elKuna
0:53 w trakcie akcji zjazd na dziedziniec byłby katastrofalny, chyba że jak podejrzewam poprzedni zespół został zostawiony wcześniej na dachu i rozpoczął akcję przed nimi. Ewentualnie widać w dolnym prawym rogu grupkę osób więc śmiało można powiedzieć że to mogła być pokazówka dla zrobienia fot itp lub też nie chcieli ryzykować dla materiału zjazdu na oblodzony dach.
1:02 przemieszczają się w jak najbardziej prawidłowy sposób fireteamami by zaoszczędzić czas. Dowiesz się o tym studiując zasady szkolenia MOUT. (tutaj taki przykład np ok 4tej minuty
youtube(kropka)com/watch?v=S2gwxkxWKF0 ) pamiętaj że w szkoleniach SFów nie ma czegoś takiego jak uniwersalna taktyka każdy stosuje własną wersję i jest ona poprawna. Przykład? GROM używa taktyki wkroczenia przez drzwi do budynku SEALSów, a z kolei oni naszej taktyki wkraczania przez okna.
1:07 Jak wcześniej wspominałem istnieją różne taktyki i jej interpretacje tutaj wykorzystywano taktykę zieloną wcześniej czarną która min. u nich różni się sposobami w jaki się przemieszczają
1:13 zacznijmy od tego że to Diemaco C8 SFW a nie M4A1 znawco... (każdy średnio ogarnięty z wiedzą nt broni potrafi to rozróżnić poprzez duże różnice w budowie...) nikt przy zdrowych zmysłach od razu strzału nie oddaje dlatego trzeba te 5 sekund odczekać, a obecnie używają jako podstawowej hk416 która dzięki eliminacji rury odprowadzającej gazy na system z tłokiem eliminuje tą wadę.
1:28 nie dość że go sprawdzili to jeszcze wolne pole zabezpieczał już operator z 2giej strony
1:35 wejście jak najbardziej poprawne poprzedzone użyciem hukowego czyli tak jak robi większość SF. Nazywa się ono crossoverem ew było to wejście kombinowane (jedna z jego setek odmian) stwierdzić na pewno które to było nie mogę przez to że nie widziałem momentu zaraz po wejściu. Także proponuję się doedukować
i błagam nie zajmuj się czymś o czym nie masz bladego pojęcia przy okazji twierdząc że jesteś guru nt taktyki i wyśmiewając innych którzy mają o tym pojęcie... Więc wracaj grać w swoje Call of Duty by posiąść magiczną i sekretną wiedzę sił specjalnych.