Z góry przepraszam prawdziwych Polaków, czyli tych, którzy czują więź ze swoim narodem i go kochają, a kładę chuja na zjebów co mają w dupie Polskę i Polaków.
📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
58 minut temu
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 3:27
🔥
Składanka traktorów zagłady i maszyn rolniczych
- teraz popularne
Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Krzywdzący obraz Polaka. Z częścią wypowiedzi tego Pana się zgadzam ale mam sporo zastrzeżeń co do formy. Problem który tu został poruszony faktycznie jest i zachowania opisane powinny być piętnowane- co staram się robić. Dołująca czasem jest niemoc wobec masy. Nie chcę poruszać tematu polityki ale tu chyba trzeba by zacząć.
Kolejny internetowy mentor
Co mnie obchodzi twoje pierdolenie, jak chcesz się wypromować, to dawaj na jakieś forum typu jestemrobakiem.com.pl.tv.info.de.
A co do twojej "oszukanej" babci, to prawda jest taka, że mogła się przygotować i doinformować co ile jest warte. Oszustwo to by było, gdyby koleś przyszedł wykonać wycenę i powiedział jej, że stolik warty 1000zł jest warty 100zł, a następnie go kupił. I jeszcze te pierdolenie "my Polacy już tacy jesteśmy" mów za siebie jebany idioto, powiedz mi kurwa jak to jest? Ty myślisz, że każdy naród to jakaś inna rasa, bo tak z tego wynika: sądzisz, że jeśli twoja babcia musiała stać w kolejce w PRL to jej to wniknie w DNA i przejdzie do potomków Ja piehdole co za podczłowiek
Co mnie obchodzi twoje pierdolenie, jak chcesz się wypromować, to dawaj na jakieś forum typu jestemrobakiem.com.pl.tv.info.de.
A co do twojej "oszukanej" babci, to prawda jest taka, że mogła się przygotować i doinformować co ile jest warte. Oszustwo to by było, gdyby koleś przyszedł wykonać wycenę i powiedział jej, że stolik warty 1000zł jest warty 100zł, a następnie go kupił. I jeszcze te pierdolenie "my Polacy już tacy jesteśmy" mów za siebie jebany idioto, powiedz mi kurwa jak to jest? Ty myślisz, że każdy naród to jakaś inna rasa, bo tak z tego wynika: sądzisz, że jeśli twoja babcia musiała stać w kolejce w PRL to jej to wniknie w DNA i przejdzie do potomków Ja piehdole co za podczłowiek
Prawdziwe I mocne gratulacje odwagi oby obiektywnie opisac realia . Niestety wiekszosc imbecylow I tak nie wyciagnie najmniejszych wnioskow z Pana przemowy ( mysli ) i nic sie nie zmieni. Prosze padmietac , ze w czasac 2 wojny w polsce byla wybijana elita inteligencji i akie sa teraz efekty. Odpowiadajac na Pana pytanie tak tacy jestescie , sasiad na sasiada donosil za czasow komuny , i dalej to sie nie zminilo .
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
Ja sobie wypraszam, daleko mi do cebulactwa. Mów za siebie tzw. autorze.
Fajny wygaszacz ekranu.
Roman Dmowski - Myśli nowoczesnego Polaka
proponuję zacząć lekturę od tej książki.
proponuję zacząć lekturę od tej książki.
@upx4
in (język angielski)
in (1.1)
a cat in (1.1) a box
wymowa:
akcentowane enPR: ĭn, IPA: /ɪn/, SAMPA: /In/
nieakcentowane enPR: n, IPA: /n̩/, SAMPA: /n=/
wymowa amerykańska ?/i
homofon: inn
znaczenia:
przyimek
(1.1) w (wewnątrz czegoś)
(1.2) na
(1.3) do wewnątrz, do środka
(1.4) w ciągu, przez (w odniesieniu do okresu czasu)
(1.5) w (przed określeniem czasu)
(1.6) po (z nazwami języków)
(1.7) z, spośród
(1.8) z, w dziedzinie
(1.9) robiąc coś (tłumaczone za pomocą narzędnika)
(1.10) w (jakąś formę)
(1.11) w (jakimś stanie)
(1.12) muz. przed określeniem tonacji
(1.13) określa sposób (tłumaczone za pomocą narzędnika)
przysłówek
(2.1) w środku, wewnątrz
(2.2) do środka, do wewnątrz
(2.3) bryt. what's in → po co
rzeczownik
(3.1) pot. wpływy, władza, pozycja
(3.2) pot. ktoś wpływowy
(3.3) sport. w krykiecie: stan batsmana, który aktualnie uderza
przymiotnik
(4.1) modny
odmiana:
(1) nieodm.
(2) nieodm.
(3) lp in; lm ins
(4) in; st. wyższy more in; st. najwyższy most in
przykłady:
(1.1) I live in Warsaw. → Mieszkam w Warszawie.
(1.2) Russia is the biggest country in the world. → Rosja jest największym państwem na świecie.
(1.3) Less water gets in your boots this way. → Mniej wody dostanie się w ten sposób do wnętrza twoich butów.
(1.4) They said they would call us in a week. → Powiedzieli, że odezwą się do nas w ciągu tygodnia.
(1.5) in the first week of December → w pierwszym tygodniu grudnia
(1.6) His speech was in French, but was simultaneously translated into eight languages. → Jego przemówienie było po francusku, ale zostało równolegle przetłumaczone na osiem języków.
(1.7) One in a million. → jeden z miliona
(1.8) He passed in English. → Zdał z angielskiego.
(1.9) In replacing the faucet washers, he felt he was making his contribution to the environment. → Wymieniając uszczelki w kranie czuł, że robi coś dla środowiska.
(1.10) My fat rolls around in folds. → Mój tłuszcz zwija się w fałdy.
(1.11) He stalked away in anger. → Odszedł w gniewie.
(1.11) John is in a coma. → Jan jest w śpiączce.
(1.11) The rule is in effect. → Ta reguła ma (tutaj) zastosowanie. (dosł. Reguła jest w efekcie.)
(1.12) Beethoven's Symphony No. 5 in C minor is among his most popular. → V Symfonia C-moll Beethovena należy do jego najpopularniejszych (utworów).
(1.13) When you write in cursive, it's illegible. → Kiedy piszesz odręcznie, pismo jest nieczytelne.
(2.1) Is Mr. Smith in? → Czy jest tam (w środku) pan Smith?
(2.2) Suddenly a strange man walked in. → Nagle jakiś dziwny mężczyzna wszedł do środka.
(2.3) What's that in? → Po co to jest?
(3.1) His parents got him an in with the company. → Wziął po rodzicach władzę w firmie.
(3.3) If the ball hits the non-striker then hits the stumps, the batsman is in.[1] → Jeśli piłka uderzy w non-strikera, a następnie w słupek bramki krykietowej, to batsman nadal nie jest wyeliminowany.
(4.1) Skirts are in this year. → Spódniczki są modne w tym roku.
wyrazy pokrewne:
przym. inner
rzecz. inner
związki frazeologiczne:
better be alone than in bad company • those who live in glass houses shouldn't throw stones
etymologia:
(1) st.ang. in
(2) st.ang. inne
in (język angielski)
in (1.1)
a cat in (1.1) a box
wymowa:
akcentowane enPR: ĭn, IPA: /ɪn/, SAMPA: /In/
nieakcentowane enPR: n, IPA: /n̩/, SAMPA: /n=/
wymowa amerykańska ?/i
homofon: inn
znaczenia:
przyimek
(1.1) w (wewnątrz czegoś)
(1.2) na
(1.3) do wewnątrz, do środka
(1.4) w ciągu, przez (w odniesieniu do okresu czasu)
(1.5) w (przed określeniem czasu)
(1.6) po (z nazwami języków)
(1.7) z, spośród
(1.8) z, w dziedzinie
(1.9) robiąc coś (tłumaczone za pomocą narzędnika)
(1.10) w (jakąś formę)
(1.11) w (jakimś stanie)
(1.12) muz. przed określeniem tonacji
(1.13) określa sposób (tłumaczone za pomocą narzędnika)
przysłówek
(2.1) w środku, wewnątrz
(2.2) do środka, do wewnątrz
(2.3) bryt. what's in → po co
rzeczownik
(3.1) pot. wpływy, władza, pozycja
(3.2) pot. ktoś wpływowy
(3.3) sport. w krykiecie: stan batsmana, który aktualnie uderza
przymiotnik
(4.1) modny
odmiana:
(1) nieodm.
(2) nieodm.
(3) lp in; lm ins
(4) in; st. wyższy more in; st. najwyższy most in
przykłady:
(1.1) I live in Warsaw. → Mieszkam w Warszawie.
(1.2) Russia is the biggest country in the world. → Rosja jest największym państwem na świecie.
(1.3) Less water gets in your boots this way. → Mniej wody dostanie się w ten sposób do wnętrza twoich butów.
(1.4) They said they would call us in a week. → Powiedzieli, że odezwą się do nas w ciągu tygodnia.
(1.5) in the first week of December → w pierwszym tygodniu grudnia
(1.6) His speech was in French, but was simultaneously translated into eight languages. → Jego przemówienie było po francusku, ale zostało równolegle przetłumaczone na osiem języków.
(1.7) One in a million. → jeden z miliona
(1.8) He passed in English. → Zdał z angielskiego.
(1.9) In replacing the faucet washers, he felt he was making his contribution to the environment. → Wymieniając uszczelki w kranie czuł, że robi coś dla środowiska.
(1.10) My fat rolls around in folds. → Mój tłuszcz zwija się w fałdy.
(1.11) He stalked away in anger. → Odszedł w gniewie.
(1.11) John is in a coma. → Jan jest w śpiączce.
(1.11) The rule is in effect. → Ta reguła ma (tutaj) zastosowanie. (dosł. Reguła jest w efekcie.)
(1.12) Beethoven's Symphony No. 5 in C minor is among his most popular. → V Symfonia C-moll Beethovena należy do jego najpopularniejszych (utworów).
(1.13) When you write in cursive, it's illegible. → Kiedy piszesz odręcznie, pismo jest nieczytelne.
(2.1) Is Mr. Smith in? → Czy jest tam (w środku) pan Smith?
(2.2) Suddenly a strange man walked in. → Nagle jakiś dziwny mężczyzna wszedł do środka.
(2.3) What's that in? → Po co to jest?
(3.1) His parents got him an in with the company. → Wziął po rodzicach władzę w firmie.
(3.3) If the ball hits the non-striker then hits the stumps, the batsman is in.[1] → Jeśli piłka uderzy w non-strikera, a następnie w słupek bramki krykietowej, to batsman nadal nie jest wyeliminowany.
(4.1) Skirts are in this year. → Spódniczki są modne w tym roku.
wyrazy pokrewne:
przym. inner
rzecz. inner
związki frazeologiczne:
better be alone than in bad company • those who live in glass houses shouldn't throw stones
etymologia:
(1) st.ang. in
(2) st.ang. inne
kih0n, Chyba cię pojebało, że będę czytał wypociny tego narodowego pokurwieńca..
Luqas95, Już tyle razy się kompromitowałeś, może wystarczy co?
Luqas95, Już tyle razy się kompromitowałeś, może wystarczy co?
@up nie nie mam dość
pierdoli farmazony
Luqas95 jestees w jakiej manii czy co ?
Kretynie
Kretynie
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów