisał/a:

@up Przypadkiem nie rypli go z naszych rakiet grom ;d?

nie, z ruskich jakiś w dokumentach jest ale nasze gromy zrobiły robote w gruzji z migami xD
Zgłoś
chmielu666 2013-03-31, 23:34 3
Wij napisał/a:

walnąć Emp.

Za dużo Call of Duty
My tu sobie żartujemy ale jakby się okazało ,że ta parówa Kim na prawdę ma broń jądrową było by kurewsko nieśmiesznie.

I ran until my muscles burned and my veins pumped battery acid - and then I ran some more
Zgłoś
slec21 2013-03-31, 23:34 1
@hrns Napisałem że "teoretycznie", wiem że to było by bynajmniej ciężkie ;d

@chmielu666
No tak nie do końca, są rakiety niszczące całą elektronike. Bynajmniej jest to jeden ze skutków ubocznych wybuchu atomówki ;d
Zgłoś
Dr0mg 2013-03-31, 23:42
@slec21 -bomba grafitowa jej moc zależy od wielkości dajmy wybuch siły 1mt + ten system co da nam rozjebanie elektroniki na dość sporym terenie skutkiem ubocznym może być pozbawienie się elektroniki i tu przewage ma stary sprzęt
Zgłoś
pawelkrk00 2013-03-31, 23:43 1
Ja bym żeby wybuchła ta wojna tyle że bez atomówek i potrwała do 3 dni a nie parę miesięcy bo podrożeje elektronika tak jak podrożały dyski twarde po powodzi
Zgłoś
slec21 2013-03-31, 23:48
@pawelkrk00 Wojny nie bd, bo żadna ze ston konfliktu nie ma w tym najmiejszego interesu.. Tym na wysokich stołkach w północcej źle się nie żyje, a dobrze wiedzą że by ich ameryka z południowcami zadeptali, a chiny większy interes by widzały w sojuszu z ameryką i południem, niż z konfliktem z tymi państwami, w koncu skoro chce się napędzać swoją gospodarkę ktoś musi kupować twoje dobra, a USA to potężny rynek zbytu )
Zgłoś
MarszaL95 2013-04-01, 0:01 5
vatherland napisał/a:

Ocoqfdj tu kurjqna chidafoi

*Jestnsnm toeche pijan ty

Jesteś taki zajebisty
Zgłoś
Peter-Norivotset 2013-04-01, 0:07
fajny filmik, ale Wy na prawde wierzycie, ze kor pln pokazala swoje najlepsze "maszyny" ?

Wszystkie zamieszczone przeze mnie komentarze to tylko i wyłącznie satyra. Nie mają nic wspólnego z moimi poglądami.
Zgłoś
pawelkrk00 2013-04-01, 0:13
grzechu5444 napisał/a:

fajny filmik, ale Wy na prawde wierzycie, ze kor pln pokazala swoje najlepsze "maszyny" ?

A Ty wierzysz w to że niby mają nowoczesne uzbrojenie ?
Kraj odcięty od reszty świata biedny jak nikt a ty myślisz że ma nowoczesne uzbrojenie
Zgłoś
wolo1994 2013-04-01, 0:14
Zachodnia wygra...
Zgłoś
Kokolino 2013-04-01, 0:23
IMO jeśli Kim nie zaatakuje pierwszy to do żadnej interwencji nie dojdzie. Za dużo gęb do wykarmienia miałoby Południe. RFN miał problem z NRD, a co dopiero Korea z pustynią cywilizacyjną na północy. Kto by chciał doprowadzić KRLD do poziomu ich sąsiada i kto by dał na to $$$?

KOKS DZIWKI LASERY
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.

Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów