18+
Ta strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich.
Zapamiętaj mój wybór i zastosuj na pozostałych stronach
Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia (5) Soft (1) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Forum Szukaj Ranking
Wesprzyj nas Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Wojna na Ukrainie Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: 31 minut temu
📌 Konflikt izrealsko-arabski Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Wczoraj 19:40
Nowa ustawa PiS daje policji i służbom specjalnym dostęp do informacji od operatorów, co robimy w internecie. I to bez zgody sądu i informowania nas po fakcie o inwigilacji.

Ustawa daje policji nieograniczony dostęp do danych gromadzonych przez operatora , "informacji o rozpoczęciu, zakończeniu oraz zakresie każdorazowego korzystania z usługi świadczonej drogą elektroniczną".
Przepisy obejmują nie tylko dane teleadresowe, ale także np. "informacje o rozpoczęciu, zakończeniu oraz zakresie każdorazowego korzystania z usługi świadczonej drogą elektroniczną", czy "informacje o skorzystaniu przez usługobiorcę z usług świadczonych drogą elektroniczną."

Jak operatorzy będą udostępniać dane z internetu? „Na wniosek policjantów (czy innych funkcjonariuszy). Następuje nieodpłatnie. Ustawa przewiduje także możliwość zawierania porozumień przez policję i poszczególne służby z dostawcami usług internetowych. Jak rozumiem ( pisze Bodnar) na podstawie takiego porozumienia, policja (i inne służby) będą miały de facto "stałe łącze", a udostępnianie danych będzie się odbywało w czasie rzeczywistym, nawet bez udziału przedstawiciela usługodawcy internetowego. Tego typu porozumienia to nie nowość - one funkcjonują w relacjach z operatorami telekomunikacyjnymi. Czy usługodawca będzie mógł odmówić i nie zgodzić się na zawarcie takiego porozumienia? Nie znam odpowiedzi na to pytanie - pisze Adam Bodnar.

Projekt ustawy PiS o policji nie dotyczy tylko internetu. Pozwala policji i służbom na łatwiejsze inwigilowanie. Chodzi o podsłuchy; podgląd osób w ''pomieszczeniach, środkach transportu lub miejscach innych niż publiczne''; kontrolę korespondencji (w tym elektronicznej); kontrolę przesyłek; utrwalanie danych z informatycznych nośników danych, urządzeń telekomunikacyjnych oraz systemów informatycznych i teleinformatycznych.

Źródło: polska . newsweek . pl / ustawa-o-policji-podsluchy-i-kontrola-w-internecie,artykuly,376432,1 . html
Zgłoś

Zrzutka na serwery i rozwój serwisu

Witaj użytkowniku sadistic.pl,

Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów.
Niestety sytaucja związana z brakiem reklam nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.

Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany Link do Zrzutki
b................e 2016-01-05, 13:21 1
Ja tam nie mam nic do ukrycia więc się nie boję.
Zgłoś
nowynick 2016-01-05, 13:25
kurde chyba trzeba będzie walić konia do normalniejszych filmików
Zgłoś
C.Z.E.S.I.E.K 2016-01-05, 13:27
bziktheblue napisał/a:

Ja tam nie mam nic do ukrycia więc się nie boję.

Nie masz się czego bać. Jeśli służby będą potrzebować na Ciebie haka, to go znajdą.

Gorzej, gdy będę musiał zapłacić za straty moralne i leczenie psychiatryczne nieszczęśnika, który będzie moją pocztę sprawdzał.
Zgłoś
Narkusss 2016-01-05, 13:33 4
Źródło: Newsweek (wyborcza bis). Polecam dokładnie sprawdzić samemu to zagadnienie zanim podacie dalej. Mądrym ludziom nie przystoi ufać Tomkowi i Adasiowi.
Zgłoś
AgentGrzesiek 2016-01-05, 13:37 1
Narkusss napisał/a:

Źródło: Newsweek (wyborcza bis).

dokładnie, właśnie miałem to pisać
warto jeszcze dowalić el_Legionary osobiście: pierwszy post i juz kabluje !!!

namnożyło się ostatnio tych płatnych trolli od PO i Petru
Zgłoś
lesiot 2016-01-05, 14:12 1
Narkusss napisał/a:

Źródło: Newsweek (wyborcza bis). Polecam dokładnie sprawdzić samemu to zagadnienie zanim podacie dalej. Mądrym ludziom nie przystoi ufać Tomkowi i Adasiowi.

Ale to nie jest opinia jakiegoś dziennikarzyka, tylko to ustawa tak jest przygotowana... więc polecam dokładnie sprawdzić samemu to zagadnienie zanim zaczniesz pieprzyć głupoty.

sadistic.pl/po-co-pisowi-potrzebny-tk-vt393608.htm

Organizacja dbająca o wolność i ochronę prywatności skrytykowała tą ustawę.

Ale przecież PiS nie będzie się przejmował opinią jakiejś organizacji pozarządewej... przecież według ich hasła wyborczego to "obywatele decydują".
Zgłoś
AgentGrzesiek 2016-01-05, 14:21 1
lesiot napisał/a:

Organizacja dbająca o wolność i ochronę prywatności skrytykowała tą ustawę.

krótki resercz

pl.wikipedia.org/wiki/Fundacja_Panoptykon

Cytat:

Fundacja Panoptykon

Cytat:

Fundacja została założona 17 kwietnia 2009 przez Katarzynę Szymielewicz, Małgorzatę Szumańską, Piotra Drobka oraz Krystiana Legierskiego.

juz jest śmiesznie

Cytat:

1 marca 2013 Fundacja Panoptykon otrzymała nagrodę Radia TOK FM im. Anny Laszuk. Fundacja została wyróżniona „za czujność i podjęcie walki w ważnych i nie zawsze łatwych czy medialnie popularnych sprawach”

jeszcze lepiej

Cytat:

Głównym źródłem przychodu były granty celowe z: Fundacji Batorego

i dziękuję za uwagę
Zgłoś
lesiot 2016-01-05, 14:25 2
No tak... i dokładnie pokazałeś po co PiSowi ta ustawa.
Bo oni mają zamiar dokładnie w ten sposób działać i temu służyć.

Ale jak ACTA i PO krytykowali to byli cacy?

Na Marka Jurka i Sztaniskis już coś znalazłeś, żeby ich skompromitować, za to że krytykują ten rząd?
Zgłoś
AgentGrzesiek 2016-01-05, 14:37
Cytat:

Ale jak ACTA i PO krytykowali to byli cacy?

o to ci się udało
co prawda ACTA nie było zrobione przez PO tylko, Tusek chciał wprowadzić bo mu tak kazali i mu powiedzieli za granicą, że będzie dobrze
Więc to troszkę co innego ale masz piwko na zachętę.

lesiot napisał/a:

Sztaniskis

to mi sie najbardziej podoba jak juz pytasz

Cytat:

którzy wspólnie z cenionymi profesorami (m.in. Zygmuntem Baumanem, Włodzimierzem Brusem, Leszkiem Kołakowskim, Tadeuszem Kotarbińskim czy Marią Ossowską) oraz aktywnymi politycznie studentami (tzw. komandosami, m.in. Sewerynem Blumsztajnem, Teresą Bogucką, Janem Lityńskim, Adamem Michnikiem i Henrykiem Szlajferem) organizowali intelektualne życie polityczne na Uniwersytecie Warszawskim

pl.wikipedia.org/wiki/Jadwiga_Staniszkis

lesiot napisał/a:

Bo oni mają zamiar dokładnie w ten sposób działać i temu służyć.

chodzi co o podstępne zaglądanie do WIKI żeby wygrzebać kompromitujące materiały ?

ps

Cytat:

Marek Jurek: "młoda Europa" z optymizmem patrzy na rząd PiS

wiadomosci.wp.pl/kat,142034,title,Marek-Jurek-mloda-Europa-z-optymizme...

to o co chodzi z tym Jurkiem ?
Zgłoś
lesiot 2016-01-05, 14:44
Wiem, że ACTA to jest prawo UE, ale szum był na PO, że godzi się na to.
A teraz jeszcze gorszy syf od ACTA chce się tu wcisnąć i jakoś co poniektórzy już nie są tacy skorzy do krytyki.

Oni będą wygrzebywać dane od operatorów, zamiast z wikipedii... taka mała różnica.

A tak w ogóle co masz do (albo jak w Twoich kręgach "na tych") tych ludzi co założyli panoptykon (serio, bo nie wiem kto to jest)?
Zgłoś
AgentGrzesiek 2016-01-05, 14:59
lesiot napisał/a:

tych ludzi co założyli panoptykon?

oni są nikim, jakaś tam młodzież co sroce z pod ogona wyskoczyła
O profilu działalności tej firmy świadczy Legierski jedyny znaczący.
A fundacja Batorego to już powinna mówić aż zbyt wiele
ale tobie pewnie nie

Zgłoś
lesiot 2016-01-05, 15:10
AgentGrzesiek napisał/a:

O profilu działalności tej firmy świadczy Legierski jedyny znaczący.

Aha... jeden człowiek już decyduje o profilu całej jakiejś instytucji... hmmm... to analogicznie skoro w PiSie jest Piotrowicz (zadeklarowany komunista), to już wiadomo jaki profil ma PiS...

AgentGrzesiek napisał/a:

A fundacja Batorego to już powinna mówić aż zbyt wiele
ale tobie pewnie nie

No że KOD dostał od nich grant to wiem... ale nie krępuj się, pisz dalej.
Zgłoś
AgentGrzesiek 2016-01-05, 15:18
lesiot napisał/a:

Aha... jeden człowiek już decyduje o profilu całej jakiejś instytucj

zależy które miejsce zajmuje przy korycie

lesiot napisał/a:

(zadeklarowany komunista), to już wiadomo jaki profil ma PiS...

być komunistą to nie grzech
co innego TW albo funkcjonariuszem SB

lesiot napisał/a:

A teraz jeszcze gorszy syf od ACTA

o tym że to gorsze od ACTA pisze tylko Newsweek i Tnv24
A tak poza tym to już raczej dość ostrożne komentarze
Nawet na Polsacie

polsatnews.pl/wiadomosc/2015-12-30/barcikowski-zmiany-w-ustawie-o-poli...
Zgłoś
lesiot 2016-01-05, 15:34
AgentGrzesiek napisał/a:

zależy które miejsce zajmuje przy korycie

AgentGrzesiek napisał/a:

być komunistą to nie grzech
co innego TW albo funkcjonariuszem SB

Na przykład osoba niegdyś będąca członkiem PZPR dziś staje się sędzia trybunału konstytucyjnego - ale to już nie Piotrowicz.

ACTA chciała tylko pilnować "piratów", a obecna zakusy chcą na wszelki wypadek mieć możliwość pilnować wszystkich... nawet bez powodu.
Więc przestań bajerować, że to nie jest gorsze.
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.

Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 4,17 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na rok. 6,50 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem