18+
Ta strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich.
Zapamiętaj mój wybór i zastosuj na pozostałych stronach
Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia (8) Soft Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Forum Szukaj Ranking
Wesprzyj nas Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Wojna na Ukrainie Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Wczoraj 22:27
📌 Konflikt izrealsko-arabski Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Wczoraj 3:27
Norweskie siły specjalne
fatherland • 2013-06-05, 22:17
Norweskie siły specjalne. W roli głównej słynna i powszechnie szanowana FSK/HJK. Każdy wie, że Norwegia sama nie wie, co robić z taką ilością hajsu.

Po tagach nie znalazłem. Jak było to wyrzucić. To mój pierwszy temat.
Zgłoś

Zrzutka na serwery i rozwój serwisu

Witaj użytkowniku sadistic.pl,

Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.

Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Ghost07PL 2013-06-06, 8:43 2
elKuna
0:53 w trakcie akcji zjazd na dziedziniec byłby katastrofalny, chyba że jak podejrzewam poprzedni zespół został zostawiony wcześniej na dachu i rozpoczął akcję przed nimi. Ewentualnie widać w dolnym prawym rogu grupkę osób więc śmiało można powiedzieć że to mogła być pokazówka dla zrobienia fot itp lub też nie chcieli ryzykować dla materiału zjazdu na oblodzony dach.
1:02 przemieszczają się w jak najbardziej prawidłowy sposób fireteamami by zaoszczędzić czas. Dowiesz się o tym studiując zasady szkolenia MOUT. (tutaj taki przykład np ok 4tej minuty youtube(kropka)com/watch?v=S2gwxkxWKF0 ) pamiętaj że w szkoleniach SFów nie ma czegoś takiego jak uniwersalna taktyka każdy stosuje własną wersję i jest ona poprawna. Przykład? GROM używa taktyki wkroczenia przez drzwi do budynku SEALSów, a z kolei oni naszej taktyki wkraczania przez okna.
1:07 Jak wcześniej wspominałem istnieją różne taktyki i jej interpretacje tutaj wykorzystywano taktykę zieloną wcześniej czarną która min. u nich różni się sposobami w jaki się przemieszczają
1:13 zacznijmy od tego że to Diemaco C8 SFW a nie M4A1 znawco... (każdy średnio ogarnięty z wiedzą nt broni potrafi to rozróżnić poprzez duże różnice w budowie...) nikt przy zdrowych zmysłach od razu strzału nie oddaje dlatego trzeba te 5 sekund odczekać, a obecnie używają jako podstawowej hk416 która dzięki eliminacji rury odprowadzającej gazy na system z tłokiem eliminuje tą wadę.
1:28 nie dość że go sprawdzili to jeszcze wolne pole zabezpieczał już operator z 2giej strony
1:35 wejście jak najbardziej poprawne poprzedzone użyciem hukowego czyli tak jak robi większość SF. Nazywa się ono crossoverem ew było to wejście kombinowane (jedna z jego setek odmian) stwierdzić na pewno które to było nie mogę przez to że nie widziałem momentu zaraz po wejściu. Także proponuję się doedukować i błagam nie zajmuj się czymś o czym nie masz bladego pojęcia przy okazji twierdząc że jesteś guru nt taktyki i wyśmiewając innych którzy mają o tym pojęcie... Więc wracaj grać w swoje Call of Duty by posiąść magiczną i sekretną wiedzę sił specjalnych.
Zgłoś
m................m 2013-06-06, 8:53 4
@elKuna
Czyli mam rozumieć, że nasi żołnierze z GROM, FORMOZA itd to też pedały?
Z tego co napisałeś to tak wychodzi, bo też umieszczają filmiki z ćwiczeń na yt, robią pokazy.
Czytając twoje posty nasuwa mi się jedno pytanie:
Zgłoś
elKuna 2013-06-06, 9:34
ghost
0:53 kamerzysta zjeżdżał jako 3, czyli nie było nikogo. Gdyby odbywało się to od strony budynku gdzie nie ma żadnych okien miałoby to sens. Też skoro wiesz tyle na temat szkoleń wiesz że z zasady muszą trzymać się jak najbliżej prawdziwych działań.
1:02 gdyby biegli pod murkiem z prawej strony musieliby zabezpieczać tylko prawą czyli poruszaliby się szybciej.
1:07 to akurat wzorcowe zabezpieczenie tyłów, o czym już pisałem
1:13 nie twierdzę że jestem znawcą karabinów, ale znam zasady działania. powiedz ile może sie wydarzyć w trakcie 5 sekund ostrzału.
1:28 operator z drugiej strony mierzył w innym kierunku. nie wiadomo czy za rogiem nie było okien. A wiadomo lepiej uważać.
1:35 tak ale nie sprawdził lewego rogu przy drzwiach, a mógł tam ktoś stać. I poszedł sobie dalej najspokojniej na świecie.

mr_9mm a co cię to??
Zgłoś
Ghost07PL 2013-06-06, 9:42
elKuna
0:53 ehhh widać ludzi którzy mają na sobie cywile ciuchy więc była to akcja pod publiczkę żeby pewnie media foty zrobiły...
1:02 jakby biiegli pod murkiem to by się wyje*ali popatrz ile tam śniegu dlatego zastosowali zmodyfikowaną wersję przejścia używaną w CQB zajmującą sporo mniej czasu, a używaną podczas wysokiego ryzyka wystąpienia wrogiego ostrzału....
1:07 jedno z wielu wzorcowych...
1:28 Właśnie! na filmiku tego nie widać więc sobie odpuść. Myślę że sam operator widział więcej niż ty Poza tym widać że wcześniej nim przeszli po 2giej stronie ktoś biegnie więc znając życie był to jeden z paru fire teamów które miały własne sektory odpowiedzialności ogniowej i nie wykluczone że tam gdzie nie widzimy byli rozmieszczeni
1:35 Więc proszę cię o to byś sprawdził czym jest wejście do pomieszczenia na tzw crossover i czym jest taktyka wycinania podczas wejścia a następnie wziął udział w takim wejściu z granatem hukowym który generuje nawet 240 dB i stracił prawdopodobnie na stałe słuch lub uszkodziło w taki sposób że potrzebna byłaby operacja, a potem twierdził że nawet gdyby weszli tam źle( chociaż tak nie było) to ktokolwiek byłby w stanie stawiać z krwią lecąca z uszu opór...
Zgłoś
Krak 2013-06-06, 10:25 6
Zgłoś
modyf 2013-06-06, 11:04 6
hehehehe
wzięli filmik 'reklamowy' sił zbrojnych i taktyki rozpracowują
bo on to z pociętych fragmentów prawdziwych akcji jest
spece od wojskowości

brakuje tylko gościa w okularkach żrącego popcorn
Zgłoś
Ranger 2013-06-06, 12:04
A Stryjek się podnieca polskimi specjalsami, którzy nawet filmiki mają do dupy

Zgadzam się z elKuną co do udostępniania takich filmików. Z miesiąc temu byłem na rekonstrukcji Bitwy Wyrskiej w Wyrach, gdzie stoisko miało WKU i JWK. Przypominam, że JWK to jedna z najbardziej zasłużonych na misjach zagranicznych jednostka specjalna wojska polskiego, wielokrotnie doceniana przez zjednoczone dowództwo ISAF. Na swoim stoisku specjalsi robili za modelów, gdzie byle ''Marian z wąsem'' mógł sobie pooglądać sprzęt, pogadać z żołnierzami i zrobić z nimi zdjęcie swojemu dziecku...
To jest po prostu paranoja, żeby jednostki, które z założenia są tajne i wykonują misje o najwyższym stopniu ryzyka wykorzystywać w celach marketingowych.
Zgłoś
modyf 2013-06-06, 12:46
@up a te durne ruskie to dopiero są zjeby - co roku wszystko co mają na paradach jakiś pokazują! banda kretynów - przecież w razie wojny to już mają pozamiatane

kufa, gdzie ja jestem???
Zgłoś
Ranger 2013-06-06, 13:28
Faktycznie, porównanie wielkiej uroczystości, która urządzana jest od wielu, wielu lat i jest prawidłowo zabezpieczona, a udział w niej biorą głównie siły konwencjonalne ma ogromny sens w porównaniu z prezentowaniem tajnych jednostek do działań specjalnych, których żołnierze mają status tajności równorzędny z agentami wywiadu wojskowego na byle pikniku rodzinnym, który zabezpieczają ''pracownicy ochrony'' z orzeczeniem o niepełnosprawności...
Zgłoś
p................a 2013-06-06, 13:57
Przeczytane komentarze-taktyka wzrasta do 90
Zgłoś
arthovv 2013-06-06, 15:06
Wszyscy znawcy na górze, analizujecie taktykę, błędy itd. To jest filmik pokazowy, mający promować siły specjalne, przecietny zjadacz chleba takich błedów nie wychwyci a ktos kogo to naprawdę interesuję powinien się domyślić że takie błedy są robione specjalnie. Czego oczekiwaliście? Że pokażą wszystko co potrafią? jak naprawdę przeprowadzane są akcje desantowe, szturmowe? Coś wam się chyba popierdoliło...
Zgłoś
S................p 2013-06-06, 16:39
@Ranger: Nie takie do dupy:
/watch?v=rMbxTb5KwUU

Poza tym pierdolicie jak połamani. @up ma racja.
Zgłoś
Ryuk 2013-06-06, 16:49
Tacy kurwa specjaliści, ale gdy Breivik szalał przez (ponad) godzinę, to nikt nie wiedział co się dzieje. Tym hajsem mogą dupy sobie podcierać, jak nie wiedzą co z nim robić.
Zgłoś
Ranger 2013-06-06, 16:55
Cytat:

@Ranger: Nie takie do dupy:

No właśnie do dupy - chujowa muzyka, migawka męczy oczy, a ujęcia chaotyczne i nic nie przedstawiające. W filmiku norwegów nie masz 3 sekundowych ujęć na odznaki na mundurach, bo nikogo to tak naprawdę nie interesuje
Zgłoś
brykers 2013-06-06, 18:39
Norwegia to zimny kraj rodzący zimne dusze
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.

Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 4,17 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na rok. 6,50 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem