Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów.
Niestety sytaucja związana z brakiem reklam nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany Link do Zrzutki
I teraz wkraczam ja ekspert w dziedzinie wszelkich obliczeń zadań trudnych.
Więc z moich obliczeń wynika że gość jechał około 180km/h.
Gość mija 2 słupki hektometrowe w zaledwie 1.82 sekundy (jak wiadomo słupki występują co 100m.)
zaokrąglając że są to 2 sekundy, gość mknie wesoło około 50m/s co daje nam około 180km/h
To jest 40km/h za dużo. Jeśli jechałby 140km/h prawdopodobnie zdążyłby wyhamować bez spektakularnego wjazdu na pobocze.
Gość z ciągnika w lusterku zobaczył samochód który zbliża do niego ale nie mógł oszacować że leci ponad 22% szybciej (stąd to ostrzeżenie na lusterku).
Podsumowując:
Błąd rozkłada się 74(osobówka) - 26(kierowca ciągnika)
Jeśli ktoś zapierdala 180km/h powinien się liczyć z tym, że taka sytuacja się zdarzy.
Dziękuję, pozdrawiam.
Nie podniecaj się psi pomiocie. Gdybyś jeździł więcej po autostradach niż tylko na wakacje 2 razy w roku to byś wiedział że nie każda osobówka leci 140.
Ty w swojej bejmcy z rdza i lpg nie masz tacho. My mamy czas dostaw i czas pracy. Pauzy, tygodniowy oraz miesięczny czas pracy.
No to sorry... Nie pomyślałem o tym, że to usprawiedliwia łamanie przepisów, stwarzanie zagrożenia życia i zdrowia.
Teraz już rozumiem co masz w tym tirowym łbie.
Edit: na psychotestach i innych badaniach dla kierowców zawodowych też tak pewnie mówiłeś, nie?
Mam nadzieje że zakaz zacznie obowiązywać na wszystkich autostradach, ekspresówkach (w ogóle wszystkich drogach)
Co nie zmienia faktu, że gruby Janusz w ciągniku spierdolił konkretnie.
Twój problem, że świadomie wybrałeś taką pracę. Mogłeś robić tysiąc innych rzeczy a jednak z całą świadomością wybrałeś właśnie zarabianie na życie zapierdalając tirem i wiedząc o wszystkich warunkach z tym związanych.
Niestety los nie dał mi szansy na zawód SYN...
Swoją pracę lubię mimo że jest ciężka a wybrałem ten kierunek świadomie z zamiłowania, predyspozycji i pasji.
Gdyby nie my to w sklepach byłby co najwyżej ocet. Taka prawda. To co dojebał szofer na filmiku jest karygodne. Ale z tego co widzę to osobówką przeszkadzają auta ciężarowe i najlepiej jakby ich nie było.
Taki matoł jeden z drugim nie zdaje sobie sprawy że wyhamowanie kiedy jest się załadowanym na max bo on nie może poczekać kilku sekund to czasami wyczyn. A jak nie wyhamuje i go jebnę to ja nie poczuje nic a z nim będzie ciężko.
Sam nieraz jak jadę jako drugi kierowca w obsadzie to widzę że zmiennik świadomie odpierdala cyrki. Ja tak nie robię. Jak widzę że na lewym leci rozpędzona osobówka to poczekam te kilka/naście sekund i dopiero wtedy wyprzedzam.
Nie zniżę się do waszego poziomu i głupich zaczepek przez neta. Napiszę tylko że życzę każdemu szerokości, kultury i dojazdy do celu.
Również LWG.
Niestety los nie dał mi szansy na zawód SYN...
Swoją pracę lubię mimo że jest ciężka a wybrałem ten kierunek świadomie z zamiłowania, predyspozycji i pasji.
Gdyby nie my to w sklepach byłby co najwyżej ocet. Taka prawda. To co dojebał szofer na filmiku jest karygodne. Ale z tego co widzę to osobówką przeszkadzają auta ciężarowe i najlepiej jakby ich nie było.
Taki matoł jeden z drugim nie zdaje sobie sprawy że wyhamowanie kiedy jest się załadowanym na max bo on nie może poczekać kilku sekund to czasami wyczyn. A jak nie wyhamuje i go jebnę to ja nie poczuje nic a z nim będzie ciężko.
Sam nieraz jak jadę jako drugi kierowca w obsadzie to widzę że zmiennik świadomie odpierdala cyrki. Ja tak nie robię. Jak widzę że na lewym leci rozpędzona osobówka to poczekam te kilka/naście sekund i dopiero wtedy wyprzedzam.
Nie zniżę się do waszego poziomu i głupich zaczepek przez neta. Napiszę tylko że życzę każdemu szerokości, kultury i dojazdy do celu.
Również LWG.
No to aby skończyć gównoburzę powiem jedno:
Niech każdy na drodze myśli również o innych a nie tylko o sobie.
A jak nie wyhamuje i go jebnę to ja nie poczuje nic a z nim będzie ciężko.
Dlatego możesz jechać jak święta krowa, nie patrząc w lusterka i nie bacząc na nic innego.
zmiennik świadomie odpierdala cyrki
Coś mi mówi, że nie on jeden jest profesjonalistą po podstawówce w tej branży.
A ty sam kolego jako wyjątek potwierdzasz regułę.
All legends have a beginnig, but a legacy lasts foreverNie od dziś wiadomo że zawodowi kierowcy to głównie tempe chuje z podstawowym wykrztałceniem i tylko za kółkiem mają szanse zarobić jakieś lepsze pieniądze. Serio ci ludzie trafiaja za kółko głównie z braku wykrztałcenia.
Ty z tym "wykrztałceniem" i "tempe" to tak na serio czy nie wyłapałem sarkazmu?
I teraz wkraczam ja ekspert w dziedzinie wszelkich obliczeń zadań trudnych.
Więc z moich obliczeń wynika że gość jechał około 180km/h.
Gość mija 2 słupki hektometrowe w zaledwie 1.82 sekundy (jak wiadomo słupki występują co 100m.)
zaokrąglając że są to 2 sekundy, gość mknie wesoło około 50m/s co daje nam około 180km/h
To jest 40km/h za dużo. Jeśli jechałby 140km/h prawdopodobnie zdążyłby wyhamować bez spektakularnego wjazdu na pobocze.
Gość z ciągnika w lusterku zobaczył samochód który zbliża do niego ale nie mógł oszacować że leci ponad 22% szybciej (stąd to ostrzeżenie na lusterku).
Podsumowując:
Błąd rozkłada się 74(osobówka) - 26(kierowca ciągnika)
Jeśli ktoś zapierdala 180km/h powinien się liczyć z tym, że taka sytuacja się zdarzy.
Dziękuję, pozdrawiam. "
Gówno prawda jeżeli między słupkami jest 1.82 to prędkosć to plus minut 150. wiec 100% wina kierowcy ciężarówki.
Tak btw 50 m/s to 138 km/h
Idz być ekspertem gdzie indziej bo z matematyką masz na bakier.
Równanie wygląda tak :
(50 * 1000) / 360.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów