Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów.
Niestety sytaucja związana z brakiem reklam nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany Link do Zrzutki
Od momentu wprowadzenia zmian wraz z tymi o bezwzględnym pierwszeństwie (czerwiec 2021) to był pierwszy rok od kilkunastu lat kiedy ilość wypadków na przejściach się zwiększyła...o około 30% więcej potrąceń. A te kurwy nadal twierdzą że działają dla naszego dobra.
Akurat przepis jest moim zdaniem ok, gorzej z mentalnością osób, które nie powinny mieć prawa wychodzić z domu bez kaftana, albo pancernej zbroi. Często poruszam się samochodem i osobiście zauważyłem, że inni kierowcy już nie tak bardzo mają w dupie przejścia dla pieszych niż wcześniej i potrafią dostrzec pieszego, który czeka na możliwość wejścia. Nawet u mnie na pipidówie - wiosce, gdzie jest raptem kilka przejść na ruchliwej drodze, do tej pory kierowcy w większości mieli w piździe to czy ktoś czeka czy nie, a teraz praktycznie zawsze się zatrzymują. Problemem są zjeby, które myślą że pierwszeństwo daje im nieśmiertelność i mają gdzieś cały świat dookoła.
Stare baby jebac prądem i gościa, który zatwierdził chory przepis o bezwzględnym pierwszeństwie
Tak się dzieje jak interpretujesz przepisy po swojemu, @usni dobrze pisze.
Przecież nawet zgodnie z nowymi przepisami kierujący nie musiał hamować. Ustąpienie pierwszeństwa oznacza, że pieszy nie musi zwalniać ani przyspieszać, aby przejść bezpiecznie. Gdyby pieszy był z prawej strony, wtedy należy zwolnić i ewentualnie się zatrzymać. Kierujący ewidentnie nie rozumie przepisów ruchu drogowego, podobnie zresztą jak polska policja.
Dlatego ja wolałem nauki ścisłe gdzie są jasne reguły. Tutaj sobie jak widać każdy interpretuje, że ustąpienie pierwszeństwa to to samo co nie przyjebanie w kogoś z pierwszeństwem.
Zastosuj taką samą logikę w większej skali i wyobraź sobie, że jedziesz swoim autem jakąś drogą krajową typową u nas po 1 pasie i chujowe pobocze. Wyjedzie ci jebany kargul co kurwa 50 lat tam jeździ i nigdy wypadku nie było to przecież spoko i ty musisz wypierdalać na przeciwległy pas na czołowe. Nic nie jechało, wyjebałeś w lewo, nie musiałeś hamować. Ustąpił ci pierwszeństwa? Jeśli tak to powodzenia.
|
Co do samych pieszych to chuj im w dupe tym co stoją przy przejściach bo kurwa chyba mają nawyk spod latarni aby jakaś rura była obok. Albo przechodzisz albo spierdalaj 10m w jedną albo w drugą sobie stać a nie 50cm od pasów.
Ten popierdolony przepis to testowanie jak bardzo można zruchać społeczeństwo, coś jak chodzenie w maseczce w lesie. Jak wielką głupotę przełkną przeprane łby.
Komentarz oddaje istotę rzeczy. Gratuluję analitycznego myślenia. Cóż począć, skoro wcześniej liczbę idiotów oceniałem na 70, a teraz już na 85 procent.
Drugi, gorszy, to menda idąca chodnikiem wzdłuż drogi nagle rzucajaca się pod koła na przejściu, bo przecież "ma pierwszeństwo" (przed prawami fizyki i zdrowym rozsądkiem).
Przecież nawet zgodnie z nowymi przepisami kierujący nie musiał hamować. Ustąpienie pierwszeństwa oznacza, że pieszy nie musi zwalniać ani przyspieszać, aby przejść bezpiecznie. Gdyby pieszy był z prawej strony, wtedy należy zwolnić i ewentualnie się zatrzymać. Kierujący ewidentnie nie rozumie przepisów ruchu drogowego, podobnie zresztą jak polska policja.
Dokladnie tak trzeba o tym mowic glosno, niech wszyscy kierowcy(i piesi tez) wiedza. Wcale nie trzeba sie zatrzymywac za kazdym razem!
Ten popierdolony przepis to testowanie jak bardzo można zruchać społeczeństwo, coś jak chodzenie w maseczce w lesie. Jak wielką głupotę przełkną przeprane łby.
Jak widać na Tobie im wyszło wyśmienicie.
Art. 14. Zabrania się:
1) wchodzenia na jezdnię:
a) bezpośrednio przed jadący pojazd, w tym również na przejściu dla pieszych,
b) spoza pojazdu lub innej przeszkody ograniczającej widoczność drogi;
Art. 26
1.Kierujący pojazdem, zbliżając się do przejścia dla pieszych, jest obowiązany zachować szczególną ostrożność, zmniejszyć prędkość tak, aby nie narazić na niebezpieczeństwo pieszego znajdującego się na tym przejściu albo na nie wchodzącego i ustąpić pierwszeństwa pieszemu znajdującemu się na tym przejściu albo wchodzącemu na to przejście...
Co tu kurwa niejasnego? Kolejne ofiary co się srają i przepisy znają tylko z moto.wp czy jakiegoś innego zjebanego onetu
Jak widać na Tobie im wyszło wyśmienicie.
Ja nie popierdalałem w masce, nigdy nie puszczałem i nie przepuszczę pieszego, a gdy zdarzy mi się być pieszym, nigdy nie przechodzę gdy jakaś podporządkowana szmata zatrzyma się przed przejściem
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów