Obejrzałeś pieniążki! To oddawaj
📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 5:32
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 3:27
Obejrzałeś pieniążki! To oddawaj
Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Ja by tak nie mógł własnemu dziecku zabrać. Może za zorganizowanie wesela także zabiorą koperty młodej parze.
Widać wielu z was nie miało okazji przeżyć tego na sobie i piszecie bzdury, no to tłumaczę
Polska jako kraj bardzo biedny w tamtych czasach (i tak pozostało do dziś) nie słynęła z dużych dochodów dla przeciętnego obywatela. Dlatego też dzieciakom po prostu kasę z komunii odbierano, by ta mogła się zwrócić, bo z czego będą żyć do kolejnej wypłaty jak samo wyprawienie komunii to były czasem spore koszta, tak się dzieje w wielu rodzinach, nie każdy ma kokosy, walczcie o to by tak nie było a nie "delektujcie" się tego typu żałosnymi filmikami i wspomnieniami, a historia lubi kołem się toczyć.
Polska jako kraj bardzo biedny w tamtych czasach (i tak pozostało do dziś) nie słynęła z dużych dochodów dla przeciętnego obywatela. Dlatego też dzieciakom po prostu kasę z komunii odbierano, by ta mogła się zwrócić, bo z czego będą żyć do kolejnej wypłaty jak samo wyprawienie komunii to były czasem spore koszta, tak się dzieje w wielu rodzinach, nie każdy ma kokosy, walczcie o to by tak nie było a nie "delektujcie" się tego typu żałosnymi filmikami i wspomnieniami, a historia lubi kołem się toczyć.
Velture napisał/a:
To teraz ci pokażę odwrotną skrajność.
Mam sklep spoż-mon i kiedyś przyszła do mnie sąsiadka do mojego domu prywatnie i poprosiła mnie aby jej męża w moim sklepie nie obsługiwano (a jeden z lepszych klientów bo tankował nieźle) bo ten pijak kradnie hajs ze skarbonek swoich dzieci. Mówiła mi ze łzami w oczach, że jak kupiła im nowe skarbonki bez opcji wyjmowania to ten typ ukradł obie skarbonki, rozbił je i zajebał kasę.
To tak tylko aby pokazać, że na świecie są różni ludzie.
A może tylko tak Ci powiedziała bo ją wkurwiało że stary cały czas nawalony wraca do domu? Kobiety potrafią rozpłakać się i kłamać bez żadnego problemu jeśli tylko uda im się osiągnąć swój cel
A co do tematu. Mi mama kupiła meble do pokoju. W sumie sprawiedliwie.
Nie no spoko, dajcie "piniondze" dziecku. Bądźcie nowocześni i postępowi. Pewnie teraz te Janusze i Grażyny, cebule zasrane ze wschodu i Podkarpacia też zabierają dzieciom pieniądze z 500+? A to nie dla nich przecież a dla dzieci!!! Niech idą same i kupią sobie 500 paczek czipsów albo czekolad w pierwszym lepszym sklepie. Na pewno takie 8 letnie dziecko wyda takie pieniądze rozsądnie na coś przydatnego, a lokal na komunie to właściciel pewnie udostępnił po znajomości, za flaszkę wódki...
W jakim wy świecie żyjecie? Dzieci to wy chyba tylko na takich filmikach oglądacie?
W jakim wy świecie żyjecie? Dzieci to wy chyba tylko na takich filmikach oglądacie?
Każdy wie co się dzieje z tymi pieniędzmi w większości przypadków, ja na komunie zebrałem 3 tysiące złotych w roku 2005 bodajże, więc całkiem nieźle na te czasy mimo że nie pochodzę z bogatej rodziny. Oczywiście nie przechowywałem jej za około tysiąc pojechałem na zieloną szkołę, reszta się rozpłynęła ale tak patrząc na ten filmik to Janusz z żoną przesadzają, chociażby dziecku nie sprawiali przykrości i mu nie mówili od razu że nie dostanie ani grosza.. Aż mi się żal zrobiło tego chłopaczka
Z tymi komuniami to generalnie jest pierdolec i żenada. Ja Komunie miałem jakoś w 93 i nie było jakiejś pierdolonej fety, część indoktrynacyjna (mam na myśli te brednie w kościele) Obiad u babci z najbliższą rodziną i tyle. Co się tyczy prezentów to dostałem kalkulator (dobry pomysł bo matematyki nie trawiłem) książke o robalach i zwierzakach (też dobry pomysł bo to akurat mocne mnie interesowało) i jakąś elektroniczną gre samochodową bo samochody to była moja bania już za dzieciaka. Kase dostałem i dałem Ojcu jak remontował progi w rdzewiejącym mercedesie 123.
No cóż... Życie...
Tak kurwa bylo! Ze rodzina nie najgorsza to cos ponad 20 mln dostalem lacznie i pengazusa sobie kupilem. Ze komunie w maju i do wakacji rzut kamieniem stary mi powiedzial, ze jak grac chce calymi dniami to zebym zainwestowal w telewizor do swojego pokoju... Pegazusa mialem, a telewizor menda u siebie wstawil bo podobno za maly pokoj mialem zeby tam jeszcze tv wstawic...
macias17 napisał/a:
A może tylko tak Ci powiedziała bo ją wkurwiało że stary cały czas nawalony wraca do domu? Kobiety potrafią rozpłakać się i kłamać bez żadnego problemu jeśli tylko uda im się osiągnąć swój cel
Możliwe bo gość średnio dziennie pił 0.7-1.0l wódki
Ogólnie to wyglądało to tak: rano kupował przed robotą 2x 0.2l kolorowej. Po robocie kupował butelkę wody mineralnej 0.5l i flachę 0.5l i jakąś kolorową małpkę.
I tutaj najśmieszniejsze bo ni chuja nie wiedziałem po co mu ta buteleczka wody. Gość wychodził i wylewał wodę a do butelki wlewał czystą... hahahah taka zmyłka taktyczna pewnie.
W każdym razie robił to dzień w dzień codziennie.
Mam nadzieję , że młody ułożył sobie życie i zarabia kokosy a starych ma w dupie.
Ja z sałaty z komunii kupiłem rower... dziś wciąż jest w dobrym stanie, ale warty tyle ile waży.
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów