Według źródła granat eksplodował mu obok stopy. Aktobe, Kazachstan.
📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 2:15
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 0:14
Dobrze że but zdjął. Stopa by mu spuchła i by nie wyjął.
jakis lipny ten granat bo powinna go zabic fala uderzeniowa a on to do wesela rozchodzi .
Jakis ahtung czy inne gowno predzej .
u nich podwyżki to od razu narodowy wkurw i rozpierdol taki, że władze Ruskich o pomoc proszą. U nas drogo w chuj i siedzimy milcząc jak jakieś tresowane pieski. Gdzie ten nasz "gen sprzeciwu"?
Jesse.Pinkman napisał/a:
Nóżkę chuj strzelił
Jesse.Pinkman napisał/a:
Według źródła granat
To jak w końcu było ?
maxkulczyk napisał/a:
jakis lipny ten granat bo powinna go zabic fala uderzeniowa a on to do wesela rozchodzi .
Granat nie ma żadnej fali uderzeniowej. Rani odłamkami. Za mały ładunek.
Granat nie ma żadnej fali uderzeniowej. Rani odłamkami. Za mały ładunek.
znalazłem taki artykuł :
"the kill range for most hand grenades is 50 to 100 cm, blast grenades can give you 50 % kill prob. due to shockwave alone about 150 cm from the blast (grenade - upper body distance). 99 % kill range is about 2/3 of that."
nie wszystkie granaty są odłamkowe
maxkulczyk napisał/a:
Achtung by mu co najwyżej sznurówkę rozwiązał. Musiało być coś mocniejszego. Może dwa achtungi?
"the kill range for most hand grenades is 50 to 100 cm, blast grenades can give you 50 % kill prob. due to shockwave alone about 150 cm from the blast (grenade - upper body distance). 99 % kill range is about 2/3 of that."
nie wszystkie granaty są odłamkowe
To chyba tylko jakiś ppanc. Granaty są tak słabe że czasem naprawdę mozna przeżyć bezpośredni wybuch.
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów