📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 8:40
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 19:40
Na sadistic-u częściej się pojawiają żarty na temat noworodków i aborcji, niż takie filmy. Mimo to warto zastanowić się czasem dzięki takim filmom czym jest aborcja. Leci piwo, pozdrawiam.
Lekarzem nie jestem, ale mam dziwne wrażenie, że każda osoba, która w swojej pracy ma coś wspólnego z dzieciaczkami znajdującymi się w łonie matki, dobrze wie co 'tam' się dzieje podczas zabiegu...
Zabijać- czyli nazywanie rzeczy po imieniu, to nie.
Abortować- jak to 'ludzko' brzmi.
Chyba doła załapałam
Zabijać- czyli nazywanie rzeczy po imieniu, to nie.
Abortować- jak to 'ludzko' brzmi.
Chyba doła załapałam
heh ciekawe
troche wkórwia że paru doktorów kłamie jak jest ukształtowane ten płód
a tak to piwo lecie
czemu macie wszyscy hejt na barbarzyńców ?
Wcześniactwo
ICD-10 O60.1
Wcześniactwo – urodzenie dziecka między 22 a 37[1] tygodniem ciąży (przed 259 dniem ciąży). Poród przed ukończeniem 22 tygodnia ciąży uznawany jest za poronienie, ze względu na skrajną niedojrzałość organizmu dziecka, uniemożliwiającą samodzielne życie poza organizmem matki. Noworodek urodzony po 42 tygodniu ciąży uznawany jest za noworodka przenoszonego. Dokonywany jest duży postęp w kwestii opieki nad przedwcześnie urodzonym noworodkiem, ale częstość występowania wcześniactwa nie ulega zmniejszeniu[2].
Poród przed 32 tygodniem ciąży określane są jako skrajne wcześniactwo. W Polsce notuje się większy odsetek
porodów przedwczesnych, niż w innych krajach Unii Europejskiej. W 2004 w Polsce urodziło się 25 475 noworodków przed 37. tygodniem ciąży, co stanowi 7,1% wszystkich urodzeń. Z tego 4 552 (1,3%) noworodki urodziły się w skrajnym wcześniactwie.
Polska na probsie
Czy odczuwa ból ?
nie no skoro ma rozwinięty układ nerwowy to prawdopodobnie odczuwa chyba że jetst CIPA
Wrodzona obojętność na ból z anhydrozą
Staw Charcota w prawej kończynie dolnej u pacjenta z HSANIV
Wrodzona obojętność na ból z anhydrozą (ang. congenital insensitivity to pain with anhidrosis, CIPA) – rzadka choroba genetyczna należąca do grupy dziedzicznych neuropatii czuciowych i autonomicznych (HSAN), objawiająca się niezdolnością odczuwania bólu, rozróżniania skrajnych temperatur, a także brakiem pocenia się (anhydroza)
troche wkórwia że paru doktorów kłamie jak jest ukształtowane ten płód
a tak to piwo lecie
czemu macie wszyscy hejt na barbarzyńców ?
Wcześniactwo
ICD-10 O60.1
Wcześniactwo – urodzenie dziecka między 22 a 37[1] tygodniem ciąży (przed 259 dniem ciąży). Poród przed ukończeniem 22 tygodnia ciąży uznawany jest za poronienie, ze względu na skrajną niedojrzałość organizmu dziecka, uniemożliwiającą samodzielne życie poza organizmem matki. Noworodek urodzony po 42 tygodniu ciąży uznawany jest za noworodka przenoszonego. Dokonywany jest duży postęp w kwestii opieki nad przedwcześnie urodzonym noworodkiem, ale częstość występowania wcześniactwa nie ulega zmniejszeniu[2].
Poród przed 32 tygodniem ciąży określane są jako skrajne wcześniactwo. W Polsce notuje się większy odsetek
porodów przedwczesnych, niż w innych krajach Unii Europejskiej. W 2004 w Polsce urodziło się 25 475 noworodków przed 37. tygodniem ciąży, co stanowi 7,1% wszystkich urodzeń. Z tego 4 552 (1,3%) noworodki urodziły się w skrajnym wcześniactwie.
Polska na probsie
Czy odczuwa ból ?
nie no skoro ma rozwinięty układ nerwowy to prawdopodobnie odczuwa chyba że jetst CIPA
Wrodzona obojętność na ból z anhydrozą
Staw Charcota w prawej kończynie dolnej u pacjenta z HSANIV
Wrodzona obojętność na ból z anhydrozą (ang. congenital insensitivity to pain with anhidrosis, CIPA) – rzadka choroba genetyczna należąca do grupy dziedzicznych neuropatii czuciowych i autonomicznych (HSAN), objawiająca się niezdolnością odczuwania bólu, rozróżniania skrajnych temperatur, a także brakiem pocenia się (anhydroza)
"[...] co uważa pani za dziecko?"
Dla mnie to nie są doktorzy. A ci, włącznie z tymi za aborcją i "kobiety", które się temu poddały, powinni zostać zabici w możliwie najokrutniejszy sposób.
Dla mnie to nie są doktorzy. A ci, włącznie z tymi za aborcją i "kobiety", które się temu poddały, powinni zostać zabici w możliwie najokrutniejszy sposób.
Coś ty człowieku wrzucił za bzdury?
Aż wstyd!
Oglądałem toto zaindekowane przez portal fronda.
Ale bez jaj!
Daj jakieś uzasadnienie czy cóś?
Aż wstyd!
Oglądałem toto zaindekowane przez portal fronda.
Ale bez jaj!
Daj jakieś uzasadnienie czy cóś?
Ale pierdolenie, aborcje to się robi zazwyczaj w pierwszym miesiącu ciąży, a nie w 5 czy 7.
Zakazać aborcji, skądś musimy ten przyrost naturalny nadrobić, bo inaczej nas brudasy zaleją...
Zxch12, rozumiem, że wady genetyczne też mają nadrabiać? Jak już chcemy robić aborcje, to chociaż niech mają podłoże eugeniczne. Żeby Polski naród był silny i pozbawiony wad rozwojowych.
@ up racja ,ale nie zapomnij że ten dzieciak który ma wady genetyczne wcale tego nie musi przekazać swojemu potomstwu nie zapominaj o tym
@up nie musi w tym pokoleniu ale jego dzieci już mogą. Spało się na biologii czy jak?
@ może ale nie musi
wtedy sie martwi
bo ta osoba moze być czyms wybitnym a tak go ubijając się traci
Tak spałem na bio bo miałem hujową nauczycielke
wtedy sie martwi
bo ta osoba moze być czyms wybitnym a tak go ubijając się traci
Tak spałem na bio bo miałem hujową nauczycielke
"Zauważyłem, że wszyscy którzy popierają aborcję zdążyli się już urodzić."
Ronald Reagan
Ronald Reagan
@up- z tego co wiem najwięcej czarnych aborcji (nieoficjalnych, po cichu) przeprowadza się na... zakonnicach. Dosyć niefortunna sprawa jeśli się weźmie pod uwagę że to strona która broni życia za wszelką cenę i powinna świecić przykładem.
@ up ajeszce więcej na czarnych zakonnicach
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów