📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 17:32
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
2024-11-10, 18:32
🔥
Lekcja historii w picułce
- teraz popularne
Mają skody będą szkody.
Hasta la vista, baby
m.youtube.com/watch?v=3DHCv5EYN3M&pp=ygUVdGVybWluYXRvciBlZGl0IHBob25r
Wieś klasa wyższa poruszająca się "bolidem", szydzi z wiejskich psów.
mazga50 napisał/a:
Za nieudzielenie pomocy jest mandat.
Masz na myśli ten przepis?
§ 1. Kto człowiekowi znajdującemu się w położeniu grożącym bezpośrednim niebezpieczeństwem utraty życia albo ciężkiego uszczerbku na zdrowiu nie udziela pomocy, mogąc jej udzielić bez narażenia siebie lub innej osoby na niebezpieczeństwo utraty życia albo ciężkiego uszczerbku na zdrowiu,
podlega karze pozbawienia wolności do lat 3.
Art. 6. - [Zakaz zabijania i znęcania się nad zwierzętami] - Ochrona zwierząt.
Pełna treść
Dziennik Ustaw
Dz.U.2023.1580 t.j.Akt obowiązujący
Wersja od: 1 stycznia 2024 r.
Art. 6. [Zakaz zabijania i znęcania się nad zwierzętami]
1. Zabrania się zabijania zwierząt, z wyjątkiem:
1) uboju i uśmiercania zwierząt gospodarskich oraz uśmiercania dzikich ptaków i ssaków utrzymywanych przez człowieka w celu pozyskania mięsa i skór,
2) połowu ryb zgodnie z przepisami o rybołówstwie i rybactwie śródlądowym,
3) konieczności bezzwłocznego uśmiercenia,
4) działań niezbędnych do usunięcia poważnego zagrożenia sanitarnego ludzi lub zwierząt,
4a) zabicia lub poddania ubojowi zwierząt gospodarskich z nakazu powiatowego lekarza weterynarii, o którym mowa w art. 33b ust. 1,
5) usuwania osobników bezpośrednio zagrażających ludziom lub innym zwierzętom, jeżeli nie jest możliwy inny sposób usunięcia zagrożenia,
6) polowań, odstrzałów i ograniczania populacji zwierząt łownych,
7) usypiania ślepych miotów,
Sadol uczy I bawi.
Pełna treść
Dziennik Ustaw
Dz.U.2023.1580 t.j.Akt obowiązujący
Wersja od: 1 stycznia 2024 r.
Art. 6. [Zakaz zabijania i znęcania się nad zwierzętami]
1. Zabrania się zabijania zwierząt, z wyjątkiem:
1) uboju i uśmiercania zwierząt gospodarskich oraz uśmiercania dzikich ptaków i ssaków utrzymywanych przez człowieka w celu pozyskania mięsa i skór,
2) połowu ryb zgodnie z przepisami o rybołówstwie i rybactwie śródlądowym,
3) konieczności bezzwłocznego uśmiercenia,
4) działań niezbędnych do usunięcia poważnego zagrożenia sanitarnego ludzi lub zwierząt,
4a) zabicia lub poddania ubojowi zwierząt gospodarskich z nakazu powiatowego lekarza weterynarii, o którym mowa w art. 33b ust. 1,
5) usuwania osobników bezpośrednio zagrażających ludziom lub innym zwierzętom, jeżeli nie jest możliwy inny sposób usunięcia zagrożenia,
6) polowań, odstrzałów i ograniczania populacji zwierząt łownych,
7) usypiania ślepych miotów,
Sadol uczy I bawi.
no to bendzie mandacik :}
Pomaga się ludziom, zwierzętom, potrzebującym, ale nie fletom bez szkół co jedynym celem jest wyłudzić pieniądze, ewentulanie być na posyłki władzy. A jak kogoś dupa piecze, że jak mnie okradną to po te wywłoki zadzwonie, no to cóż płacę na nie podatki więc normalne że muszą wykonać usługę. Są kraje, gdzie zawód policjanata darzony jest ogromnym respektem i nie mianuje Cię na starcie podczłowiekiem ale nie w Polsce. Tu ryba psuje się od głowy.
Szefie rozjechałem psa
Nie wiem co mam zrobić
Zakop go
Szefie psa zakopałem
To dobrze
Ale co mam zrobić z radiowozem?
Nie wiem co mam zrobić
Zakop go
Szefie psa zakopałem
To dobrze
Ale co mam zrobić z radiowozem?
mam nadzieję że zacznie chodzić na piechotę
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów