Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
A tam pierdolenie kolejnego typa, który chce mieć wszystko w dupie jak jedzie swoim motorem czy tirem. Najlepiej nie robić nic i czekać, aż kierowcy łaskawie zaczną być bardziej ostrożni w rejonach przejść.
Ja pierdole ile tych przejść jest na danej ulicy? Taki to problem trochę się skupić, zwolnić, żeby nikogo ewentualnie nie przejechać na nim?
Temat o przejściach, a ten o budowie metra w każdym mieście pierdoli.
Ile przejść ? W chuj ich jest ! Stanowczo za dużo.
Na odcinku 500 metrów u mnie na wsi jest ich kurwa 5 sztuk !!! na drodze POWIATOWEJ a bywają miejsca gdzie jest ich dużo więcej.
W miasteczkach w dni targowe samochody po prostu bedą stały na drodze cały czas, bo łajzy przechodzą gęsiego już tera.
Co bedzie jak popierdoleńce wprowadzą przepis ? W dni targowe całkowity paraliż miasteczek przez które często tranzyt mają tiry
Ile przejść ? W chuj ich jest ! Stanowczo za dużo.
Na odcinku 500 metrów u mnie na wsi jest ich kurwa 5 sztuk !!! na drodze POWIATOWEJ a bywają miejsca gdzie jest ich dużo więcej.
W miasteczkach w dni targowe samochody po prostu bedą stały na drodze cały czas, bo łajzy przechodzą gęsiego już tera.
Co bedzie jak popierdoleńce wprowadzą przepis ? W dni targowe całkowity paraliż miasteczek przez które często tranzyt mają tiry
Dramat. I zgrzytanie zębów.
W Polsce przepisy są w porządku. Po prostu nie są bezwzględnie egzekwowane.
Zajebiście. Gada mi się z wami jak z własną żoną, temat konkretnie o czymś- nie, rozszerzamy dyskusję na sądownictwo.
Wiesz, @Wiewiór, jaki jest najsłabszy element każdego systemu? Nic się nie zmieniło i nie zmieni: CZŁOWIEK. Możesz mieć doskonałe i precyzyjne w swej rozciągłości przepisy prawa, ale znajdziesz kumatego prawnika albo sędziego z przetrąconym kręgosłupem moralnym - i dupa blada. W punkt wyciągnięte te twoje przykłady, ale na mnie już nie robią wrażenia... za stary jestem na ideowca
Umiesz liczyć - licz na siebie. W kontekście tematu, w którym komentujemy: z dwojga złego wolę już aby ktoś rozjebał mi tylny zderzak (co już miejsce miało, i to dwukrotnie ) kiedy zatrzymuję się przed przejściem na które wpełza jakieś dwunożne indywiduum, aniżeli sprawdzić czy faktycznie moje auto zasłużyło na trzy gwiazdki w teście zderzeniowym Euro NCAP w kwestii ochrony pieszego.
Owszem... bardzo współczuję tym miłym paniom, które ze swojego OC opłaciły naprawę usterek zwaną wymianą zderzaka z tudzież błotnika - ale to tak zwane mniejsze zło... ich duma nie ucierpiała, tylko trochę auta
Ciemnoty powiadasz, zaskocze Cię Polska jest w czołówce krajow z kierowcami o niedojebanie mózgowym. Nad nami są tylko Rumuni, Bułgaria i Słowacja. Taka Finlandi A gdzie ten system dziala od wielu lat ma połowę niższy wskaźnik wypadków gdzie o Estoni nawet nie wspomne bo to jest dla nas abstrakcja. Na obecną chwilę masz kierowców z klapami na oczach typu ( janusz w golfie TDI) król szos i ulic, o szeryfach nie wspomne. Powinmo się jeszcze zostrzyć mandaty od wysokosci pensji lub wartości pojazdu oraz przeglądy techniczne.
Wzrost nastąpił ponieważ jakiś czas temu któryś z debili w tv ogłosił, że pieszy ma pierwszeństwo już na chodniku (tak jak chcą wprowadzić).
Do czego to doprowadził ? Masz w statystykach opisane.
Czego nie rozumiesz ?
Gość na filmie wyjaśnił kiedy takie przepisy mogą zostać wprowadzone w Polsce, obecnie NIE MOŻNA wprowadzić masowego "odstrzału" pieszych.
dla czego wymagasz ostrożności od kierowców a od pieszych już tego nie wymagasz? to oni giną a nie kierowca i to oni powinni najbardziej uważać! więcej przywilejów dla pieszych to więcej ciemnoty na przejściach
Trochę po świecie jeździłem i zauważyłem jedną zależność w krajach gdzie jest mało wypadków z udziałem pieszych to piesi mają pierwszeństwo. Kierowcy są tam nauczeni puszczać pieszych gdy tylko widzą, że ktoś podchodzi do przejścia. Może gdyby w Polsce kierowcy dobrowolnie puszczali pieszych to statystyki zgonów też by trochę spadły. Niestety było by to ze szkodą dla tego portalu
Ale tak jak traktujemy siebie nawzajem w innych dziedzinach życia tak i na drodze. No i bardzo szybko się to raczej nie zmieni....
Gdy jest wieczór, duży ruch i dodatkowo pada deszcz to pieszych wogóle nie widać. I zamiast zająć się infreastukturą (odblaski, dodatkowe oświetlenie pasów...) czy uświadamianiem pieszych to chuj do szczania wymyślił że trzeba dać więcej przywilejów najbardziej pokrzywdzonym.
Wprowadżmy może ograniczenie jazdy do 15km/h to napewno zmniejszy liczbe wypadków. Albo zlikwidujmy w ogóle samochody, to zupełnie rozwiąże problem wypadków i kolizji.
Jebany socjalizm, a tfu!
Dalej jestescie za tymi nowymi przepisami?
dla czego wymagasz ostrożności od kierowców a od pieszych już tego nie wymagasz? to oni giną a nie kierowca i to oni powinni najbardziej uważać! więcej przywilejów dla pieszych to więcej ciemnoty na przejściach
Uważasz że ludzie jakoś przez ulicę nie przechodzą że miało by być ich więcej? ;D
Dramat. I zgrzytanie zębów.
Pomyłka, jest ich 8 słownie osiem !!! Przewiozłem się i policzyłem, zaznaczam, droga powiatowa.
Droga jest praktycznie przejściem dla pieszych .
Osiem przejść na ok. 0,5 km !
Wedle nowych przepisów ten odcinek drogi nie będzie możliwy do przejechania samochodem !
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów