📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
4 minuty temu
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 3:27
🔥
Składanka traktorów zagłady i maszyn rolniczych
- teraz popularne
Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
moim zdaniem mogli by wkoncu sie rozjebac...bo ten rezim naprawde jest chory. Przeciez Ci dowodcy jezdza po swiecie a nadal wciskaja kit swoim obywatela wiec moim zdaniem sa na rowni z hitlerem. Nie pierdolcie juz ze ameryka sie tam wjebie narzuci swoj system itp itp. ok ok ameryka jest pojebana ale zawsze jest to mniejsze zło
jedni mają najnowocześniejszy amerykanski sprzęt. drudzy zardzewiałą rosyjką broń, którą w przeszłości miał już okazję wypróbować napoleon a całkiem nie dawno hitler.
Nie chcę nic wytykać, ALE:
Pierwsza wojna koreańska zakończyła się zawieszeniem broni ( żadna ze stron nie wygrała) pomimo tego, że amerykanie i południowcy mieli już wtedy ogromną przewagę technologiczną.
Podobnie jak Rosjanie w Afganistanie, a później Amerykanie oraz w czasie wojny wietnamskiej, nie byli w stanie poradzić sobie z doskonale działającą partyzantką.
Obecnie mogą zniszczyć ich główne siły, zająć terytorium, ale zrobi się z tego drugi Afganistan.
Pierwsza wojna koreańska zakończyła się zawieszeniem broni ( żadna ze stron nie wygrała) pomimo tego, że amerykanie i południowcy mieli już wtedy ogromną przewagę technologiczną.
Podobnie jak Rosjanie w Afganistanie, a później Amerykanie oraz w czasie wojny wietnamskiej, nie byli w stanie poradzić sobie z doskonale działającą partyzantką.
Obecnie mogą zniszczyć ich główne siły, zająć terytorium, ale zrobi się z tego drugi Afganistan.
gargo napisał/a:
Nie chcę nic wytykać, ALE:
Dawniej wojny wygrywało się ludźmi a dziś uzbrojeniem
To co POKAZUJE północna Korea niekoniecznie musi pokrywać się z rzeczywistością, mogą być o wiele lepiej uzbrojeni. Poza tym żeby sobie tak ostatecznie z nimi porazić to MUSZĄ posłać tam atomówkę inaczej wyniszczy ich partyzantka (może i gorzej uzbrojona ale znająca lepiej teren i fanatycznie oddana sprawie) tzw "death from a thousand paper cuts" . Pozostaje mieć nadzieję że w razie konfliktu Chiny pokażą środkowy palec Koreii bo inaczej nawet Hamerykanie mogą mieć problem...
Północna Korea tak traktuje obywateli że wątpię w ich partyzantów
W 1 wojnie koreańskiej jeńcy z korei północnej nie chcieli wracać do kraju
W 1 wojnie koreańskiej jeńcy z korei północnej nie chcieli wracać do kraju
chcialbym zeby usa tam odkryla rope. i to nie w zartach, niech wkoncu ktos zrobi porzadek z ta kurewska dyktatura przy ktorej chiny to pikus
muciek1212 napisał/a:
To co POKAZUJE północna Korea niekoniecznie musi pokrywać się z rzeczywistością
Jak oni tam nawet prądu nie mają....
A ja mysle, ze Korea Pld nie ma zadnego interesu by walczyc z Polnoca. Ci z polnocy chca konfiliktu bo zdychaja z glodu i tak naprawde nie maja juz nic do stracenia. A jak wyglada poludnie? Fabryki samochodow (KIA, Hyundai), potentat w swiecie elektroniki (Samsung, LG). Zatem co dla nich jest za interes by wchodzic w wojny, skoro jest szansa zniszczenia przemyslu Korei Pld. Te sytuacje bym porownal do mieszkania z sasiadem w bloku. Ty jestes bogaty i i ci sie powodzi, a sasiad zza sciany jest drecholem, cpunem i w ogole, posiada jakas tam bron i jest hmm nieprzewidywalny.
Ostatnio było cos o uzbrojeniu korei płn, tak się smiałi w tv że jakie to zacofane, że armia do dupy łolaboga, a połowe ich sprzętu ma na wyposażeniu nasze wojsko
Ponieważ jest to tak daleko, a Północna ma gówno nie atomówkę, to bardzo licze na to, że USA i Południe w końcu dla prestiżu rozpierdoli Dzonga w drzazgi, a jak to juz nastąpi to północnokoreańscy obywatele ze łzami w oczach powitają swoich wybawców, bo skończy się ich życie w biedzie i propagandzie, a tym razem północy Rosja i Chiny nie pomogą, bo zimna wojna się skończyła
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów