18+
Ta strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich.
Zapamiętaj mój wybór i zastosuj na pozostałych stronach
Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia (7) Soft (4) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Forum Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Wojna na Ukrainie Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 13:51
📌 Konflikt izrealsko-arabski Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 5:23
RockyWood 2015-06-07, 15:46 3
to tylko bajer - w/g mnie zupełnie nie poręczne do pokazanych przykładowych zastosowań.

Rock.
Zgłoś
T................a 2015-06-07, 15:50
Jeśli dobrze zrozumiałem idee tego bajerku, to bardzo możliwe że znajdzie szerokie zastosowanie w wyginających się wyświetlaczach.
Zgłoś
mygyry 2015-06-07, 17:16 44
Strach się będzie po jajach podrapać, bo zaraz jakiś redtube się odpali
Zgłoś
GhostRider32 2015-06-07, 17:55 5
Kiedy kupowałem swój pierwszy komputer - w 2000 roku to miał procesor o demonicznej prędkości 466MHz... Ostatnio przeczytałem, że w AWACS, który koordynował operację "Allied Force" w 1999 miał procesor o prędkości 2,5 GHz... Ciekawe, co dziś wojskowi mają na wyposażeniu

C63 AMG, YS3D Viggen, Punto 2.0l Turbo
Zgłoś
James_92 2015-06-07, 18:00 8
TytanowaPyta napisał/a:

Jeśli dobrze zrozumiałem idee tego bajerku, to bardzo możliwe że znajdzie szerokie zastosowanie w wyginających się wyświetlaczach.

Po co na wyginających się wyświetlaczach ? Niech to pójdzie w parze z wyświetlaniem hologramu i wtedy mamy zabawę ; )
Zgłoś
kokos_123 2015-06-07, 18:34
jestem za, jeśli zrobią wirtualnego scroll-a

:oneko:
Zgłoś
Diux 2015-06-07, 18:34
Jeszcze 10lat temu takie rzeczy były tylko na filmach s-f

ZERO TOLERANCJI
Zgłoś
vahaala 2015-06-07, 18:42 7
W sumie, jakby to dopracować, można by było to wykorzystać także do bionicznych protez rąk, w celu lepszego obserwowania, wykrywania i interpretowania ruchów mięśni, które mają poruszać protezą.

Deus Ex : Human Revolution dzieje się prawie że na naszych oczach, za jakieś 10-20 lat już będą podobne protezy IMO.
Zgłoś
lubieżny_gwałciciel_69 2015-06-07, 19:41 2
Może trochę nie na temat, ale film powyżej pokazuje wyższość linuksa nad Windą.

Słodcy chłopcy mogą pisać na PW :*
Zgłoś
tranzystor 2015-06-07, 19:44 1
RockyWood napisał/a:

to tylko bajer - w/g mnie zupełnie nie poręczne do pokazanych przykładowych zastosowań.

Może na obecnym etapie to nieporęczny bajer, ale zapewne kolejne wersje będą już bardziej dopracowane. Póki co, pewnie urządzenie reaguje na konkretne gesty i ma małą tolerancję odbioru ruchu, więc pewnie obsługa jest trudna. Ale jak w przyszłości będzie można definiować własne gesty, to może być przydatne. Kiedyś ludzie sceptycznie podchodzili do ekranów dotykowych. Dzisiaj to już standard.
Zgłoś
wieczór 2015-06-07, 23:38
@KoczurekK: w którym miejscu Wiesz w ogóle co to znaczy system operacyjny?..
Zgłoś
TraumaDzieciństwa 2015-06-08, 8:37
Mnie ciekawi tylko jedno. Mamy już tyle emiterów wszelkich fal, że eter kipi. Wszystko wali przez ciało ludzkie, a tu radar do palców. Nie jestem ekspertem ale raczej 50 lat wystawienia na działanie wszelkich fal to większe ryzyko raka. Technologie przychodzą, ale nikt nie mówi, co niosą z czasem.
Zgłoś
D................7 2015-06-08, 8:53 1
Fale radiowe to nie promieniowanie jonizujące. Ani nawet nie UV. Przy obecnym trybie życia znacznej części społeczeństwa (dieta, brak ruchu, obrastanie w tłuszcz) to raczej to wykończy ludzkość .
Zgłoś
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.

Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów