📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 13:03
📌
Konflikt izraelsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 17:47
🔥
Statystyki
- teraz popularne
Witaj użytkowniku sadistic.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
W chwili obecnej serwis nie jest w stanie utrzymywać się wyłącznie z reklam. Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
W chwili obecnej serwis nie jest w stanie utrzymywać się wyłącznie z reklam. Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Dziwne. Jestem ateistą i nie obchodzę Świąt Bożego Narodzenia. Twój argument jest inwalidą.
A czemu nie ? Jest wolne, jest masa dobrego jedzenia i są prezenty, a ,że jakaś religia sobie to przypisuje to już drobiazg.
Szczyt hipokryzji katolika, to jest nażreć się i nachlać wódy w święta, zamiast modlitwy,
Takie same pytania zadają wierzący a dla nich podobno najważniejsze są narodziny pana. Czyżby brak szacunku do własnej wiary i pazerność?
1. Święta nie są katolickim wynalazkiem. Chrześcijańskim również nie.
2. Dawanie sobie prezentów i kolacja w gronie rodziny to tradycja. Katolicy jeszcze chodzą do kościoła i takie tam.
2. Dawanie sobie prezentów i kolacja w gronie rodziny to tradycja. Katolicy jeszcze chodzą do kościoła i takie tam.
25 grudnia to święto Słońca jest i stawiam wiecznie zielone drzewko w domu. To jest tradycja a nie jakieś Jezusy
Muzz napisał/a:
BongMan nie pierdol. Tradycja to np. dodatkowe puste nakrycie przy stole dla niespodziewanego gościa. Święta Bożego Narodzenia = religia. Sama nazwa na to wskazuje - "ŚWIĘTA". A święto to nie tradycja. Kumasz już?
Na prawdę? może jednak dokładniej to przemyślisz, bo z tego co wiem, to Boże Narodzenie nie dlatego obchodzi się 25grudnia, że domniemany Jezus się wtedy narodził Data ta jest stąd, że gdy Chrześcijaństwo raczkowało, poganie obchodzili wówczas święto swoich bożków, i łatwiej było im narzucić tą datę jako świętą.
Nawet co fajniejsi księża to przyznają, jakbyś trochę popytał na religii, to byś pewnie się dowiedział, ale wyglądasz na tych co nie lubią zadawać pytań
Jak bardzo popierdolonym trzeba być żeby co roku wałkować ten sam temat. Jesteś ateistą? spoko, wiec kup swojej mamie, babci jakiś drobiazg, psu kość kurwa kup co kto ma złóż życzenia, ale nie łam się opłatkiem, nie odmawiaj modlitwy nie idź do kościoła na pasterkę po prostu spędź trochę czasu ze swoimi najbliższymi bo za rok może będzie przy tym stole jedno nakrycie mniej.
A całemu wojującemu gimboateizmowi chuj w gardło i sól w oko
Czepiając się słówek to "gwiazdka" jest to określenie komunistyczne Bożego Narodzenia, gdzie nie było żadnego świętego a jedynie Dziadek Mróz. Natomiast choinki świąteczne mają korzenie pogańskie. Na koniec natomiast największe spaczenie czyli Boże Narodzenie zostało już dawno zmienione w święta konsumpcjonizmu
Prokurator napisał/a:
Typowy katolik
@vass Ach no tak jak krzyczę jebać PO automatycznie głosuje na PiS tak? Typowy kretyn.
TempT napisał/a:
Jehowi również dają sobie prezenty mimo tego, że nie obchodzą świąt. Tak już się przyjęło.
"Nie wiem, więc się wypowiem"
Świadkowie Jehowy nie dają sobie prezentów w te święta.
Prawdziwych Chrześcijan w Polsce mógłbym policzyć na palcach jednej ręki. Już nawet nie chodzi o to, że osoby postrzegające się jako wierzące, nie mają pojęcia o wyznawanej przez siebie religii i nie czytają biblii. Czy aby sednem Chrześcijaństwa nie jest dobro wobec innego człowieka? Zachowanie człowieczeństwa, nawet jeżeli wszyscy dookoła zachowują się jak bestie. Jak wielu z Chrześcijan ma w dupie los innego człowieka a ilu pomaga bezinteresownie nawet obcym ludziom? Tradycja, ciekawe słowo. Mieszkając w dużym mieście, w trakcie wigilii zostawiacie puste miejsce, to pielęgnowanie tradycji i jednocześnie tradycja sama w sobie. A jak wielu z was przyjęłoby bezdomnego, który śmierdzi, ale jest potrzebujący i głodny?
Podstawą i celem Chrześcijaństwa nie jest chodzenie do kościoła, czy wliczanie własnej osoby do statystyk. To bycie dobrym dla innych, tylko tyle. Jestem ateistą ale wraz z moim spojrzeniem na świat, moimi ideami jestem wart więcej jako człowiek od wszystkich tych katolików w kraju. Wy wierzycie że warto spalić niewiernego na stosie, ja wierzę że dobroć jest ważniejsza niż ostentacyjne wyznawanie wiary.
Podstawą i celem Chrześcijaństwa nie jest chodzenie do kościoła, czy wliczanie własnej osoby do statystyk. To bycie dobrym dla innych, tylko tyle. Jestem ateistą ale wraz z moim spojrzeniem na świat, moimi ideami jestem wart więcej jako człowiek od wszystkich tych katolików w kraju. Wy wierzycie że warto spalić niewiernego na stosie, ja wierzę że dobroć jest ważniejsza niż ostentacyjne wyznawanie wiary.
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów